DAVID MISCAVIGE:
NIEUWE HOGERE ORGANISATIES AAN DE HORIZON

Om de voortgang van de parochianen op hun spirituele reis naar de hoogste niveaus in Scientology dramatisch te versnellen, heeft de heer David Miscavige, kerkelijk leider van de religie, een programma aangekondigd om Hogere Organisaties op te richten op elk continent. Zoals de titel al aangeeft, openen deze organisaties de poort naar de hoogste spirituele niveaus. Een andere indicatie van de snelle groei van de Kerk is, dat er in de vijf voorgaande decennia vier Hogere Organisaties waren. In 2009 waren er nog eens drie in de maak, de voltooiing van de wereldwijde Scientology trap naar de eeuwigheid.

HOGERE ORGANISATIE AFRIKA

Kasteel Kyalami is het toekomstige thuis van de Hogere Organisatie in Afrika. Gelegen op bijna 9 hectare, tussen Johannesburg en Pretoria, is het plaatselijk bekend als “de plaats in de hemel”. Het gebouw is ideaal voor het verlenen van hogere religieuze Scientology diensten, met kamers die ingericht zijn voor studie- en spirituele counseling en een grote zaal om plaats te bieden aan meer dan 1000 personen voor Scientology evenementen en seminars. Alles bij elkaar is het de ideale omgeving voor een religieuze retraite, het verstrekken van de middelen waarmee Afrikaanse scientologen de Scientology Brug naar spirituele vrijheid kunnen bestijgen.

HOGERE ORGANISATIE CANADA

Een idyllisch gebouw, minder dan 30 minuten van het Toronto vliegveld verwijderd, zal dienen als de Hogere Organisatie voor Canadese parochianen en Canada's organisatorische moederkerk. Vroeger een herberg en conferentiecentrum, bestaat de faciliteit uit vijf afzonderlijke gebouwen in totaal 15.000 vierkante meter op 77 hectare grond.

HOGERE ORGANISATIE LATIJNS-AMERIKA

Palmas Plaza in het Las Lomas gebied van Mexico-Stad omvat 23.500 vierkante meter en zal niet alleen de Hogere Organisatie huisvesten, maar ook de organisatorische moederkerk voor Latijns-Amerika. Met zeven kerken in Mexico, evenals kerken en missies in heel Zuid- en Midden-Amerika, zal deze Hogere Organisatie de toenemende behoeften dienen van 21 landen.