DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN:
HET HERSTELLEN VAN DE BROEDERSCHAP VAN DE MENS

L. Ron Hubbard’s De Weg naar een Gelukkig Leven bestaat uit 21 leefregels die elk gebaseerd zijn op het feit dat het voortbestaan van iemand afhankelijk is van het voortbestaan van alle anderen en dat zonder het voortbestaan van anderen, geen vreugde en geluk haalbaar zijn.

In de decennia sinds het werd geschreven zijn er ongeveer 85 miljoen exemplaren van het boekje doorgegeven van hand tot hand dat een beweging inspireerde die deze wereld nog nooit heeft gezien. Maar in het licht van al het andere wat het boekje zou kunnen bereiken heeft Dhr. David Miscavige in 2003 The Way to Happiness Foundation Internationaal hoofdkwartier gevestigd in Glendale, Californië.

Hier leren leerkrachten, corporatieve leidinggevenden en hoogwaardigheidsbekleders hoe ze De Weg naar een Gelukkig Leven in kunnen voeren in het voordeel van hun gemeenschappen, bedrijven en naties. Om te voldoen aan de steeds stijgende vraag te voldoen zorgt de 'print-on-demand’ hoofdkwartierfaciliteit ervoor dat boekjes worden gedrukt in elke hoeveelheid en in elk van de 95 talen.

Ter illustratie van de leefregels van het boek sponsorde de Scientology kerk de productie en uitzending van een overeenkomstige reeks Non-profit commercials.Deze spotjes worden gepresenteerd in de geest van het boekje zelf, wat een stappenplan is voor een gelukkiger leven door de waarden van mededogen en zorg dat elk lid van een beschaafde samenleving dierbaar is. Daarnaast worden de docentenhandleiding en leerkrachten materialen internationaal gedistribueerd en op verzoek beschikbaar gesteld voor het gebruik van de informatieve video's in scholen.

Vervolgens kwam de productie van een film, gebaseerd op het boek De Weg naar een Gelukkig Leven. In deze film die alle 21 leefregels laat zien komen de leefregels tot leven en brengen ze de betekenis van het boek over en het vitale belang van zeden niet alleen in eigen leven, maar om anderen met wie men omgaat.

De 21 Non-profit commercials van de leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven komen vandaag de dag dagelijks in een verscheidenheid van media, variërend van stadsbussen in Chicago en Samoa rugbywedstrijden naar het Centraal-Amerikaanse food courts en televisiestations in elk continent.

Een internationaal netwerk van vrijwilligers en supporters van The Way to Happiness Foundation die nu 135 landen beslaat.Bovendien zijn er steeds meer vertegenwoordigers van groepen gewijd aan de verbetering van morele normen die dit boekje aannemen voor eigen gebruik.

Organisaties en individuen zo divers als de Nationale Politie van Honduras, de secretaris-generaal van het Filippijnse Rode Kruis en de California State voorzitter van het Congres voor rassengelijkheid distribueren nu hun gepersonaliseerde exemplaren van het boekje. Als een ander voorbeeld van het verregaande gebruik van dit boekje maakt de nationale politie van Colombia nu gebruik van De Weg naar een Gelukkig Leven boekje in de opleiding van al hun stafleden en distribueert nu vele exemplaren aan Colombiaanse burgers.