Man’s Relentless Search (De onophoudelijke zoektocht van de mens)

Man’s Relentless Search (De onophoudelijke zoektocht van de mens)

Een buitengewoon drama dat duizenden jaren werd opgevoerd, namelijk de lange zoektocht van de Mens om het mysterie van “die ander” te doorgronden – en daardoor zichzelf te kennen – werd niet alleen uiting gegeven in de vorm van de filosofie en de religie, maar zelfs in de vorm van oorlog en verovering. Bij de interpretatie van dit opmerkelijke verhaal onthult L. Ron Hubbard het ontbrekende element dat uiteindelijk het mysterie heeft opgelost. En zowel voor het individu als de Mensheid voorspelt die kennis een niveau van succes, dat alles wat voorheen bereikbaar was te boven gaat. Read More 

buy
$15 USD
Aantal
Taal
Free Shipping Currently eligible for free shipping.
In Stock
Ships within 24 hours
Format:
Compact Disc
Lectures:
1

Videos

Excerpt

gcui_scientology_videos:video_node_classicsquote_relentless_title

More About Man’s Relentless Search (De onophoudelijke zoektocht van de mens)

Waar bestaat de ander uit? Wat is die ander?

Wel, de filosoof moet die vraag beantwoorden. En het is die ene vraag die hij nooit bevredigend heeft beantwoord. En het is die ene vraag die in Scientology wel bevredigend beantwoord is.
– L. Ron Hubbard

Een buitengewoon drama dat duizenden jaren werd opgevoerd, namelijk de lange zoektocht van de Mens om het mysterie van “die ander” te doorgronden – en daardoor zichzelf te kennen – werd niet alleen uiting gegeven in de vorm van de filosofie en de religie, maar zelfs in de vorm van oorlog en verovering.

Ondanks, of misschien zelfs wel vanwege de cruciale hevigheid van die zoektocht, werden door het voortdurend mislukken ervan, door de eeuwen heen steeds grotere problemen voor de Mens opgeworpen. Vandaar dat hij, in opperste wanhoop, de zoektocht uiteindelijk maar helemaal staakte – in 1879, om precies te zijn. En het vacuüm van het mislukken ervan werd door een nieuwe en dodelijke theorie opgevuld, namelijk dat “die ander” niet meer dan een verzameling hersenen, bloed en zenuwen is, een stimulus-respons-mechanisme dat op zijn omgeving reageert, maar niet in staat is die omgeving te beheersen. Naarmate dat idee steeds meer in de mode raakte, daalde het respect waarmee elk individu werd behandeld en daarmee het besef van eer en idealen van de Mensheid als geheel.

Bij de interpretatie van dit opmerkelijke verhaal, legt L. Ron Hubbard niet alleen uit waarom de heldhaftige zoektocht van de Mens lange tijd mislukte, hij onthult ook het ontbrekende element dat uiteindelijk succes opleverde en het mysterie van “die ander” heeft opgelost. Want vandaag de dag kan men de waarheid over zijn medemensen inderdaad kennen en dus zichzelf gaan begrijpen. En zowel voor het individu als de Mensheid voorspelt die kennis niet alleen het herstel van respect, eer en idealen, maar een niveau van succes dat alles wat voorheen bereikbaar was, te boven gaat.