DE GRONDBEGINSELEN VAN ORGANISEREN

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Hoe je afleiding en overwerk kunt vermijden en hoe je, bij alles wat je doet, zeker kunt zijn van succes.
  • De eerste stap die je moet doen om iets succesvol te organiseren, of het nu gaat om je eigen carrière of om een hele onderneming.
  • Wat een Organiseerbord is en hoe je er een kunt maken om je activiteit, project of groep productiever te laten zijn.

Cursusoverzicht

Iedereen ziet in dat wanneer het allemaal beter georganiseerd zou zijn, de mensen beter af zouden zijn. We hebben allemaal slechte ervaringen met bureaucratische formaliteiten, onpersoonlijke overheidsinstanties of onzorgvuldige commerciële bedrijven. Slechte organisatie is een serieus probleem en kost biljoenen door verspilling, inefficiëntie en verminderde productie.

Op het individuele vlak is organisatie een belangrijke – en vaak ontbrekende – factor in persoonlijk succes. Het is ook essentieel voor een goed gezinsleven. Om iemands doelen te bereiken, hoe groot of hoe klein die ook zijn, is kennis van organisatie nodig. Hoe beheer je je tijd, je activiteiten en je middelen het efficiëntst en productiefst? Hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk wordt afgeleid? En hoe verzamel je je krachten opdat je je doelen bereikt?

L. Ron Hubbard zag dat de mens net zo’n gebrek aan begrip had van de manier waarop hij zijn activiteiten moest organiseren, als dat hij van zijn ware spirituele aard had. Een vrij groot gedeelte van zijn onderzoek was gewijd aan het verduidelijken van het onderwerp organisatie, een taak die hij volledig volbracht.

Deze cursus en het bijbehorende boekje bevat alleen enkele van de meest elementaire principes van de organisatietechnologie die hij ontwikkelde, maar deze beginselen zijn, op zichzelf, voldoende om de effectiviteit van elk streven aanzienlijk te verhogen, ongeacht of het dat van een groep of een individu is. Chaos en verwarring zijn geen normale condities in het leven.

Ze komen alleen daar voor waar natuurlijke wetten niet begrepen en gevolgd worden. Hier zijn sommige van de natuurwetten van organisatie en organiseren.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd met een serie studie- en praktijkopdrachten.

Voordat je begint moet je je eigen persoonlijke account aanmaken op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

4 tot 6 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: De Grondbeginselen van Organiseren
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.