DE TECHNOLOGIE VAN STUDEREN

ONLINE CURSUS

In deze cursus zul je het volgende leren:

  • Het eerste obstakel dat overwonnen moet worden om iets succesvol te kunnen leren.
  • De drie studiebarrières die kunnen verhinderen dat je een bepaald onderwerp kan begrijpen—en het juiste gereedschap om deze barrières te overwinnen.
  • Hoe je elk onderwerp naar keuze kunt bestuderen en volledig kunt begrijpen.

Cursusoverzicht

Denk eens na over het volgende: heeft iemand je ooit wel eens geleerd hoe je iets moet bestuderen toen je naar school ging?

Tegenwoordig zijn er mensen die, ondanks het feit dat ze een schooldiploma op zak hebben, toch niet in staat om dusdanig te kunnen lezen of schrijven om hun werk naar behoren te kunnen uitvoeren of het leven aan te kunnen. Het is dus een groot probleem. Het is niet dat er onderwerpen zijn die niet geleerd kunnen worden; het is dat er niet onderwezen wordt hoe je moet leren. Die stap ontbreekt overal in het onderwijs.

L. Ron Hubbard heeft deze kloof overbrugd door de eerste en enige technologie te ontwikkelen over hoe men moet studeren. Hij ontdekte de wetten waarop leren is gebaseerd en ontwikkelde bruikbare methoden die iedereen kan toepassen. Hij noemde dit onderwerp “studietechnologie”.

Deze methode geeft een begrip over de basisprincipes van het leerproces en verschaft verder exacte manieren om alle valstrikken te ontlopen die men bij het studeren kan tegenkomen.

Studietechnologie is niet zoiets als leren snellezen of trucjes om dingen te onthouden. Daarvan is niet aangetoond dat ze iemands vermogen vergroten om te begrijpen wat hij bestudeert of dat ze iemands geletterdheid op een hoger niveau brengen. De studietechnologie laat zien hoe je behoort te studeren om een onderwerp zodanig te begrijpen dat je het kan toepassen.

In dit hoofdstuk vindt u slechts een klein gedeelte van de totale studietechnologie die door de heer Hubbard is ontwikkeld. Desalniettemin bevat dit korte overzicht basisgegevens die u kunt gebruiken om effectiever te studeren. Door deze methode toe te passen kan iedereen, dus ook jij, elk willekeurig onderwerp uitkiezen om te bestuderen.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd met een serie studie- en praktijkopdrachten.

Voordat je begint moet je je eigen persoonlijke account aanmaken op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursusmateriaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

6 tot 7 uur. Maar je kunt de cursus op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is ons cadeau aan jou en geheel kosteloos.

Materialen

boekje: De Technologie van Studeren
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn deel van de online cursus . Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, wordt de cursusinhoud op de website beschikbaar beschikbaar gesteld. Wij raden je echter wel aan om het boekje te downloaden of dat je het koopt als referentiemateriaal als je niet bent ingelogd.

Supervisie

Tijdens deze cursus krijg je hulp van je persoonlijke online cursusbegeleider, die je zal helpen om een volledig begrip te krijgen van de materialen zodat je optimaal resultaat kunt halen met deze cursus. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle geleerde gegevens in de praktijk kunt toepassen. Indien je vragen hebt, neem dan contact met ons op.