OVER HET PROGRAMMA

APPLIED SCHOLASTICS
INTERNATIONAAL CENTRUM VOOR

STUDIETECHNOLOGIE

Al in de jaren vijftig, onderkende L. Ron Hubbard de tekortkomingen van het onderwijssysteem. In antwoord op deze crisis, begon hij een “technologie” van het leren te ontwikkelen, waarmee elk onderwerp onder de knie gekregen kan worden. Deze educatieve doorbraken staan bekend als de Studietechnologie. Ze bieden studenten en leerlingen van elke leeftijd en opleidingsniveau het ontbrekende ingrediënt van een groot deel van het moderne onderwijs – het vermogen om te leren HOE te leren.

L. Ron Hubbard beschreef de uitdaging die een onderwijssysteem hoort aan te gaan:

“Elke samenleving heeft bij het aanpakken van de problemen van het onderwijs tot doel de bekwaamheid, het initiatief en het culturele niveau en hiermee ook het niveau van voortbestaan van die samenleving te verhogen.”

MEER DAN
1000
APPLIED
SCHOLASTICS
groepen
WERKEN IN
72
LANDEN

In de jaren zestig hield L. Ron Hubbard een serie lezingen over zijn onderzoek naar het brede onderwerp van hoe te studeren en te leren. De toepassing van zijn ontdekkingen was zo universeel, dat de informatie al snel werd gebruikt in Scientology organisaties.

Het werd ook ingevoerd door leraren in seculiere klaslokalen waarbij meetbare verbeteringen in het leervermogen van leerlingen gerapporteerd werden. In 1971 werd door een onderwijzer de eerste onderwijsorganisatie opgericht die gespecialiseerd was in het gebruik van de studietechnologie.

Applied Scholastics werd het jaar daarop in Los Angeles opgericht en is gewijd aan het werken met overheden en scholen over de hele wereld aan de brede implementatie van deze technologie.

Na meer dan dertig jaar is de invoering van de Studietechnologie in scholen en universiteiten grotendeels een gezamenlijke inspanning geweest op initiatief van leraren, verenigd onder de vlag van Applied Scholastics. Tegenwoordig vormt Applied Scholastics een wereldwijd netwerk van scholen, programma’s en bijlesgroepen.

Om aan de internationale vraag naar Studietechnologie te voldoen, opende Applied Scholastics in 2003 een campus in Spanish Lake in de buurt van St. Louis, Missouri. Dit 50 hectare grote opleidingscentrum, slechts twee mijl van het punt waarop de Mississippi en de Missouri samenkomen, is het internationale hoofdkantoor van Applied Scholastics en de eerste hogeschool voor Studietechnologie.

Wat is Studietechnologie? Bij zijn onderzoek naar studie ontdekte L. Ron Hubbard dat de afwezigheid van een technologie over hoe je moet studeren, de belangrijkste barrière voor de student was om effectief gegevens te onthouden en te gebruiken. Zo ontdekte hij wat bekend staat als de drie barrières om te studeren. Studietechnologie omvat precies de methoden om deze barrières te overwinnen. De voornaamste barrières zijn:

■ Gebrek aan Massa (Tastbaar Voorwerp) van wat er Bestudeerd wordt

Als men probeert om de functie en de werking van een auto of een computer of een zonnestelsel te begrijpen, dan zijn de gedrukte pagina en het gesproken woord geen vervanging voor het voorwerp zelf. De afwezigheid van het voorwerp dat bij een woord hoort, kan alle begrip verhinderen. Als de massa van een onderwerp afwezig is, zal de student zich in elkaar gedrukt, neergedrukt, draaierig, uitgeblust, of verveeld voelen.

■ De te Steile Gradiënt

Wanneer de student voorafgaande vaardigheden niet onder de knie heeft voordat hij overgaat tot meer gecompliceerde of gedetailleerde stappen, kan de student een soort verwarring of een draaierigheid ervaren. Deze barrière om te studeren wordt vaak aangeduid met “gemiste basisvaardigheden” of “onvoldoende basisvaardigheden”.

■ Een woord dat niet is begrepen, of verkeerd is begrepen.

De derde en belangrijkste studiebarrière is het verkeerd begrepen woord. Een verkeerd begrepen woord is een woord dat niet of verkeerd begrepen is. Alles wat na een woord komt dat niet was begrepen of verkeerd was begrepen, vormt een duidelijke leegte. Het kan ertoe leiden dat de student een leeg of uitgeput gevoel heeft. Een gevoel van “ik ben er niet”, en daar kan een soort nerveuze hysterie op volgen.

MEER DAN
135
DUIZEND
ONDERWIJS PROFESSIONALS
zijn opgeleid
door
APPLIED
SCHOLASTICS

Docenten en bestuurders van openbare en particuliere scholen, bijlesdocenten, bedrijfstrainers en onderwijsadviseurs uit de hele wereld komen naar Applied Scholastics in Spanish Lake voor een opleiding in de studietechnologie. Zowel interne beroepsopleidingen als dagonderwijs zijn mogelijk. Daarnaast zijn er ook veel postdoctorale opleidingen en vervolgstudies.

Spanish Lake biedt ook een volledig programma van cursussen en workshops over specifieke aspecten van de Studietechnologie, evenals studies in technieken die studenten in staat stellen om meer verantwoordelijk en zelfsturend te worden en meer voor zichzelf op te leren komen.

Applied Scholastics heeft op dit moment meer dan 135.000 onderwijsprofessionals uit 42 landen getraind, die op hun beurt de Studietechnologie naar miljoenen collega’s en studenten hebben gebracht.