CLEARWATER IN FLORIDA, VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

L. RON HUBBARD'S VERJAARDAGSVIERING ZET DE NALATENSCHAP VAN SCIENTOLOGY GRONDLEGGER IN DE SCHIJNWERPERS

16 MAART 2015

Voor diegenen die Scientology in hun leven gebruiken, is de Bron en Grondlegger van de religie, L. Ron Hubbard (LRH voor scientologen) veel meer dan alleen een symbool. Zijn leerstellingen en technieken zijn een doordringende, onuitwisbare, beschikbare en blijvende nalatenschap waarvan de betekenis iedere dag blijft groeien en zich ontwikkelen. De buitengewone levenskracht van dhr. Hubbard leeft voort bij mensen over de hele wereld die zijn diepzinnige, vooruitziende voorbeeld van leven en persoonlijke verlichting volgen, dat hij in beweging heeft gebracht. Het strekt zich voor altijd uit naar de ontelbaren wie zijn leven heeft beinvloed.

“Nooit is hij prominenter geweest,” vertelde Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, aan de aanwezige scientologen. “Nooit duidelijker evident. Nooit dichter bij het besef van 7 miljard mensen op aarde geweest. Dus niet om het te overdrijven of er te veel over te zeggen, maar het feit is, LRH is overal vanavond.

De enorme grootheid, belichaamd in de woorden en daden van dhr. Hubbard, werd zaterdagavond geëerd om de jaarlijkse Verjaardagsviering van LRH in het Flag spiritueel hoofdkwartier in Clearwater in Florida ter gelegenheid van de 104e verjaardag van de Grondlegger te markeren.

Als eerbetoon aan de triomferende en eeuwige technische glorie van dhr. Hubbard, werd de viering van zijn verjaardag (13 maart) gemarkeerd door een eerbetoon bijgewoond door een volle zaal en geleid door dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad, Religious Technology Center en de kerkelijke leider van de religie. Hij opende de avond door de eeuwige kracht van LRH’ schepping in een tastbare context te plaatsen.

“Nooit is hij prominenter geweest,” vertelde dhr. Miscavige de verzamelde scientologen. “Nooit duidelijker evident. Nooit dichter bij het besef van 7 miljard mensen op aarde geweest. Dus niet om het te overdrijven of er te veel over te zeggen, maar het feit is, LRH is overal vanavond.”

Dhr. Miscavige noemde talloze mijlpalen en eervolle vermeldingen die dhr. Hubbard en zijn onuitwisbare werken over de laatste 12 maanden hebben voortgebracht, waaronder een enorm eerbetoon door het Smithsonian Instituut afgelopen november door de Grondlegger van Scientology als één van de 100 Meest Significante Amerikanen van Alle Tijden te noemen. In totaal heeft hij nu wereldwijd meer dan 5.000 individuele erkennningen ontvangen.

Het event bereikte een hoogtepunt met de presentatie van de epische expansie van Scientology over het afgelopen jaar als ook de geplande expansie voor de toekomst, inclusief de geplande openingen van nieuwe Ideale Orgs in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Europa als ook van het Scientology Media Productions global communicatie centrum in Hollywoord in Californië.

Er was ook de belangrijke aankondiging van de toekomstige L. Ron Hubbard Hall in Clearwater, een prachtig auditorium ontworpen om aan duizenden plek te bieden, met de mogelijkheid om de zaal om te bouwen tot ruimte voor conventies en banketten, aangevuld met een prachtig ingericht L. Ron Hubbard Park. Het strakke digitale ontwerpconcept voor het project wat aan de verzamelde aanwezigen werd gepresenteerd wordt gebouwd in het centrum van Clearwater.

Eén van de elementen van de avond waar het meest naar werd uitgekeken eerde de winnaars die mee doen aan wat bekend is geworden als Het Verjaardagsspel, waarbij die Scientologykerken en -missies worden vermeld die over de afgelopen 12 maanden de grootste expansie hebben behaald. Zoals het verhaal vertelt, ontstond het spel lang geleden toen dhr. Hubbard werd gevraagd wat hij voor zijn verjaardag wou hebben en hij als antwoord vijfvoudige expansie grapte. Het was die expansie die de slogan van het spel werd en dat sindsdien jaarlijks is gebleven.

De wereldkampioenen van het Verjaardagsspel van dit jaar waren afkomstig uit drie continenten en waren nieuw geopende Ideale gebouwen in elke categorie: de Ideale Missie van Belleair in Florida; de Ideale Organisatie van Sydney in Australië; de Ideale Advanced Organization van Los Angeles; en het Ideale Continentale Liaison Office van Europa in Kopenhagen in Denemarken.

Dhr. Miscavige presenteerde ook een speciale prijs om een Scientology Organisatie (Org) in een competitie op zichzelf te eren. De expansie-snelheid van de Model Ideale Organisatie van Los Angeles was zo enorm dat ze de grootte van het Oude Saint Hill—de Organisatie die dhr. Hubbard zelf leidde in East Grinstead in Engeland, bereikten. In feite bereikten ze twee keer deze grootte. Door dat te doen werd Los Angeles niet alleen een voorbeeld voor elke andere org om te evenaren, maar een drager van de standaard van een Gouden Eeuw van Bestuurskunde en werd zo geëerd met de unieke status van Model Ideale Saint Hill Grootte Org.

En een LRH Verjaardags-evenement zou niet compleet zijn zonder een geanimeerde en inspirerende biografische presentatie die de man van de avond in zijn eigen woorden eerde, met boeiende verhalen uit een onstuimig leven geleefd over de gehele wereld met de daaruit voortvloeiende wijsheid. De avonturen van dit jaar omvatten verhalen van de Panhandle (Pannensteel) van Alaska via de kusten van Japan tot de wildernis van een plaats met de naam New York.

Als afsluiting van de feestelijke avond was er een sprankelende uitvoering van “Happy Birthday Ron."