DE CARIBEN

OP DE 27E BIJEENKOMST VOOR DE MAIDEN VOYAGE OP DE FREEWINDS IS EEN WEEK LANG HET JAAR VAN ENORME EXPANSIE VAN DE SCIENTOLOGY KERK GEVIERD

22 JUNI 2015

Sinds juni 1988 heeft dit ieder jaar plaatsgevonden.

Meer dan 200 vooraanstaande scientologen zijn van overal ter wereld op de idyllische Caribische eilanden bijeengekomen om aan boord te gaan op een prachtig passagiersschip om daar een week lang de enorme vooruitgang te vernemen en aan geweldige festiviteiten deel te nemen. En dit jaar hebben we de viering van de 27ste verjaardag van de eerste Maiden Voyage op het religieus toevluchtsoord van Scientology, de Freewinds die op zaterdag 13 juni op Aruba van start is gegaan.

Tijdens een opwindende viering van de openingsavond heeft Dhr. David Miscavige, Voorzitter van het Religious Technology Center, aan diegenen die bijeen waren gekomen voor de Verjaardag van de Maiden Voyage, een presentatie gegeven van de ongeëvenaarde groei die Scientology doormaakt.

“Vandaag vieren we opnieuw een mijlpaal nu we hier aan boord van de Freewinds zijn, zei Dhr. Miscavige, Voorzitter van het Religious Technology Center. “Want dit is het tijdperk waarin de snelheid van expansie tot uiting komt die het hoogtepunt vormt van alles wat we in de afgelopen 50 jaar gedaan hebben. En dat alles terwijl we de grenzen van de mogelijkheden op blijven zoeken met het oog op de nog grotere humanitaire missie die we hebben – om bevolkingen te inspireren en de mensheid tot een hoger potentieel te brengen.”

“Vandaag vieren we dat we opnieuw een mijlpaal hebben bereikt, nu we hier aan boord van de Freewinds bijeen zijn”, zei Dhr. Miscavige. “Want dit is het tijdperk waarin de snelheid van expansie tot uiting komt die het hoogtepunt vormt van alles wat we in de afgelopen 50 jaar gedaan hebben. En dat alles terwijl we de grenzen van de mogelijkheden op blijven zoeken met het oog op de nog grotere humanitaire missie die we hebben – om bevolkingen te inspireren en de mensheid tot een hoger potentieel te brengen.”

En inderdaad zou het nieuws in het halfjaarlijkse rapport van de Kerk nog nauwelijks beter kunnen.

Met de Ideale Organisaties die er de afgelopen 12 maanden zijn bijgekomen, zijn er nu meer van 40 organisaties in vijf continenten die aan de horizon zichtbaar beginnen te worden. Daarnaast maken die Kerken deel uit van een ontwikkeling in Scientology waarin het aantal eerder bereikte doelen inmiddels is verdubbeld, verdrievoudigd, verviervoudigd en zelfs vervijfvoudigd. En dan hebben we het nog niet eens over de meer dan 2000 organisaties op federaal-, staats- en gemeenteniveau, die nu op wereldwijde schaal met de Ideale Organisaties van Scientology samenwerken.

Die Kerken zijn het afgelopen jaar in het zonnetje gezet met een reeks lofbetuigingen over hun toewijding voor het verbeteren van de steden waar zij hun diensten aanbieden. Hierbij behoren een toekenning vanwege religieuze verdiensten door de stad Kaohsiung in Taiwan, een erkenning door het Russische parlement in Moskou ter ere van het 20 jaar leveren van kerkelijke diensten; een eervolle vermelding van het House of Lords in Londen waarin het werk van Scientology voor het verbeteren van de wereld in de schijnwerpers wordt gezet; een Proclamatie van de Burgemeester van San Francisco voor het bevorderen van tolerantie en gelijkheid; en lofbetuigingen van het Congres van de Verenigde Staten in Washington, D.C. omdat de Kerk hulp levert zonder aanziens des persoons.

De passagiers en bemanning van de Freewinds hebben tienduizenden uren humanitair werk gedaan op de eilanden die zij bezoeken, waaronder het organiseren en uitvoeren van culturele programma's, sponsoring van programma's voor drugpreventie, mensenrechten en morele opvoeding van jongeren op de eilanden, en hebben benefietvoorstellingen voor de gemeenschap en charitatieve instellingen georganiseerd.

Het feest van de 27ste verjaardag van de Freewinds dient om aandacht te geven aan enkele recente humanitaire hulpprojecten en aan de bredere sociale missie van het schip bij het leveren van diensten in de vele havens die het aandoet in het Caribisch gebied.

De vele erkenningen hielden onder meer in:

  • De Minister van Justitie in Curaçao prees het initiatief om het boekje “De Waarheid over Drugs” te verspreiden in 30 Spaanse wijken in de hoofdstad Willemstad van het eiland, en gaf ook aan dat de “invloed van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, vandaag de dag nog steeds zichtbaar is.”
  • Een bevestiging voor het onderwijs van de Kerk in de mensenrechten aan het defensief apparaat van het eiland St. Kitts waarin vermeld stond: “Jongeren voor Mensenrechten maakt een wereld van verschil”.
  • De verklaring van de Minister van Justitie in Aruba dat “de Freewinds echt een verschil maakt in het leven van mensen” omdat de kerk bereid was opleidingen te geven bij hun campagne van De Weg naar een gelukkig Leven – waarvan de 21 leefregels via tele-Aruba werden uitgezonden aan meer dan 85% van de bewoners.
  • Het Ministerie van Justitie in Bonaire dat de loftrompet blaast over Jongeren voor Mensenrechten met de bevestiging: “We zijn dankbaar dat ons eiland deel uitmaakt van jullie mensenrechtenbeweging.”

Zo ging het overal op de eilanden die de Freewinds zijn thuis noemt waaronder Barbados, St. Lucia, St. Vincent, Dominica en Antigua. Zo'n 80 kantoren en instellingen hebben het motorvaartuig en haar bemanning zo ongeveer 400 lofbetuigingen toegekend in de ruim 25 jaar dat ze haar filantropische taak ten uitvoer bracht.

De passagiers die tijdens de Soirée aan boord waren van de Maiden Voyage van 2015 hebben ook een avond gevierd die uitsluitend was gewijd aan de ongeëvenaarde wereldwijde inspanningen van de International Association of Scientologists (IAS) waarbij aandacht werd gevraagd voor een aantal van de meest dreigende problemen waarmee de mensheid werd geconfronteerd en om daar een oplossing voor te bieden.

Tijdens dat evenement werden de aanwezigen geboeid door een twaalftal meeslepende en triomfantelijke verhalen en elk van die verhalen was het gevolg van een sociaal programma dat door de Scientology kerk was gesponsord. Dat hield onder meer in:

  • Verhalen over kalmte, hoop en vooruitgang die het gevolg zijn van het programma de Weg naar een Gelukkig Leven, op plaatsen waar het programma orde en gezond verstand hielp herstellen in uithoeken van Mexico, Zuid-Afrika en Frankrijk die door geweld werden geteisterd.
  • Het brengen van een bewustzijn ten aanzien van de Universele Verklaring over de Rechten van de mens en het handhaven daarvan – gesteund door de groeperingenUnited for Human Rights en Jongeren voor Mensenrechten naar gebieden in Bangladesh, Denemarken en Guatemala.
  • Stichting voor een Drugsvrije Wereld die iets onderneemt tegen de problemen van het drugsgebruik in Honduras, Indonesië en New York.
  • De met moeite gewonnen rechtszaken die waren aangespannen door het Comité voor de Rechten van de Mens (CCHR) dat was opgekomen voor duizenden kinderen die slachtoffer waren geworden van psychiatrisch misbruik en criminaliteit in Italië, Australië en Nieuw Mexico.

En zo kwam het dat er, aan het einde van de week, afscheid werd genomen van de scientologen die bijeen waren gekomen voor het vieren van de Verjaardag van de Maiden Voyage met een gevoel van geestelijke verheffing en vervulling – en ook gemotiveerd om de uitdaging aan te gaan voor het komende jaar.