Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin

Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin

De Tweede Drijfveer, de drang tot voortbestaan van het gezin en toekomstige generatie, is lang een bron van mysterie en verwarring geweest. Om eindelijk de vraag te kunnen beantwoorden hoe in dit cruciale deel van het leven overvloedig voortbestaan kan worden bereikt, is dus geen onbelangrijke doorbraak. Iedereen kan ontdekken wat de Tweede Drijfveer echt is en zijn precieze relatie met de rest van zijn leven begrijpen. En zo kunnen ze, als personen, echtparen of gezinnen, op dat gebied uiteindelijk alle mogelijke geluk bereiken. Read More 

buy
$15 USD
Aantal
Taal
Free Shipping Currently eligible for free shipping.
In Stock
Ships within 24 hours
Format:
Compact Disc
Lectures:
1

Videos

Excerpt

gcui_scientology_videos:video_node_classicsquote_second_dynamic_title

More About Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin

Een gezin is gewoon een groep met als doel seksueel plezier te verwerven, kinderen op te voeden en wederzijds economische voordelen voor zichzelf te behalen. Weet je, het is een kleine groep. Daarom hebben we deze nuttige groep. Het ras zou nergens zijn zonder het gezin.– L. Ron Hubbard

In zijn zoektocht om de Mens te begrijpen, ontdekte Dhr. Hubbard dat er een gemeenschappelijke noemer van bestaan is, namelijk: Besta voort! Ongeacht de verschillen in ervaringen of activiteiten van personen, iedereen probeert voort te bestaan en dat is de enige gemeenschappelijke noemer van al het leven.

Bij een nader onderzoek van het leven, ontdekte hij verder ook dat voortbestaan in acht afzonderlijke impulsen is onderverdeeld, bekend als de Acht Drijfveren. Kortom, men probeert voort te bestaan als zichzelf (1), het gezin en de toekomstige generatie (2), zijn groep (3), de Mensheid (4), het fysisch universum (5), alle levende organismen (6), als of voor spirituele wezens (7), en het Opperwezen of oneindigheid (8).

De Tweede Drijfveer is lang een bron van mysterie en verwarring geweest, niet in het minst omdat vroegere studies van de Mens zich foutief richtten op seks als de enige reden van bestaan en, tegelijkertijd, de belangrijkste oorzaak van irrationaliteit. Onwetend van de Acht Drijfveren leidden deze vroegere studies veel mensen naar de ondergang – niet alleen met betrekking tot de Tweede Drijfveer maar ook in het leven zelf. Dat hun theorieën niet werkten, blijkt uit het hedendaagse aantal mislukte persoonlijke relaties, gebroken gezinnen en jongeren met problemen.

Ondanks het feit dat ze maar één van de acht drijfveren is, is de Tweede Drijfveer natuurlijk belangrijk voor iedereen. Om eindelijk de vraag te kunnen beantwoorden hoe in dit cruciale deel van het leven overvloedig voortbestaan kan worden bereikt, is dus geen onbelangrijke doorbraak. Met die kennis kan iedereen ontdekken wat de Tweede Drijfveer echt is en zijn precieze relatie met de rest van hun leven begrijpen. En zo kunnen ze, als personen, echtparen of gezinnen, op dat gebied uiteindelijk alle mogelijke geluk bereiken.