ARRESØ-MEER, DENEMARKEN

Het Nieuwe Europese Continentale Narconon brengt de Oplossing voor Drugsverslaving naar Denemarken en daarbuiten

5 SEPTEMBER 2015

De aftrap voor een aantal openingen van Continentale Narconon-centra in de wereld is deze maand gegeven door een spectaculair landgoed van 3437 vierkante meter op het Deense platteland, een schilderachtige, rustige omgeving voor diegenen die zich uit de verwoestende greep van hun drugsverslaving willen bevrijden. De opening werd mogelijk gemaakt door gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists.

Een historisch moment voor de Narconon-beweging deed zich voor op zaterdag 5 september jl., toen meer dan 1000 donateurs en hun hooggewaardeerde gasten zich verzamelden bij het Arresø-meer voor de inwijding van het nieuwe Europese Continentale Narconon-centrum, gelegen op 6,5 hectare verbluffend fraai Deens natuurgebied, temidden van een bos van bijna onbeschrijflijke schoonheid.

Het Europese centrum is een landgoed van 3437 vierkante meter dat ideaal is vormgegeven om een rustige omgeving te verschaffen aan mensen die zich los maken van de ravage van een drugs- en alcoholverslaving. Het omvat een trainingsfaciliteit om rehabilitatie-specialisten op te leiden die aan het roer zullen staan van toekomstige Narconon-centra die zich wijden aan het actief aanpakken van de drugsepidemie die alle 50 landen van het Europese continent besmet.

Donateurs van Narconon en hun hooggewaardeerde gasten verzamelden zich op 5 september in het afgelegen Deense platteland om het nieuwe Europese Continentale Narconon-centrum, gelegen op 6,5 hectare aan het Arresø-meer, in te wijden.

 

Het centrum is geopend in een tijd van ongekende groei voor het verstrekkende netwerk van Narconon-centra over de gehele wereld voor levering van het baanbrekende programma gebaseerd op de ontdekkingen en werken van Scientology grondlegger L. Ron Hubbard.

Het is de eerste van vier nieuwe faciliteiten die in de komende weken in de wereld worden geopend. De opening van het Europese centrum werd enkele uren later gevolgd door het doorknippen van het lint van een Engels Continentale Narconon-centrum op een landgoed in East Sussex in Engeland. Het Latijns-Amerikaanse Continentale Narconon-centrum in Mexico, opgezet voor de levering aan de 21 landen van Latijns-Amerika, wordt als eerstvolgende geopend, weldra gevolgd door een Narconon-centrum bovenop de bergen van Ojai in het zuiden van de staat Californië, specifiek gericht op het leveren van rehabilitatiediensten aan kunstenaars en leiders in de samenleving.

De officiële opening werd verricht door de Algemeen Directeur van de Association for Better Living and Education (ABLE) die de aanwezigen toesprak met: “ABLE richt zich op de verbetering van de maatschappij. Daarom is de opening van dit nieuwe Narconon-centrum zo belangrijk voor ons. Omdat dit niet gewoon weer de zoveelste drugsrehabilitatiefaciliteit is. Dit is de lancering van een beweging om een einde te maken aan de drugsplaag die heel Europa – en daarmee de hele wereld – in haar greep houdt.” 

De Algemeen Directeur van Narconon Europa, de heer Jorgen Jorgensen, bedankte de aanwezigen die hadden geholpen om deze mijlpaal tot trotse werkelijkheid te maken. “Narconon-centra in Europa hebben in de afgelopen decennia meer dan 18.000 mensen geholpen om gezonde, productieve levens te leiden”, zei hij. “Met de komst van dit nieuwe centrum zie ik in de toekomst honderden nieuwe Narconon-centra in heel Europa voor me die verslaafden doeltreffend kunnen helpen van hun verslaving af te komen. Dit nieuwe Europese Continentale Narconon-centrum is onze bijdrage voor het overwinnen van de drugsproblemen waar we allemaal mee geconfronteerd worden.”

Deze problemen zijn inderdaad enorm. Volgens het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving, zijn er in Europa naar schatting 1,4 miljoen probleemgebruikers van opiaten, met name van heroïne. Datzelfde centrum rapporteert ook een ongekende toename in de afgelopen vijf jaar van het aantal, het type en de beschikbaarheid van nieuwe psycho-actieve substanties in Europa en een evenredige piek in meldingen van de daaruit voortvloeiende ziektes en sterfgevallen.

Tijdens de openingsceremonie bij het Arresø-meer, het grootste in Denemarken, deelde drugsverslavingdeskundige Leif Carlsen, waarom hij het Narconon-programma van essentieel belang acht voor de samenleving.

“Narconon helpt mensen niet alleen om van de drugs af te komen maar brengt ze ook de kennis bij om in de toekomst een drugsvrij leven te leiden”, zei hij.  “Het Narconon-programma helpt iemand de redenen te vinden waarom hij überhaupt aan de drugs is begonnen. Door dit unieke studie- en trainingsprogramma krijgen mensen een nieuwe kans in het leven – een kans om hun problemen zonder verdovende middelen aan te pakken.”

Het enthousiasme van de heer Carlsen over het Narconon-programma weerklonk ook in de toespraak van Dr. Stig Cronberg, een internationaal erkende arts en expert in verspreiding van besmettelijke ziektes die zeer bekend is met het Narconon-centrum in de Zuid-Zweedse stad Esløv.

“De waarheid is dat mensen echt van hun verslaving af kunnen komen. Ze kunnen beter worden, weer mens zijn, zichzelf en vrij. Ja, met Narconon lukt dat. En dat is waarom ik de afgelopen 14 jaar met jullie heb samengewerkt als arts-adviseur uit naam van een daadwerkelijk en blijvend vrij van drugs zijn. Het Narconon-programma geeft elke student het vertrouwen dat hij het zal redden. Er is een oud gezegde dat luidt: ‘Je moet het ijzer smeden als het heet is’. Narconon is het vuur dat het ijzer verhit.”

De Eerwaarde Dr. William McComish, presbyteriaans pastoor en Deken Emeritus van de St. Pierre Kathedraal in Genève, ziet het drugsprobleem als iets dat in vele lagen van de samenleving voorkomt. “Druggebruik is zowel een religieus probleem als een politiek probleem”, zei hij. “Overheden en religieuze organisaties moeten vastberadener zijn en meer betrokken zijn bij het bestrijden van hen die anderen drugs aansmeren en ellende bezorgen. Daarom zou ik graag zien dat andere religieuze organisaties het leed van drugsverslaving bestrijden met dezelfde toewijding als waarmee scientologen Narconon ondersteunen. En zie hier vandaag het resultaat van die ondersteuning!”

Tijdens de openingsceremonie van Narconon Europa werd ook een gepassioneerd welkom uitgesproken door de heer Thøger Berg Nielsen, gepensioneerd Hoofdcommissaris van de Deense politie en een veteraan van talloze vredesmissies van de Verenigde Naties. Hij verwelkomde de aanwezigheid van het Narconon-programma in Scandinavië.

“Toen ik voor het eerst over het Narconon-programma hoorde, kon ik niet geloven dat men zwaar-verslaafden echt kon rehabiliteren”, aldus de heer Nielsen. “Dus ging ik zelf naar Narconon om het met eigen ogen te zien. Toen ik met mensen sprak die het programma hadden afgesloten en in hun ogen en ziel keek, kon ik zien dat ze veranderd waren. Ik luisterde naar de verhalen die ze me vertelden, hun verhalen van hun herstel, en was tot tranen geroerd door hun eerlijkheid en hun nieuwe leven zoals ik dat met eigen ogen kon zien. Dat is waarom ik met jullie samenwerk om deze rehabilitatie-knowhow rechtstreeks naar heel Denemarken te brengen.”

De heer Nielsen beschreef de resultaten van het Narconon-programma als: “verbluffend, maar de dag dat iedereen zelf de veranderingen die Narconon mogelijk maakt, kan zien, is de dag dat ons land niet langer gebukt gaat onder deze drugsepidemie. En dit nieuwe Narconon-centrum vormt de sleutel om deze droom uit te laten komen.”

Hij eindigde zijn toespraak met het toekennen van een award ter nagedachtenis aan de heer Hubbard. “Mijn motto is ‘Service boven Alles’ en ik heb dit nooit zo uitgebreid en bekwaam gedemonstreerd zien worden als door de filantroop L. Ron Hubbard en de organisaties die hij vormde. Hij is een ware weldoener voor de mensheid.”

Na de ceremonie was de heer Carlsen zo geroerd dat hij opmerkte: “Er bestaat simpelweg geen ander programma dat hier op lijkt. Ik werk al 25 jaar op dit terrein. Narconon vervangt geen drugs door andere drugs, maar helpt mensen op een geheel natuurlijke manier werkelijk van de drugs af te komen.”

Eerwaarde McComish deelde het enthousiasme van de heer Carlsen en zei het volgende over het Narconon-programma: “Elke stap is tot in de kleinste details uitgewerkt. Ik ben echt onder de indruk en heb erg veel vertrouwen in wat jullie doen.” Tegelijkertijd waarschuwde hij: “Jullie gedrevenheid om een drugsvrij land tot stand te brengen gaat in tegen de belangen van machtige organisaties en personen, zoals drugskartels en dergelijke. Het is geen eenvoudige strijd.”

Dr. Cronberg gaf na de opening zijn mening dat Narconon “het beste programma is dat ik ooit ben tegengekomen en, eerlijk gezegd, er is niets in deze wereld dat erbij in de buurt komt.”

Dit is wellicht een van de redenen waarom een ambassadeur na de presentatie geroerd was en zei: “Ik ben volledig gemotiveerd om anderen zover te krijgen dit programma te gaan verspreiden. Het drugsprobleem is enorm, maar vandaag heb ik hier een totaaloplossing gezien die ook door anderen omarmd moet worden. Daarom ga ik naar huis met de intentie om andere hoogwaardigheidsbekleders hiernaartoe te brengen zodat ook zij kennis kunnen maken met deze oplossingen en deze naar hun land brengen.”

Een grondlegger van centra voor drugsverslaafden in Frankrijk verklaarde eveneens dat hij zeer onder de indruk was van het Narconon-programma. Hij voorspelde: “Wat ik hier vandaag heb gezien en wat jullie hier doen, is de oplossing voor de aanpak van de drugsproblematiek, niet alleen in Frankrijk maar in heel Europa.”

_________________

Bijna 50 jaar lang heeft Narconon het leven van ontelbare mensen gered waarvan men dacht dat ze voor altijd verslaafd zouden blijven aan drugs. De missie van Narconon is om mensen een effectieve weg te bieden om hen van hun drugsgebruik af te helpen en om de samenleving te helpen de wereldwijde plaag van drugs het hoofd te bieden.

Degenen die het programma volgen worden door Narconon beschouwd als “studenten” in plaats van “verslaafden” of “slachtoffers” en het enige doel is om de mensen de tools te geven om een succesvol leven vrij van drugs te kunnen leiden. Er is met elk detail rekening gehouden zodat studenten de stabiliteit en het comfort krijgen dat ze nodig hebben om hun verslaving achter zich te laten en een leven op te bouwen zonder drugs.

Het eerste deel van het Narconon-programma helpt de deelnemers (”studenten”) zo snel en comfortabel mogelijk van de drugs af zonder dat daar medicijnen of vervangende drugs aan te pas komen. Het wordt gevolgd door een unieke detox- of ontgiftingsmethode die er speciaal op is gericht drugsgebruikers te helpen de chemische restanten in het lichaam te verwijderen die het verlangen naar drugs weer zouden aanwakkeren, terwijl ze tegelijkertijd hun lichaam weer opbouwen met behulp van voedingssupplementen. Het laatste onderdeel van het programma bestaat uit een aantal Cursussen ter Verbetering van het Leven om de studenten van hulpmiddelen te voorzien om de rest van hun leven drugsvrij te blijven.

Niets omzeilt de barrières van ongeletterdheid en brengt sneller een beter begrip tot stand dan audiovisuele middelen. Daarom werden er voor de verschillende onderdelen van het Narconon-programma 23 instructiefilms gemaakt in 29 talen en dialecten.

De grootse opening van dit nieuwe state-of-the-art Europese Continentale Narconon-centrum in Denemarken werd mogelijk gemaakt door de gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists.

Tegenwoordig zijn er Narconon-centra actief in 23 landen over de gehele wereld. Ga voor meer informatie naar narconon.org.