DAVID MISCAVIGE:
AAN HET ROER IN HET TIJDPERK VAN EXPANSIE

Met de opening van een nieuw soort kerk in belangrijke steden verdubbelde Scientology de afgelopen vijf jaar in omvang.

Om wereldwijd aan de vraag naar Dianetics en Scientology diensten en sociale verbeteringsprogramma’s te voldoen, heeft de heer Miscavige met gebruikmaking van de technologische mogelijkheden van de 21e eeuw, het startsein gegeven voor het lanceren van de Ideale Org (afkorting van “organisatie”) strategie: alle Scientology kerken ombouwen tot Ideale Kerken, om zo het doel dat L. Ron Hubbard voor scientologen had gesteld te verwezenlijken – namelijk, het creëren van kerken die de belichaming zijn van de technologie van Scientology en het helpen van iedereen bij het verkrijgen van spirituele vrijheid.

Een Ideale Org is een kerk die is ingericht om te voorzien in het volledige dienstenpakket van de Scientology religie voor haar parochianen en de gemeenschap. “Ideaal” omvat zowel de gebouwen en de inrichting ervan als de diensten die aan parochianen en de gemeenschap worden geleverd. Deze kerken bieden ruimte voor uitgebreide informatiepanelen waarop alle aspecten van Dianetics en Scientology, de grondlegger L. Ron Hubbard, en de sociale verbeteringsprogramma’s van de Kerk worden toegelicht.

Religieuze diensten worden geleverd in afleidingsvrije en esthetische cursuszalen en in spirituele counseling kamers. Er zijn ook bibliotheken, documentatiecentra, film- en seminarzalen en ruime kapellen voor zondagsdiensten, huwelijksplechtigheden, doopplechtigheden en andere bijeenkomsten.

Sinds 2003 zijn er over de hele wereld meer dan 50 Ideale Kerken geopend, waaronder die in de ’s werelds culturele hoofdsteden: de Nationale Scientology kerk van Spanje in de Madrileense wijk “Barrio de las Letras” (Schrijverswijk); de Scientology kerk New York, vlakbij Times Square; de Scientology kerk San Francisco, Californië, in het oorspronkelijke historische Transamerica gebouw; de Scientology kerk Londen, Engeland, gelegen in het hartje van de stad; de Scientology kerk Berlijn, Duitsland, vlakbij de Brandenburger Tor; en de Scientology kerk Moskou, Rusland, vlakbij het Kremlin en het Rode Plein. Sinds april 2009 zijn er meer dan 30 nieuwe kerken geopend.

Dit zijn o.a. de volgende nieuwe Ideale Scientology kerken:

Er wordt hard gewerkt aan het ontwerp en de planning van nog eens 60 kerken waarvan inmiddels 20.000 m2 onder constructie is.

Al deze Ideale Scientology kerken zijn ontworpen om de wijsheid van Scientology wereldwijd beschikbaar te maken.