David Miscavige: aan het roer van een nieuw tijdperk van expansie

DAVID MISCAVIGE:
AAN HET ROER VAN EEN NIEUW TIJDPERK VAN EXPANSIE

Met de opening van een nieuw soort kerk in grote steden, verdubbelde Scientology de afgelopen vijf jaar in omvang.

Om wereldwijd aan de vraag naar Dianetics en Scientology dienstverleningen en sociale verbeteringsprogramma's te voldoen, met gebruikmaking van de technologische mogelijkheden van de 21e eeuw, heeft de heer Miscavige het startsein gegeven voor de Ideale Orgs (verkorting van “organisatie”). Om alle Scientology Kerken om te bouwen tot Ideale Kerken om het doel van L. Ron Hubbard te bewerkstelligen: om op een goede dag kerken te creëren die de belichaming van de technologie van Scientology zouden zijn, om elk wezen te helpen spirituele vrijheid te verkrijgen.

Een Ideale Org is een Kerk die is ingericht om alle dienstverleningen van de Scientology religie aan haar parochianen en aan de gemeenschap te leveren. “Ideaal” omvat zowel de standaard faciliteiten als de soorten van diensten die aan parochianen en de gemeenschap worden geleverd. Deze Kerken bieden ruimte voor uitgebreide multimedia informatiepanelen waarop alle aspecten van Dianetics en Scientology, de grondlegger L. Ron Hubbard en de sociale verbeteringprogramma's van de Kerk worden beschreven.

Religieuze diensten worden geleverd in afleidingsvrije en passende cursuszalen en kamers voor spirituele counseling. Er zijn ook bibliotheken, documentatiecentra, film- en seminarzalen en ruime kapellen voor zondagsdiensten, huwelijkscermoniën, doopceremoniën en andere bijeenkomsten.

Van 2003 tot halverwege 2010 zijn tweeëntwintig Ideale Kerken opgericht, waaronder die in culturele hoofdsteden van de wereld – de Nationale Scientology Kerk van Spanje in Madrids Barrio de las Letras, de Scientology Kerk van New York, vlakbij Times Square, de Scientology Kerk van San Francisco, Californië, in het oorspronkelijke historische Transamerica Gebouw; de Scientology Kerk van Londen gelegen in het hart van de stad, en de Scientology Kerk van Berlijn nabij de Brandenburger Poort.

Sinds april 2009 zijn twaalf nieuwe Kerken geopend. In april opende de heer Miscavige drie Ideale Orgs – Malmö in Zweden, Dallas in Texas (VS) en Nashville in Tennessee (VS). In oktober 2009 opende hij Ideale Orgs in Rome en Washington, DC en in januari en februari 2010, opende hij kerken in Québec, Canada en Las Vegas, VS, terwijl hij toezicht hield over de opening van de Scientology Kerken voor Europa in Brussel. En weer twee maanden later, in april 2010, leidde de heer Miscavige de opening van de nieuwe kerk in Los Angeles. In juli 2010 knipte hij het lint door van nog eens drie nieuwe Ideale Orgs: in Mexico-Stad, Pasadena en Seattle.

Er wordt hard gewerkt aan het ontwerp, de planning of bouw van nog eens 60 kerken, waaronder 20.000 vierkante meter aan gebouwen in aanbouw in Tel Aviv, Twin Cities, Melbourne en Sydney.

Allemaal Ideale Scientology Kerken, ontworpen om de wijsheid van Scientology wereldwijd beschikbaar te maken.