MOEILIJKHEDEN IN HET LEVEN

Er zijn natuurlijk veel levensproblemen die dusdanige moeilijkheden kunnen creëren dat iemands geestelijke vooruitgang wordt belemmerd. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een plotseling ontslag, een onverwachte financiële tegenslag of het verlies van een geliefde. De geestelijke in Scientology is er om in al deze omstandigheden behulpzaam te zijn.

Of de scientoloog op dat moment al dan niet actief is op de Brug, of hoe zijn financiële omstandigheden ook zijn, de Kapelaan zal altijd helpen. Ofwel door een nauwe samenwerking met scientologen uit de omgeving of met het Scientology Centrum voor gratis diensten binnen de Kerk, ofwel door middel van zijn eigen auditingvaardigheden, zal de kapelaan ervoor zorgen dat iemand die in nood verkeert assists of andere auditing krijgt. De kapelaan kan voor verdere begeleiding ook een boek van L. Ron Hubbard aanbevelen, of een levensverbeteringscursus, of een schriftelijke cursus.

Soms is het al genoeg als hij alleen maar luistert naar de persoon die in moeilijkheden verkeert, hem begrijpt en hem laat weten dat hij gehoord en begrepen is, om hem op te beuren en hem op de weg naar herstel te zetten.