CLEARWATER, FLORIDA

DUIZENDEN MENSEN KOMEN BIJEEN OM VERJAARDAG VAN GRONDLEGGER VAN SCIENTOLOGY TE VIEREN EN “SCHAKELAAR OM TE DRAAIEN” VOOR NIET AFLATENDE DISSEMINATIE

10 MAART 2018

L. Ron Hubbards leven en nalatenschap geëerd op spiritueel hoofdkwartier in Clearwater, Florida, bekroond met onthulling van Scientology Network ten behoeve van wereldwijde groei van de religie.

Voor de 6700 scientologen en vrienden uit 70 landen, die op 10 maart 2018 bijeen waren gekomen in het spirituele hoofdkwartier van de religie in Clearwater, Florida, waren de aankondigingen van de drie nieuwe kerken zeer zeker geweldig nieuws om voor te juichen. Voeg daar de enorme hoogtepunten aan toe van de humanitaire prestaties van de religie in het afgelopen jaar, en de menigte ging door het dak. Dan waren er ook de gekoesterde verhalen over het leven van de grondlegger L. Ron Hubbard (LRH). De “o’s” en “wauws” van het publiek in de Ruth Eckerd Hall in Clearwater, waren telkens te horen.

Maar ondanks dat moest het grote nieuws tijdens de 107e viering van de verjaardag van L. Ron Hubbard nog komen: de aankondiging van het Scientology tv-netwerk.

Dhr. Miscavige sprak een recordaantal scientologen toe tijdens de viering van het buitengewone leven van L. Ron Hubbard.

En zo begon de avond met grote verwachtingen en een uitgelaten begroeting van de kerkelijk leider van Scientology, de heer David Miscavige: “Ja, inderdaad, een dergelijke Verjaardagsviering heb je nog nooit eerder gezien (...) Dit grootste moment in onze geschiedenis, deze avond, dit uur, op dit moment wanneer ik zeg: dit is Scientology vandaag de dag. En uitgaand van je begrip van wat we nu bezitten in termen van technische perfectie en de rijkdommen ervan, wel, dan kun je niet ontkennen dat dit legendarische tijden zijn. Vandaar dat het slechts gepast is, dat we nu terugkeren naar waar die legende zijn oorsprong had.”

Het verhalen van die legende is een jaarlijkse expeditie naar het verleden en wordt gepresenteerd door de biograaf van de heer Hubbard, mijnheer Dan Sherman. Zijn verhaal nam de aanwezigen op een reis zes decennia terug, naar de beginjaren van de religie, toen de heer Hubbard in Saint Hill Manor in East Grinstead, Engeland, woonde en het menselijk verstand en de geest onderzocht.

De verhalen die de heer Sherman vertelde gingen over spelers aan de zijlijn, die niettemin belangrijke informatie toevoegden aan het grote Scientology epos. Zoals bijvoorbeeld de vakman die een integraal onderdeel was van het ontstaan van het Scientology symbool. Of een ander, die volgens de aanwijzingen van de heer Hubbard plannen uitvoerde die het religieuze apparaat, de E-meter, ter wereld brengt, die nu de grondslag vormt voor Scientology spirituele counseling.

Aan het einde van de presentatie van de heer Sherman keek het publiek uit naar nieuws, goed nieuws en zelfs groot nieuws. Het begon met een uitroepteken toen de heer Miscavage de groei van Scientology over de hele wereld onderstreepte. Hij verklaarde: “Het beslaat nu zo’n 30.000 zeemijl, van de Noordzee, naar de Tasmanzee, dan weer terug naar de Golf van Biskaje.

Nou, dat is de puur geografische reikwijdte. Met name als je het bekijkt vanuit wat LRH ons vertelde over een Ideale Scientology Kerk, als een plaats waar een nieuwe beschaving reeds op weg is te ontstaan.”

Drie schitterende nieuwe kerken geven de exacte coördinaten voor die nieuwe beschavingen die nu tot leven komen, met openingen in Johannesburg-Noord, Zuid-Afrika, op 23 december, en met direct achterelkaar Salt Lake City, Utah en Silicon Valley, Californië, op 17 en 18 februari. Die gebouwen zijn naast de 62 andere Scientology Kerken, die hun deuren in de afgelopen jaren hebben geopend. Allemaal terwijl de versnelde groei van de religie meer is dan alle eerdere periodes bij elkaar.

Dat alles onderstreept alleen maar het belang van mijnheer Hubbards Verjaardagsspel, de jaarlijkse wedstrijd voor Scientology Kerken om de grondlegger zijn enige wens te geven: expansie in de naam van het verbeteren van de mensheid en het verwezenlijken van haar potentieel.

Tijdens het spel streden missies, kerken, Hogere Organisaties en Continentale Kantoren om de hoogste eer, in zes continenten en tientallen steden, van Kopenhagen, Denemarken tot Bogotá, Colombia en Sydney, Australië. Toen alles voorbij was, waren de kampioenen die hun trofeeën opeisten: de Ideale Scientology Missie van Baton Rouge, Louisiana; de Ideale Scientology Kerk van San Fernando Valley, Californië; de Ideale Hogere Organisatie voor Europa; en het Ideale Continental Liaison Office voor Austraal-Azië.

Waarna de avond volledig van richting veranderde, toen de heer Miscavige de viering bekroonde met de onthulling van precies “hoe” de religie haar boodschap naar de wereld stuurt: het nieuwe Scientology Network, waarvan de schakelaar zou worden omgedraaid op 12 maart en waarmee alleen al in de Verenigde Staten tientallen miljoenen mensen worden bereikt, op satelliet TV, online op scientology.tv, Apple TV, Fire TV, Roku en op mobiele apps.

De aankondiging komt naar aanleiding van een overweldigende nieuwsgierigheid naar de religie. Het nieuwe netwerk geeft antwoorden op veel voorkomende vragen, door mensen in de religie zelf rond te leiden. De kern van het nieuwe netwerk is in feite innovatieve inhoud die zal dienen als een paradigmaverschuiving voor religieuze programmering.

Mijnheer Miscavige liet elk element van de eigen programma’s en films zien (original programming) aan een publiek dat er uitgelaten over was. Het bood een boeiend inzicht in de levens van scientologen, de Kerk als instelling en de verschillende organisaties.

Hij toonde verder een kijkje achter de schermen van Scientology Media Productions, het historische, 2 hectare grote, multimediacomplex in Hollywood, Californië. De volledig geïntegreerde digitale studio is met niets op aarde te vergelijken. Er zijn drie filmstudio’s, 20 videomontageruimtes, vier muziekcompositie-ruimtes en zeven “5.1 surround sound” mixruimtes. Het is de audiovisuele infrastructuur voor het nieuwe netwerk. Hier wordt alle eigen tv-inhoud geproduceerd in 12.000 vierkante meter productieruimte. Het wordt allemaal van materiaal voorzien door 20 reizende filmploegen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Austraal-Azië.

Na de aankondiging was er een lange staande ovatie, terwijl deze beste Verjaardagsviering in de geschiedenis ten einde kwam, en er zich een nieuw hoofdstuk voor de religie opende, wijd opende wel te verstaan.