OJAI IN CALIFORNIË

Een nieuw adembenemend Narconon-centrum wordt geopend op de bergtop in Ojai, Californië

13 SEPTEMBER 2015

Het spectaculaire landgoed van 22 hectare is een afgelegen juweeltje, omgeven door vergezichten die zich oneindig ver lijken uit te strekken, om in de befaamde drugsrehabilitatiediensten van Narconon aan kunstenaars en gemeenschapsleiders te voorzien. De opening op 13 september werd mogelijk gemaakt door gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists.

Het prachtige nieuwe Narconon-centrum in Ojai, Californië werd op 13 september ingezegend ten behoeve van mensen met drugs- of alcoholproblemen. Het prachtige centrum is gelegen op een adembenemend landgoed op een bergtop, met een prachtig, panoramisch uitzicht vanaf de Ojai vallei tot aan de Stille Oceaan.

De privacy, het comfort en de constructie van de Narconon Ojai helpt mensen hun verslaving te boven te komen. De voorziening is ideaal geschikt om de Narconon drugsrehabilitatiediensten, gebaseerd op de ontdekkingen en geschriften van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, te leveren.

Het prachtige nieuwe Narconon-centrum in Ojai, Californië werd op 13 september ingezegend ten behoeve van mensen met drugs- of alcoholproblemen.

 

De gasten arriveerden voor een besloten receptie gevolgd door een plechtige opening die werd geleid door de Algemeen directeur van de Association for Better Living and Education International (ABLE). Ze vertelde de gasten in haar welkomstwoord: “Op het ogenblik is Narconon een wereldleider in het rehabiliteren van een drugs- of alcoholverslaving. Het enige doel is om mensen een leven te laten leiden vrij van drugs. Het is een tijd van geweldige expansie van het Narconon-netwerk en de opening van Narconon Ojai is een belangrijke stap in het verwezenlijken van haar missie. Als je hier binnenloopt, stap je een omgeving in die slechts op één ding is gericht: mensen helpen om voor eens en altijd van hun verslaving af te komen.”

De Algemeen Directeur van Narconon Ojai, Mevr. Kathy Dion, heeft al 15 jaar lang verslaafden geholpen. “Ik ben er zeker van dat de meeste mensen die hier vandaag zijn uit de eerste hand van de val hebben gehoord of die hebben gezien, die het gevolg is van het inslaan van de donkere weg van een drugsverslaving. Maar bij Narconon hebben we daar een antwoord op. Nu we vandaag bij elkaar zijn op deze schitterende bergtop, die vaak als de Hemel wordt aangeduid, hebben we hier een voorziening waar we mensen kunnen helpen die een programma nodig hebben dat discreet en in afzondering geleverd wordt – om hen weer de moed te geven om een leven zonder drugs of alcohol onder ogen te zien en om vrij te blijven van deze verdovende middelen.”

Vervolgens sprak Mevr. Kelly Preston, die al jarenlang een voorvechter voor Narconon is – en die al vele jaren heeft gedroomd van een Narconon die zo perfect geschikt is voor kunstenaars als deze is. Ze bracht de betekenis van deze dag tot uitdrukking toen ze zei: “Jaar na jaar verliezen we kunstenaars en collega’s waar we mee hebben samengewerkt – vaak veel te jong. Om de tragiek nog wat aan te scherpen is daar het feit dat we de oplossing hebben die die levens een andere weg hadden kunnen doen inslaan. We hadden alleen niet de locatie om dat te doen. Tot nu dan. Je hoeft niet ‘altijd’ een drugsverslaafde te zijn. Je hoeft niet ‘altijd’ een alcoholist te zijn. Dat is een leugen. Ons programma werkt. En je kunt een nieuw leven hebben.”

Met haar afgelegen en esthetische omgeving, zo’n 130 kilometer ten noordwesten van Los Angeles, verschaft Narconon Ojai een uniek drugsrehabilitatieprogramma om mensen hun verslaving te helpen te boven te komen. Stafleden van Narconon zijn 24 uur per dag beschikbaar om de moeilijke overgang naar een drugsvrij bestaan te vergemakkelijken en om erop toe te zien dat de mensen die deelnemen aan het programma de gereedschappen meekrijgen om succesvolle drugsvrije levens te leiden.

_________________

Bijna 50 jaar lang heeft Narconon al het leven van ontelbare mensen gered waarvan men dacht dat ze voor altijd verslaafd zouden zijn aan drugs. De missie van Narconon is om mensen een effectieve weg te bieden om hen van hun drugsgebruik af te helpen en om de samenleving te helpen de wereldwijde plaag van drugs het hoofd te bieden.

Narconon noemt de deelnemers aan het programma “studenten“ in plaats van “verslaafden” of “slachtoffers” en het enige doel is om mensen de gereedschappen aan te reiken om een bestaan zonder drugs te leiden. Er is met elk detail rekening gehouden zodat studenten de stabiliteit en het comfort krijgen dat ze nodig hebben om hun verslaving achter zich te laten en een leven op te bouwen zonder drugs.

Het eerste deel van het Narconon-programma helpt de deelnemers (”studenten”) zo snel en comfortabel mogelijk van de drugs af zonder dat daar medicijnen of vervangende drugs aan te pas komen. Het wordt gevolgd door een unieke detox- of ontgiftingsmethode die er speciaal op is gericht drugsgebruikers te helpen de chemische restanten in het lichaam te verwijderen die het verlangen naar drugs weer zouden aanwakkeren, terwijl ze tegelijkertijd hun lichaam weer opbouwen met behulp van voedingssupplementen. Het laatste onderdeel van het programma bestaat uit een aantal Cursussen ter Verbetering van het Leven om de deelnemers (“studenten”) van hulpmiddelen te voorzien om de rest van hun leven drugsvrij te blijven.

Niets omzeilt de barrières van ongeletterdheid en brengt sneller een beter begrip tot stand dan audiovisuele middelen. Daarom werden er voor de verschillende onderdelen van het Narconon-programma 23 instructiefilms gemaakt in 29 talen en dialecten.

De opening van deze nieuwe onvergelijkbare Narconon Ojai werd mogelijk gemaakt door gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists. Dit is de vierde van een reeks model-Narconons die in de afgelopen twee weken zijn geopend. Continentaal Narconon Europa en Narconon Verenigd Koninkrijk openden hun deuren op 5 september en gisteren vond de inzegening plaats van Narconon Latijns-Amerika in Mexico – voor de 21 landen van Latijns-Amerika.

Tegenwoordig zijn Narconon-centra actief in 23 landen op zes continenten. Ga voor meer informatie naar narconon.org.