Officiële Scientology Kerk: Drugsvrije Wereld, Drugs, Alcohol & Drugs Misbruik Onderwijs, Feiten, Preventie

ANTI-DRUGS
EEN DRUGSEDUCATIE EN PREVENTIECAMPAGNE OP WERELDWIJDE SCHAAL

Elke 12 seconden experimenteert er een nieuw schoolkind voor de eerste keer met illegale drugs, een grimmige herinnering hoe drugsgebruik alomtegenwoordig is onder jongeren.

Om deze epidemie tegen te gaan, is de Scientology Kerk sponsor van de grootste particuliere anti-drugsinformatie en preventiecampagne ter wereld. Want het is overtuigend bewezen dat als jongeren van de waarheid over drugs worden voorzien – feitelijke informatie over wat drugs zijn en wat ze doen – dan zakt het gebruikspercentage evenredig. Enquêtes laten zien dat de Drugsvrije Wereld Campagne tot nu toe zo'n 500.000 jongeren weerhouden van drugsgebruik ... of erger.

Er moet echter nog veel meer worden gedaan. Zo biedt de Scientology Kerk haar publicaties (die het Scientology geloof noch bevatten noch aanbevelen) aan gelijkgestemde anti-drugs coalities, overheidsinstellingen, maatschappelijke groeperingen en scholen. Deze materialen bevatten onder meer de 13-delige reeks voorlichtingsboekjes De Feiten over Drugs – met daarin de meeste "populaire drugs" die op een eenvoudige manier worden gepresenteerd om jongeren over de werkelijke feiten op de hoogte te brengen.

Er zit ook een studiegids, een activiteitenhandboek en een klassenpakket voor leraren bij. Ze voorzien leerkrachten, rechtshandhavers en buurtorganisaties van effectieve instrumenten om jongeren kennis bij te brengen zodat ze correcte beslissingen over drugs kunnen nemen.

Tenslotte is er nog de onlangs uitgekomen 90-minuten durende documentaire die de set boekjes De Feiten over Drugs vergezeld en aanvult. Elke episode van de film geeft een diepgaande kijk op elke individuele drug, zoals door degenen die de verslaving overleefden verteld wordt.

Alles bij elkaar genomen, vertegenwoordigt de Drugsvrije Wereld Campagne een grote stap in de richting van het voorlichten van een generatie die zo vrij zal blijven van de verwoestingen van drugsmisbruik.

Drug Free World