CARAÏBISCHE EILANDEN

HET SCIENTOLOGY MOTORVAARTUIG FREEWINDS VIERT 25 JAAR DIENSTVERLENING AAN DE MENSHEID

21 JUNI 2014

Op de avond van zaterdag 14 juni werd er vuurwerk afgestoken boven St. Kitts Bay, toen het Scientology motorvaartuig Freewinds aan haar zilveren verjaardagstocht begon.

Om haar 25 jaar op zee te vieren, werd er een bijeenkomst van een week aan boord van de religieuze retraite belegd waar meer dan 200 gevorderde scientologen van kerken uit de hele wereld bij aanwezig waren.

“We vieren de zilveren verjaardag van de Freewinds in de nasleep van een tijdperk zoals we dat niet eerder hebben beleefd. Net zes maanden geleden hebben we onze Gouden Tijdperk van Tech fase II gelanceerd, en op het ogenblik gaan meer scientologen dan ooit de Brug naar geestelijke vrijheid op. Het is niet meer dan passend dat we aan boord van de Freewinds bij elkaar komen, waar elke scientoloog uiteindelijk voor is voorbestemd. En het is wel zo toepasselijk vanwege de ruimere humanitaire missie van dit schip - om een wereld te scheppen waar een ieder tot ongekende hoogten kan stijgen met een uitzicht dat niemand zich voor kon stellen.” – Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, liet een serie gebeurtenissen zien die een jaar van ongekende groei in beeld bracht.

Dhr Miscavige sprak de scientologen aan boord toe met de woorden: “We vieren de zilveren verjaardag van de Freewinds in de nasleep van een tijdperk als geen ander. Net zes maanden geleden hebben we onze Gouden Tijdperk van Tech fase II gelanceerd, en op het ogenblik gaan meer scientologen dan ooit de Brug naar geestelijke vrijheid op. Het is niet meer dan passend dat we aan boord van de Freewinds bij elkaar komen, waar elke scientoloog uiteindelijk voor is voorbestemd. En het is wel zo toepasselijk vanwege de ruimere humanitaire missie van dit schip - om een wereld te scheppen waar een ieder tot ongekende hoogten kan stijgen met een uitzicht dat niemand zich voor kon stellen.”

Tijdens de verjaarsdagstocht ging dhr. Miscavage ook gedetaillerd in op wat de Freewinds in een kwart eeuw van maritieme en humanitaire dienstverlening heeft tot stand gebracht.

De Freewinds is het enige civiele schip dat op volle zee vaart en door de Internationale Maritieme Organisatie van de VN is aangewezen als een officieel trainingsschip. Vanuit dien hoofde heeft de Freewinds veiligheids- en bewakingsoefeningen gegeven voor meer dan 100 Caraïbische havenautoriteiten, kustwachten en maritieme organisaties.

De passagiers en bemanning van de Freewinds hebben tienduizenden uren humanitair werk gedaan voor de eilanden die zij bezoeken, waaronder het organiseren en uitvoeren van culturele programma's, sponsoring van programma's voor drugpreventie, mensenrechten en morele opvoeding van jongeren op de eilanden, en hebben plaats geboden aan benefietvoorstellingen voor de gemeenschap en charitatieve instellingen.

De bredere sociale missie van de Freewinds wordt nog eens benadrukt door de partnerschappen van het schip met nationale politie- en militaire organisaties om De Weg naar een Gelukkig Leven - een gids naar beter leven gebaseerd op gezond verstand - naar landen te brengen in de Caraïben en ook in Zuid- en Centraal Amerika.

Tot nu toe zijn er meer dan 11 miljoen van deze boekjes uitgedeeld in havens van eilanden en in heel Colombia, Ecuador, Mexico, Costa Rica, Guatemala en de Dominicaanse republiek. Het boekje wordt nu erkend als een factor die bijdraagt aan het naar beneden brengen van misdaadcijfers en het herstel van normen en waarden.

Als erkenning van de bijdragen van de Freewinds heeft zij meer dan 300 erkenningen gekregen. Zij worden toegekend door een heel spectrum aan civiele organisaties, agentschappen van overheden en ministeries, en door eerste ministers en presidenten.

Als herinnering aan haar 25e verjaardag kreeg de Freewinds nog speciale erkenningen gepresenteerd, waaronder:

  • Freewinds-dag”, officieel uitgeroepen door de Caraïbische toeristenorganisatie voor 31 eilanden, waarmee het schip wordt erkend voor het verhogen van de standaard van leven en welzijn in de Caraïbische regio.

  • Een monument in de haven van Willemstad in Curacao, de thuishaven van de Freewinds, onthuld door het bureau van de Premier, ter ere van de vaste ligplaats op het eiland.

  • Een monument in de haven van Bonaire, opgedragen door de gouverneur, als waardering voor de 25 jaar ondersteuning door het schip.

  • Een monument in de haven van St. Lucia, aangeboden namens de regering en het volk voor de bijdragen van de Freewinds aan het volk.

  • Een herdenkingspostzegel van de Freewinds uitgegeven door het eiland Aruba.

_________________

De Freewinds begon haar dienst als hogere religieuze retraite van de Scientology kerk in 1988. Het 134 meter lange motorschip biedt parochianen een omgeving zonder afleiding om te studeren en het hoogste niveau van spirituele counseling te ervaren dat in de Scientology religie beschikbaar is. De Freewinds dient verder als plek voor internationale Scientology conventies en gebeurtenissen.