SCIENTOLOGY VOLUNTEER MINISTERS

HULP BIEDEN AAN IEDEREEN, WAAR DAN OOK

Of een Scientology pastoraal werker nu bezig is in zijn eigen gemeenschap of aan de andere kant van de wereld, hij heeft altijd het motto: “Er kan iets aan gedaan worden”. Het programma dat rond 1975 werd begonnen door L. Ron Hubbard, en dat nu gesponsord wordt door de Church of Scientology International als een van haar diensten aan de samenleving, is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest actieve internationale hulporganisaties.

Een pastoraal werker is “iemand die zijn medemens op vrijwillige basis helpt door de doelen, waarheid en spirituele waarden in het leven van anderen te herstellen”. Honderdduizenden scientologen en andere mensen zijn persoonlijk of online opgeleid in een breed scala aan vaardigheden die gebruik maken van de grondbeginselen van Scientology, om het fysiek, mentaal of geestelijk lijden te verlichten en ieder aspect van het leven te verbeteren – zoals communicatie, studie, huwelijk, omgaan met stress, succes op het werk, doelen bereiken en nog veel meer.

Bovendien is er een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die een permanent team vormen als het Pastorale Werkers rampen-team dat in actie komt bij rampen veroorzaakt door de natuur of door mensen, altijd paraat als er een beroep op hen wordt gedaan. Ze werken samen met wel 1000 organisaties en instanties, en hebben hun vaardigheden en ervaring gebruikt om lichamelijke en geestelijke steun te verlenen in honderden rampgebieden.