ETHIEK EN DE CONDITIES

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • De regels die, indien nauwgezet nageleefd, je een voorspoedige en gelukkige toekomst kunnen bezorgen.
  • Wat statistieken zijn en hoe je deze kunt gebruiken om de voorspoed van iedere activiteit te beoordelen en om te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren.
  • De exacte stappen die je kunt toepassen om direct verbetering aan te brengen in elke persoonlijke of professionele situatie waarmee je te maken krijgt.

Cursusoverzicht

De mens heeft ethiek eeuwenlang iets ongrijpbaars gevonden. De laatste tijd is het steeds verwarrender geworden. Hoe kan iemand bepalen of wat hij doet juist of verkeerd is? Wanneer iemand ziet dat oneerlijke mensen de macht in handen hebben, dat criminelen vrijuit gaan en dat traditionele waarden aan de kant worden geschoven, dan kan hij weleens het gevoel krijgen dat hij maar het beste de gemakkelijke weg kan kiezen. “Anderen ontduiken toch ook de belastingen, waarom zou ik dat dan niet doen?” “Andere kinderen stelen toch ook uit winkels, wat maakt het dan uit?” Maar hoe het ook zij, iemand moet wel met zichzelf kunnen leven. Hoe kan iemand, ondanks de druk die op hem wordt uitgeoefend, zichzelf ervan verzekeren dat hij de beste keuze maakt? Hierbij zichzelf, zijn familie en elk aspect van het leven en de toekomst in ogenschouw nemend?

L. Ron Hubbard kwam tot een opmerkelijke doorbraak op het gebied van ethiek. Deze hield niet alleen een vereenvoudiging van dit onderwerp in – en de formulering en classificatie ervan – maar leidde ook tot de ontwikkeling van een bruikbare technologie, met inbegrip van toepassings­mogelijkheden voor ons dagelijks leven, een technologie die een gelukkiger gevoel, een grotere welvarendheid en een beter voortbestaan teweegbrengt.

Deze grondbeginselen, ontleend aan meneer Hubbards werk, vertegenwoordigen niet de volledige ethiektechnologie die in Scientology beschikbaar is. Maar ze bieden iemand precieze middelen om zijn eigen ethiekniveau geleidelijk omhoog te brengen om ervoor te zorgen dat het op elk vlak van het leven een stuk beter gaat, en om anderen te helpen hetzelfde te doen. Kortom, de ethiektechnologie is de voornaamste tool die je nodig hebt om alle aspecten van jouw bestaan tot een succes te maken.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

8 tot 10 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Ethiek en de Condities
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Ethiek en de Condities Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“De wetenschap van ethiek en recht heeft lange tijd de basis gevormd voor menselijkheid. We zijn slechts zo menselijk als ons rechtssysteem en zoals we anderen behandelen. In de Scientology Volunteer Ministers-cursus ‘Ethiek en de Condities’ heeft L. Ron Hubbard veel tools uiteengezet die je in je leven kunt gebruiken.

Door mensen te leren hoe ze de condities van het bestaan kunnen herkennen en hoe ze de formules en stappen van deze condities kunnen toepassen, zullen ze merken dat ze in een veel betere conditie terechtkomen en dat de kwaliteit van hun leven steeds beter wordt.

Door het volgen van deze stappen heb ik het zo druk gekregen – met veel aspecten die ik verbeterd heb – dat het grootste punt nu is, zorgen dat ik alle delen van mijn leven in balans houd.

Nooit eerder heb ik een leven geleid dat me zo gelukkig heeft gemaakt als ik nu ben. Ik realiseerde me plotseling ook waarom mensen zonder ethiek op een veel lager niveau van bestaan leven. Door deze realisatie begreep ik waarom veel van mijn oudere vrienden merken dat ze steeds maar weer in dezelfde situatie vastzitten.

De vaardigheden die je in deze cursus leert, zouden door iedereen geleerd moeten worden. Dan zou hun leven een heel ander verhaal zijn.”

C.H.


“Ik heb enorm veel wins gekregen door het doen van deze Volunteer Ministers-cursus. Door het volgen van de richtlijnen heb ik mijn financiële cijfers weer in een positieve richting gedraaid. Voor ik de cursus deed, zat ik tot mijn nek in de schulden van mijn creditcard en binnen nog geen maand na het afsluiten van de cursus had ik meer dan 90% ervan afgelost!

Ik hoefde alleen maar uit een niet-veranderende trend te komen en ik zorgde ervoor dat ik de formule voor een voorspoedconditie correct volgde toen er geld binnenkwam.”

S.M.


“Voor ik deze cursus deed, was ik me niet echt bewust van mijn eigen condities en ook niet van die van anderen op het werk. Ik had een hoop problemen in mijn vorige carrière doordat ik deze kennis niet had. Soms doen we verkeerde dingen op het juiste moment en juiste dingen op het verkeerde moment.

Deze cursus gaf me de juiste weg waarlangs ik moest werken, wat je nu wel en niet moest doen op dit moment. Ik leerde er de techniek om problemen te herkennen en ze dan ook aan te pakken met behulp van wetenschappelijke methodologie. Deze cursus maakte me bewust van mijn fouten op het werk en van die van anderen. Ik kan gerust zeggen dat als ik deze cursus niet had gevolgd, ik nooit de geheimen van dit deel van het leven zou hebben begrepen.

Ten slotte moet ik eraan toevoegen dat het echt werkt als je het op de juiste manier toepast. Nu begrijp ik mijn werkomgeving veel beter en kan ik ook anderen helpen.

Ik wil mijn cursussupervisor bedanken voor haar hulp en waardevolle instructies en ook L. Ron Hubbard.”

A.M.