COMMUNICATIE

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Hoe je met iemand anders communiceert zodat hij of zij luistert en begrijpt wat je zegt.
  • De exacte formule voor succesvolle communicatie – en hoe je je bekwaamheid om met wie dan ook te communiceren, enorm kunt verbeteren.
  • Tools die je kunt gebruiken om elke mislukking die je in de communicatie met een ander hebt, te corrigeren.

Cursusoverzicht

“Iemand is zo levend als hij kan communiceren”, schreef L. Ron Hubbard. En communicatie is een facet van het leven dat hij heel diepgaand heeft onderzocht; alles bij elkaar heeft hij honderdduizenden woorden geschreven over dit essentiële onderwerp. Communicatie­vaardigheden zijn van essentieel belang op elk gebied waar mensen met elkaar te maken hebben. Alles bij elkaar genomen is communicatie, op welk niveau dan ook, in feite de enige activiteit die alle mensen gemeen hebben.

De verschillende manieren waarop effectieve communicatie van nut is, zijn te talrijk om op te sommen want elk aspect van het leven wordt erdoor verbeterd, zowel op het persoonlijke als op het professionele vlak. Het vermogen om te communiceren is van wezenlijk belang voor het behalen van succes bij alles waar je je voor inzet.

In deze cursus zul je te weten komen waaruit goede communicatie bestaat, hoe je slechte communicatie kunt herkennen, wat de componenten van communicatie zijn en hoe je ze kunt benutten, en waarom meer communicatie in plaats van minder iemand grotere vrijheid brengt.

In deze cursus is ook een groot aantal oefeningen opgenomen die door meneer Hubbard zijn ontwikkeld, die iemands communicatieniveau verbeteren en een grote praktische toepasbaarheid hebben in het leven. Door een grondig begrip van deze gegevens zul je tools in handen krijgen die je voor altijd kunt gebruiken.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

12 tot 15 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Communicatie
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van Communicatie Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“In ons dagelijks leven communiceren we allemaal op de een of andere manier met elkaar, maar de echte betekenis van communicatie heb ik pas geleerd in de online cursus van de Volunteer Ministers. Volgens de definitie wist ik dat communicatie betekent dat men ideeën en informatie naar iemand anders overbrengt en dat communicatie, wil dat überhaupt plaatsvinden, door iemand moet worden uitgestuurd en naar iemand anders moet worden overgebracht die deze dan ontvangt en bevestigt.

Nadat ik met deze cursus klaar was, wist ik dat ik echt het doel en het belang van communicatie had geleerd. Ik had niet alleen maar geleerd hoe ik effectief kon communiceren, maar ook hoe ik mijzelf duidelijk kon uitdrukken door middel van communicatie. Ik heb ook de cyclus van één-richtings-communicatie en van twee-richtings-communicatie geleerd.

Deze cursus heeft mij beslist geholpen om efficiënter te zijn in mijn werk. Ik ben secretaresse in de gezondheidszorg en communicatie is een van mijn belangrijkste taken. Ik heb er erg veel aan gehad en het was echt een geweldige ervaring om deze cursus te doen. Bedankt Volunteer Ministers, dat jullie me deze geweldige kans hebben gegeven.”

K.K.


“Dit boekje was bijzonder interessant, omdat je denkt: ik communiceer elke dag op de een of andere manier, wat valt er dan nog meer te leren? Communicatie is van het allerhoogste belang en door dit boekje heb ik precies geleerd hoe ik effectief kan communiceren. Wat is er nog effectiever dan zeggen wat je bedoelt en dan door anderen echt begrepen te worden?

Ik heb erdoor geleerd hoe ik bij andere mensen signalen kan oppikken waaruit blijkt dat ze me niet begrijpen en hoe je met mensen moet communiceren zodat ze je wel begrijpen. Het is interessant dat dit boekje je allerlei soorten communicatie laat zien en je ook leert hoe je daar beter in kunt worden en er meer kennis over krijgt. Er zijn zoveel mensen die denken dat als ze praten, ze ook communiceren, maar er zit veel meer aan vast.”

A.F.