DE TOONSCHAAL VAN EMOTIES

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • De schaal van emoties, van hoog tot laag, die iedereen in het leven ervaart.
  • Hoe je nauwkeurig het gedrag van een mogelijke huwelijkspartner, zakenpartner, werknemer of vriend kunt voorspellen – voordat je een relatie aangaat.
  • Eenvoudige tools die je kunt gebruiken om je eigen emotionele toestand of die van een ander te verhogen.

Cursusoverzicht

Hoe vaak heb je iemand horen zeggen: “Ik begrijp hem niet”? Soms lijkt het wel alsof irrationele en onvoorspelbare daden de norm zijn geworden.

Het feit is dat er tot noch toe nooit een werkbare methode was om menselijk gedrag foutloos te voorspellen.

L. Ron Hubbard ontwikkelde zo’n methode en hij is zonder uitzondering van toepassing op alle mensen.

Met al deze gegevens is het mogelijk om op accurate wijze het gedrag van een potentiële zakenpartner, werknemer of vriend te voorspellen – voordat je een relatie met hem aangaat. Het risico dat je loopt bij menselijke interactie kan vermeden worden of geminimaliseerd worden als je kunt voorspellen hoe mensen zich zullen gedragen.

Door de informatie in deze cursus te begrijpen en te gebruiken, zullen alle aspecten van je relaties waardevoller en bevredigender worden. Je zult weten met wie je om moet gaan en wie je links moet laten liggen. Ook zul je in staat zijn anderen te helpen die vast zitten in moeilijke situaties met anderen. Stel je voor dat je al in een heel korte tijd weet hoe mensen zich in een bepaalde situatie zullen gedragen. Dat kun je. Elke keer weer.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

6 tot 8 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: De Toonschaal van Emoties
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Toonschaal van Emoties Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“Sinds ik het boekje De Toonschaal van Emoties heb gelezen, kan ik beter met mensen omgaan. Ik heb ontzettend veel profijt gehad van het bestuderen en toepassen van deze technologie. Tijdens het doen van de praktijkoefeningen heb ik enorm veel plezier beleefd aan het communiceren met allerlei mensen.

Door gebruik te maken van de Toonschaal en de kennis hoe ik die in de praktijk kan brengen, ben ik veel gebeurtenissen in mijn leven door een andere bril gaan zien en ga ik nu heel anders met mensen om. Ik erger me niet langer aan buren en verkopers. Toen ik de oefeningen deed, was het leuk om mensen te zien glimlachen en tevreden te zien kijken.

Met deze kennis en met deze vaardigheden om de emotionele toon van anderen te verhogen, is alles mogelijk! Het leven wordt een stuk interessanter en vrolijker!”

N.M.


“Met behulp van de ‘Toonschaal van Emoties’ heb ik kunnen vaststellen wat iemands algemene stemming is en hoe hij op bepaalde opmerkingen zal reageren. Alleen al hierdoor krijg je een enorme hoeveelheid informatie over hoe iemand zal reageren.

Vanavond nog heb ik van deze technologie gebruikgemaakt en heb ik een inschatting gemaakt van de toonniveaus van mijn vrienden. Ze zaten te klagen over een vriend en zaten over hem te roddelen en geleidelijk aan merkte ik dat ze daardoor op de Toonschaal naar beneden gingen. Maar met de tools die ik in de cursus ‘De Toonschaal van Emoties’ kreeg, kon ik dit onmiddellijk herkennen en door er snel met een hoger toonniveau op te reageren, kon ik ze met succes weer op de Toonschaal omhoog brengen.

Normaal had ik zoiets toegeschreven aan het feit dat het onderwerp waar ze over spraken naargeestig werd, maar nu realiseer ik me wat de effecten zijn van het geven van commentaar en dat het commentaar een idee projecteerde – en dat was geen leuk of positief idee – waardoor die mensen dus lager op de Toonschaal van Emoties kwamen.

Nog nooit eerder heb ik een manier gezien waarmee je zo goed iemands stemming kunt verbeteren. Toen een collega vanavond ontzettend kortaf was omdat zijn vrouw hem het leven zuur maakte, kon ik hem op de Toonschaal omhoog brengen. Ik merkte dat hij daardoor aardig ging doen tegen zijn vrouw waardoor hij haar omhoog op de Toonschaal hielp.

Deze tool is een van de vaardigheden die ik heb opgedaan en ik weet echt niet hoe ik ooit zonder heb gekund.”

C.H.