HET ONTSTAAN VAN EEN MEESTERWERK
SCULPTUREN

De 62 sculpturen in het Grand Atrium van het Flag-gebouw geven de fundamentele geloofsovertuigingen en praktijken van Scientology weer. Het maken van deze sculpturen is een verhaal op zichzelf. In de loop van een jaar, spendeerden ambachtslui 25.000 manuren om de sculpturen te maken. Elke sculptuur werd gegoten met gebruik van een eeuwenoude verloren wastechniek, een proces dat bestaat uit 15 stappen en dat begint met een kleimodel op ware grootte. Het gaat dan door rubberen, wassen en porseleinen mallen, en eindigt met het gieten van het brons op een temperatuur van 1200 graden Celsius.

2 ton

brons werd er gebruikt
om de 62 sculpturen
voor het Atrium van het
Flag-gebouw te maken.
Nadat de mallen verwijderd zijn, wordt de sculptuur geassembleerd, gelast, gezandstraald en gepolijst. De sculptuur wordt dan afgewerkt met was die zich vermengt met het brons (dat voor dit proces verhit wordt), wat een blijvende finish geeft. Het installeren van de sculpturen in het atrium nam drie maanden in beslag.

TRAVERTIJN

Het Italiaanse travertijn dat gebruikt is in het Flag-gebouw werd in Italië gewonnen en zeer nauwkeurig gezaagd en bewerkt door bekwame vaklui. Massieve blokken werden eerst in platen gezaagd en daarna in 35.000 individuele tegels. Ze werden toen neergelegd en bij elkaar gepast zodat hun kleur en de richting van de aders integreerden. Meer dan 250.000 uur werd er besteed aan de steenbewerking zelf.

720 ton

aan travertijn


6500

vierkante meter
vloermateriaal van travertijn

35.000

individuele tegels
met de hand aangebracht

MOZAÏEK

Ambachtslui creëerden een mozaïek uit tienduizenden handgesneden stenen tegeltjes voor het plein aan de ingang van het Flag-gebouw. Het medaillon dat het bergsymbool van Flag weergeeft, is 8 meter in diameter. Het medaillon, dat gecreëerd is door een van de grootste steenfabrieken in de wereld, is zelf een van de grootste mozaïeken die in de recente geschiedenis zijn gemaakt. Elk stukje steen werd met de hand ingelegd en vastgemaakt in panelen voor ze geplaatst werden.

OPSTELLEN VAN HET KRUIS

Het opstellen van het Scientology kruis betekende een belangrijke stap in de geschiedenis van Flag en was een van de enorme ondernemingen die plaatsvond bij de constructie van het meest gevorderde en ideale Scientology gebouw op aarde. De plaatsing van het 6 meter hoge kruis duurde verscheidene uren om het naar zijn uiteindelijke plaats te hijsen, bovenop de toren van het Flag-gebouw, 53 meter boven straatniveau.

53

meter boven
straatniveau

AANDACHT VOOR DETAILS

Meer dan 100 handgemaakte stenen medaillons zijn in de vloeren van het Flag-gebouw ingelegd. Deze meesterwerken werden gecreëerd met gebruik van gedetailleerde tekeningen en waterjettechnologie om zo het gepolijste Donkere Emperador marmer inlegwerk precies te laten passen – waarmee Scientology symboliek in de structuur van het gebouw zelf verwerkt werd.

1264

deuren

150.000

meter aan
pijpleidingen geïnstalleerd

244.000

meter aan materialen
voor muurconstructie

2,5 miljoen
manuren

voor het bouwen van het
Flag-gebouw

HARDHOUTEN VLOER

De vloer in de Kapel werd gemaakt van zorgvuldig geselecteerd “Kopshout”, dat op een hoek van 90 graden gezaagd is. Elk stuk hout is ongeveer 15 vierkante cm groot en de nerven zijn goed zichtbaar waardoor het een zeer esthetisch karakter, kleur en duurzaamheid produceert. Het leggen van de vloer nam twee maanden in beslag.

ONYX RAMEN

Het Atrium en de Kapel hebben allebei stenen ramen, gemaakt uit onyxmarmer, dat zo dun gezaagd is dat het licht erdoor kan schijnen. Ze werden oorspronkelijk ontworpen als harspanelen, maar de ondernemer verving het materiaal met onyxsteen als zijn eigen bijdrage aan dit gebouw dat een architecturaal meesterwerk is.