DE CARAÏBEN

ONBEPERKTE HORIZONTEN: DE FREEWINDS MAIDEN VOYAGE VERJAARDAG GEEFT EEN SAMENVATTING VAN 12 BUITENGEWONE MAANDEN VOOR SCIENTOLOGY

20 JUNI 2017

’s Werelds meest toegewijde scientologen varen uit over de zeven zeeën voor een week lange cruise om successen te vieren en de agenda neer te zetten voor een jaar van groei.

Saint Lucia – een Oost-Caraïbisch eiland dat beroemd is vanwege haar twee spitse bergen, vulkanische stranden, duiklocaties bij het rif en vissersdorpjes; met een regenwoud in het binnenland en kliffen waarover watervallen zich naar beneden storten. Het was de perfecte locatie, zo mooi als op een prentbriefkaart, voor het bijeenkomen van een paar honderd van ’s werelds meest toegewijde scientologen. Ze kwamen bijeen voor een bijeenkomst van een week aan boord van het legendarische 134 meter lange motorschip, Freewinds, een religieuze retraite voor de Scientology Kerk, ter viering van de 29e verjaardag van de Maiden Voyage van het schip.

Dit was echter geen gewone cruise. De mensen aan boord vormen een geweldige groep die gezamenlijk richting geven aan de expansie van de Kerk, door de creatie van nieuwe Scientology kerken in hun respectievelijke zones.

Wat nog belangrijker is, de bijeenkomst van een week staat onder leiding van de kerkelijk leider van de religie, de heer David Miscavige, dus nogmaals, dit is geen gewone cruise.

De week gaat van start met een samenvatting door de heer Miscavige, van een aantal hoogtepunten van de vooruitgang in het afgelopen jaar:

Dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, wordt enthousiast begroet door een publiek van gepassioneerde scientologen, als hij het podium betreedt voor de presentatie van de openingsavond.

“Sinds de laatste keer dat we elkaar ontmoetten, omvat ons zonnestelsel van kerken nu ook: Boedapest in Hongarije, Harlem in New York, San Diego in Californë en aan de rand van de bewoonde wereld Auckland in Nieuw-Zeeland”, zei hij, voordat hij in detail inging op de meest recente officiële openingen van kerken in San Fernando Valley in Californië, Miami in Florida en Kopenhagen in Denemarken.

Maar de bijeenkomst is niet alleen om terug te kijken, vertelde de heer Miscavige de aanwezigen. Dit is de week waarin de agenda wordt opgesteld voor scientologen over de hele wereld, om door te gaan met de record-expansie die de religie tot een groeiend en bloeiend wereldwijd fenomeen heeft gemaakt.

Voor de rest van het jaar is de Freewinds een buitengewoon vaartuig dat humanitaire en educatieve programma’s naar het Caraïbische gebied en Latijns-Amerika brengt. Verder biedt het schip het hele jaar door geestelijke diensten voor de meest gevorderde scientologen.

Maar deze week zullen de gasten van de jaarlijkse cruise niet alleen hun eigen goede werken ten behoeve van de Kerk herdenken, maar zullen zij doelen formuleren voor toekomstige expansie, plannen daarvoor maken en deze gaan uitvoeren. Daarnaast nemen ze ’s avonds deel aan buitengewone evenementen, met elk een uniek en aansprekend onderwerp.

HET EREN VAN EEN HUMANITAIR SCHIP

Toen de heer Miscavige het publiek op de eerste avond begroette, bracht hij ook een eerbetoon aan de Freewinds, van wie de bemanning – inclusief 5 gezagvoerders en 133 experts in overleven – samen een verbluffende 5000 jaar ervaring op zee heeft. Het schip, zei hij, was vrijwel geheel vernieuwd sinds haar Maiden Voyage, waarmee ze “het veiligste schip op de zeven zeeën” is geworden.

Maar haar veiligheid is niet alleen haar kenmerk, en ook niet haar bijzondere visitekaartje. Dat is in feite haar permanente missie voor de mensheid terwijl ze de azuurblauwe Caraïbische wateren doorklieft.

Van mensenrechtencampagnes die eilandbewoners van het bovenwindse eiland Saint Vincent bereiken, tot aan de toenemende voorlichting via radio- en tv-uitzendingen om het inheemse drugsmisbruik tegen te gaan, en onderwijs in normen en waarden door middel van De Weg naar een Gelukkig Leven, wat uitbundige lof verkreeg van Aruba’s Ministerie van Justitie.

In feite werd de waarde van de missie van de Freewinds herhaaldelijk bevestigd in verklaringen van dankbare functionarissen van het eiland, die persoonlijk getuige waren van wat er werd bereikt.

De interactie tussen de Freewinds en haar bemanning met de samenleving toont dat ze “niet alleen een helpende hand bieden, of een gunst schenken, maar een sociale verantwoordelijkheid tentoonspreiden”, zei de Minister van Infrastructuur en Havens van Saint Lucia in een video. “Die passie is er een van de liefde, een van oprechtheid, en een van echte vriendschap en geluk.”

Een wetenschapper van Barbados voegde daaraan toe: “De Freewinds legt niet zomaar aan, blijft even en vaart dan weer weg. Er wordt gekeken waar de Freewinds kan helpen. En het gaat niet over financiële hulp. Het gaat om helpen om oplossingen te vinden voor vraagstukken, voor zorgen, voor problemen.”

Terwijl ten slotte een vertegenwoordiger van het Ministerie van Toerisme van St. Kitts en Nevis verklaarde: “Ook al zeggen we het niet vaak genoeg en niet hard genoeg, vergeet niet dat de Caraïben de Freewinds erg waarderen”.

EEN AVOND TER ERKENNING VAN DE GRONDLEGGER L. RON HUBBARD

De volgende avond werden de gasten getrakteerd op een biografische presentatie ter ere van L. Ron Hubbard (LRH). Het was een avond waarop de aanwezigen geïnformeerd en verbaasd werden met talloze verhalen die nooit eerder waren verteld over het erfgoed van de heer Hubbard. Verhalen, gepresenteerd door de LRH Biograaf, Dan Sherman, die spraken over de vriendelijkheid van de heer Hubbard en zijn visie.

Midden op de avond werden gefilmde interviews getoond met levendige, persoonlijke verhalen van mensen die L. Ron Hubbard hadden ontmoet en daardoor voor altijd waren veranderd.

Zo was er de Spaanse steward die hierdoor “beter met mijn medemens omging, en dat allemaal dankzij Ron”. Op dezelfde manier sprak de Portugese ondernemer over “de kracht” van LRH, “die ervoor gezorgd heeft dat mijn leven is wat ik nu ben.” Gevolgd door de president van de Caraïbische synagoge die over de heer Hubbard vertelde dat hij bezig was om “de stemming en de sfeer te vangen” van de oudste synagoge van de Nieuwe Wereld in hun dierbare fotojournaal. Tot slot was er de radio-persoonlijkheid en architect van het eiland, die zich herinnerde dat ene kapitein L. Ron Hubbard zijn klasgenoten aanspoorde om door onderwijs te zorgen dat ze hun eigen leven meer in de hand hebben. Hij zei over hem: “een kapitein, niet alleen van een schip, maar voor mij is hij een kapitein die ons helpt om ons leven richting te geven”.

De heer Sherman besloot zijn presentatie met een boodschap: “wat je ook doet, doe als L. Ron Hubbard. Zijn bekwaamheid, vaardigheid en vakkundigheid zijn voldoende om een emotionele impact te creëren – evenaar die. Verspreid op die manier zijn mededogen en vriendelijkheid naar de levens die ook jij zult tegenkomen.”

EEN AVOND TER VIERING VAN HUMANITAIRE ACTIE

Passagiers aan boord voor de Maiden Voyage woonden ook een formele gebeurtenis bij ter ere van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS) en de buitengewone toewijding van haar leden om niet alleen de religie te beschermen en te steunen, maar ook om de verbetering van de mensheid te versnellen, door de talloze internationale humanitaire campagnes. Hiertoe behoren:

  • De Citizens Commission on Human Rights die psychiatrische misstanden in de ziekenhuizen van Tokio blootlegde en beteugelde, in het grootste stammenrijk van Zuid-Afrika en in de straten van Florida.
  • United for Human Rights en Youth for Human Rights, die een mensenrechtenbeweging in Toronto hebben ontketend – de etnisch meest diverse stad op aarde, verder in het dichtstbevolkte land van Afrika, Nigeria en in Sri Lanka, waar hindoes, boeddhisten, christenen en moslims samenwerkten om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te verspreiden.
  • Drugsvrije Wereld, die hun kruistochten hielden, met De Feiten over Drugs in buurten van Athene, door Baja California, de beruchte drugshandelsroute, en langs de speelvelden van het Europees kampioenschap voetbal.
  • En tot slot, door de maatschappelijke verbetering door de door de IAS gesteunde programma’s, waar de Weg naar een Gelukkig Leven een morele heropleving genereerde in Cubaanse steden en dorpen, waar de Studietechnologie een revolutie in het onderwijs in Mongolië ontketende en waar Narconon drugsrehabilitatie de kern van de verslavingscultuur van Nepal aanpakte.

Toen de aankondigingen van prestaties op zijn einde liep, werd nog een monumentale prestatie onthuld. En het volgde direct in het kielzog van de Freewinds die met steun van de IAS, door samen te werken met vrijwilligers, wetshandhavers en scientologen, letterlijk miljoenen exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven, De Feiten over Drugs en Het Verhaal over Mensenrechten distribueerde in grote steden en dorpen in de jungle van Colombia.

Als gevolg daarvan werd, in wat eens de erkende drugshoofdstad van de wereld was, en in een land dat door de Verenigde Naties geclassificeerd werd als de “ergste humanitaire crisis van het westelijk halfrond”, al snel het “Colombiaans wonder” bewerkstelligd, waarin schendingen van de mensenrechten door militairen daalden met een ongelooflijke hoeveelheid van 96 procent.

Direct daarop volgend was de officiële opening van de door de IAS gesponsorde Nationale Scientology Kerk van Colombia, waar ze onvermoeibaar bleven werken om de oplossingen te geven voor het herstellen van menselijkheid. Spoedig daarna volgde het verbazingwekkende vredesakkoord tussen de nationale regering van Colombia en de FARC, waarna 8500 politiemensen persoonlijk werden getraind door stafleden van de Freewinds in belangrijke vaardigheden in het leven, om deze te gebruiken voor de re-integratie van leden van de FARC-troepen in de samenleving.

Maar dat is niet het einde van het verhaal. Want minder dan tien jaar nadat de Freewinds voor het eerst aanmeerde in Cartagena, kondigde de heer Miscavige de volgende epische prestatie aan: op 5 mei 2017, beloonde Colombia de Scientology Kerk met volledige religieuze erkenning.


Dit was nog een voorbeeld dat de combinatie van de Freewinds, scientologen, wereldwijde brengers van veranderingen en de inspiratie van L. Ron Hubbard’s technologie voor het leven, blijft leiden tot de verbetering van de mensheid.

Toen de passagiers klaar waren om het schip te verlaten, waren zij en duizenden anderen vastbesloten om de komende 51 weken, verder te gaan met hun werk van het afgelopen jaar, om de samenleving te verheffen en wereldwijd de humanitaire omstandigheden te verbeteren, één natie, of zelfs maar één haven per keer.

Door het stellen van het doel om nog eens 50 kerken te openen, is er nog steeds ruim genoeg te doen, aangezien de Kerk alle mensen van alle landen wil gaan bereiken. Met een koers die uitgezet wordt op kaarten van de Gordel van Orion tot aan de Melkweg toe, varen ze de oceaan op om te ontdekken wat er voor hen ligt. En aldus gaf de heer Miscavige alle passagiers deze afsluitende boodschap mee:

“Ik dank je voor je aanwezigheid...

Ik dank je voor alles wat je tot dusver hebt bereikt...

En alles waarvan ik weet dat je het zult bereiken in dit komende jaar...

Veel succes en goede reis!”