NARCONON

NARCONON: LEVENS REDDEN MET
DRUGSPREVENTIE EN RECLASSERING VAN EX-VERSLAAFDEN

Het drugsgebruik in de wereld heeft ontegenzeggelijk overal alleen maar leed en ellende gebracht. 

Narconon is het antwoord hierop, het drugsrehabilitatieprogramma dat in 1966 het daglicht zag. Het is gebaseerd op de ontdekkingen van L. Ron Hubbard.

Het Narconon programma richt zich niet alleen op de geestelijke en lichamelijke aftakeling waar drugsgebruik de oorzaak van is, maar het richt zich ook op de redenen waarom iemand überhaupt drugs ging gebruiken.

Vandaar dat Narconon niet alleen meer succes heeft dan alle andere methoden, ze scoren zelfs vier keer hoger dan het internationale gemiddelde.Maar omdat drugsgebruik nu al zo'n 200 miljoen levens verwoest, moet er ook aandacht aan drugspreventie worden besteed. Om dat te realiseren organiseren vrijwilligers en mensen die het Narconon programma succesvol hebben doorlopen, een van de meest effectieve voorlichtingscampagnes over drugs ter wereld. Tot nu toe heeft de preventiecampagne al aan meer dan 18 miljoen jongeren de feiten over drugsgebruik duidelijk gemaakt.

Het Narconon programma moet natuurlijk voor nog veel meer mensen beschikbaar komen. Daarom hebben scientologen geholpen met het financieren van de creatie van Narconon Arrowhead. Het ging in 2001 open en werd daarna onmiddellijk de meest toonaangevende instelling van het Narconon netwerk. Het staat in een bosrijke omgeving van 86 hectare op de oevers van Lake Eufaula, in het zuidoosten van Oklahoma. Naast het grootste verzorgingscentrum ter wereld tegen drugsverslaving is Narconon Arrowhead ook een internationaal opleidingscentrum waar mensen leren hoe anderen op een professionele manier van drugs af te helpen. Sinds de start heeft Narconon Arrowhead professionals opgeleid uit 13 landen en 43 staten van de VS.

Uit de meest recente cijfers van 2010 bleek het wereldwijde netwerk van Narconon te bestaan uit meer dan 190 centra en groepen, verspreid over zo'n 47 landen – twee keer zoveel als in 2000.