HET HUWELIJK

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Wat er de oorzaak van is dat stellen uit elkaar groeien en dat vele huwelijken mislukken.
  • Methoden die je helpen om te bepalen of iemand goed voor je is – nog voor je een relatie of huwelijk aangaat.
  • Tools die je kunt gebruiken om de communicatie tussen man en vrouw te herstellen – om een voldoeninggevend, gelukkig huwelijk dat standhoudt op te bouwen.

Cursusoverzicht

Terwijl het gezin eens het stabiele fundament was waarop al het andere was gebouwd, zijn de brokstukken ervan de oorzaak van veel van de huidige maatschappelijke problemen. En hoewel het aantal huwelijken nog steeds groter is dan het aantal scheidingen, wordt het verschil snel kleiner. Het huwelijk is flink op weg om een op de klippen gelopen instituut te worden.

L. Ron Hubbard schreef uitgebreid over intermenselijke relaties en veel ervan is van toepassing op de huwelijksrelatie, de meest persoonlijke onder de relaties. In deze cursus zul je ontdekken welke manieren er zijn om een huwelijk te laten slagen, waarom veel huwelijken mislukken, wat de methode is om erachter te komen of partners goed bij elkaar passen en volgens welke methode een op de klippen gelopen huwelijk gered kan worden.

Terwijl onze tijdschriften vol staan met adviezen van populaire psychologen, is de trend wat betreft huwelijksproblemen alleen maar achteruit gegaan. Wat hier volgt zijn werkelijke oplossingen – bruikbare oplossingen – die van toepassing zijn op het verbeteren van iedere intieme relatie.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

4 tot 5 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Het Huwelijk
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Het Huwelijk Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“De cursus ‘Het Huwelijk’ heeft mijn man en mij enorm geholpen om elkaar te begrijpen doordat we geleerd hebben elkaar te respecteren, eerlijk en betrouwbaar te zijn en om het te zeggen wanneer we het ergens niet mee eens zijn en om het niet op te kroppen.

We stonden op het punt om uit elkaar te gaan, omdat we dachten dat er geen manier was om de schade nog te herstellen. Eén ding dat in de Afrikaanse traditie ontbreekt, is communicatie, want de man heeft altijd de leiding en heeft altijd op alle vlakken gelijk. In onze cultuur zijn de mannen dominant en de vrouwen te verlegen om hun gevoelens te uiten, en in de meeste gevallen leidt dit tot een scheiding. We hebben geen relatietherapeuten om huwelijken te redden.

Ik wil de Scientology Kerk hartelijk bedanken. Door het lezen van dit boekje ben ik erachter gekomen dat het huwelijk de basis is van het gezin.”

J.F.


“Ik werd in mijn huwelijk geconfronteerd met allerlei problemen en stond op het punt van scheiden toen ik op internet de Volunteer Ministers tegenkwam. Ik was diep ongelukkig en mijn man en ik hadden geen leuke momenten meer.

Door het doen van de cursus ‘Het Huwelijk’ ontdekte ik mezelf opnieuw en voelde ik dat ik opnieuw de kracht had om verder te gaan. Ik merkte dat ik nu met mensen die relatieproblemen hebben, kon praten en dat ik ze advies en de juiste informatie kon geven (de boekjes). Zodra ik de informatie uit het boekje met anderen begon te delen, had ik weer de wens om getrouwd te zijn in plaats van gescheiden, en ik realiseerde me dat problemen kunnen worden aangepakt. Als mensen de juiste informatie krijgen om ruzies bij te leggen, kunnen ze na een zware periode weer opnieuw beginnen.

Getrouwd zijn is een voorrecht en door communicatie zul je het beste huwelijk hebben dat je je kunt wensen. Ik was een van de mensen die slecht communiceerde, maar dankzij de inspirerende praktijk­opdrachten van de Volunteer Ministers, als je ze doet, kun je je ware ik weer ontdekken.

Er is in een huwelijk niets onmogelijk zolang je maar de informatie van de Volunteer Ministers op zak hebt. Ik voel me herboren en mijn vrienden, die dezelfde problemen hadden, zijn hun huwelijk ook meer gaan waarderen.”

J.M.