KATHMANDU, NEPAL

NEPAL WIJDT NATIONAAL NARCONON
DRUGSREHABILITATIECENTRUM IN BOVENOP HUBBARD’S PIEK

20 SEPT. 2013

Op 20 september 2013 werd er een nieuw drugsrehabilitatiecentrum ingewijd in Kathmandu, Nepal. De opening van dit nieuwe state-of-the-artcentrum werd mogelijk gemaakt door vrijgevige financiële bijdragen van de Internationale Associatie van Scientologen.

De drie verdiepingen hoge, residentiële drugsrehabilitatiefaciliteit met 100 bedden is gelegen bovenop Hubbard’s Piek, de bergtop die ingewijd is ter ere van de filantroop L. Ron Hubbard voor zijn ontwikkeling van de drugsrehabilitatietechnologie die door Narconon wordt gebruikt.

De grootse opening van het nieuwe Narconon Nepal werd op 20 september 2013 gevierd door meer dan 1000 gasten en hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de edelhoogachtbare Parmanand Jha, vicepresident van Nepal. De drie verdiepingen hoge, residentiële drugsrehabilitatiefaciliteit met 100 bedden is gelegen in de uitlopers van het Himalayagebergte bovenop Hubbard’s Piek, de bergtop die in 2010 is ingewijd ter ere van de filantroop L. Ron Hubbard voor zijn ontwikkeling van de drugsrehabilitatietechnologie die in het Narconon programma wordt gebruikt.

De Algemeen Directeur van Narconon Nepal, Basanta R. Kunwar, bracht het programma in 2004 naar het land. Als politieveteraan met 20 jaar ervaring en als voormalig hoofdinspecteur van de Politie van Kathmandu, was dhr. Kunwar maar al te bekend met het verband tussen drugs en misdaad en de dringende noodzaak om het drugsprobleem van het land aan te pakken. Onder zijn begeleiding en leiderschap, breidde Narconon Nepal zich uit van één enkel gebouw tot een complex van zeven faciliteiten in Kathmandu, en het nieuwe centrum representeert een drievoudige expansie.

Narconon Nepal heeft al honderden mensen uit de greep van verslaving gered. Het centrum heeft drugspreventie seminars gehouden in samenwerking met de nationale politie in alle 75 districten van het land en onderwezen daarmee meer dan 650.000 mensen over de feiten over drugs en verslaving. Door grootschalige media-acties, heeft Narconon haar bericht van hoop naar meer dan 56 miljoen mensen in Zuid-Azië, de UK en het Midden-Oosten gebracht.

In zijn toespraak aan de aanwezigen, zei dhr. Kunwar: “We zijn er om de levensreddende Narconon diensten te leveren aan iedereen in Nepal die onze hulp nodig heeft. En we zijn verder van plan om heel Zuid-Azië te bereiken met onze trainingsdiensten, hier in deze nieuwe faciliteit, zodat anderen in onze grote regio voordeel kunnen opdoen van de werkbare drugsrehabilitatietechnologie van L. Ron Hubbard.”

Vicepresident Parmanand Jha, die Narconon feliciteerde, zei: “Narconon Nepal heeft zijn diensten aan ons volk aangeboden. De leerlingen die de drugsvoorlichtingen bijwonen worden ingelicht en kennen de feiten over drugs – zoals alle jongeren dat zouden moeten. Met honderdduizenden onderwezen leerlingen in onze scholen, hebben jullie een generatie gecreëerd die zich tegen drugs kan verdedigen en die onze cultuur kan redden – en dat terwijl jullie drugsrehabilitatie de levens van ex-verslaafden en hun families voor altijd hebben veranderd. Dus steun ik jullie inspanningen om dit land drugsvrij te maken.”

Dhr. Vishma Prasai, adjunct-inspecteur-generaal, drukte zijn trots uit voor het leveren van deze belangrijke dienst aan niet alleen Nepal maar ook aan de naburige landen: “Vandaag is een trotse dag voor Nepal, nu we niet alleen de faciliteiten voor Narconon expanderen zodat ze haar job sneller kan doen, maar we openen de deuren voor dit programma ook om alle mensen in Zuid-Azië te helpen. Het is werkelijk een eer en een privilege voor het Nepalese volk.”

Dr. Bansidhar Mishra, voormalig minister van Volksgezondheid, sprak over de resultaten van het Narconon programma: “Toen ik de minister van Volksgezondheid in 2008 werd, had ik het geluk om te mogen spreken op een Narconon diploma-uitreiking. Ik zag met eigen ogen de buitengewone resultaten van Narconon. De manier waarop ze ex-drugsgebruikers redde en hen hun levens weer teruggaf was ongekend. Hun toewijding en aanhoudende werk heeft ons geholpen om het Nepalese volk te beschermen tegen de plaag van drugsverslaving.”

Dhr. Devendra Sharma, die 30 jaar lang als rechter in Nepalese gerechtshoven diende, zei: “Dhr. L. Ron Hubbard ontwikkelde deze verbazingwekkende technologie, het Narconon programma. Ex-drugsverslaafden die eens hun families en gemeenschappen uiteenrukten, zijn nu verantwoordelijke leden van de samenleving, die hun families en hun gemeenschap helpen en bijdragen om een beter Nepal op te bouwen. Dit is werkelijk een prestatie.”

_________________

Bijna 50 jaar lang heeft het Narconon programma verslaafden een drugsvrije methode aangeboden om zo een stabiel herstel te krijgen. Het programma is niet alleen gericht op de geestelijke en lichamelijke aftakeling, teweeggebracht door drugsmisbruik, maar ook op de redenen waarom een individu in de eerste plaats met drugs begon. Het volledige rehabilitatieprogramma bestaat uit drugsvrije ontwenning en detoxificatie, gevolgd door levensverbeteringscursussen waarmee individuen leren om hun problemen zonder drugs op te lossen. Tienduizenden mensen die het Narconon programma hebben voltooid zijn drugsvrije, productieve levens gaan leiden.

Sinds Narconon begon hebben leden van de Scientology Kerk de organisatie gesteund en zetten die traditie voort om te helpen een betere wereld te creëren zonder drugs. Ze hebben op allerlei manieren hun steun verleend: door met tijd bij te dragen, fondsen te leveren en zelfs onafhankelijke Narconon faciliteiten op te zetten. In feite heeft Narconon in 2001 door de vrijgevige steun van scientologen het voornaamste drugsrehabilitatie en internationale trainingscentrum, Narconon Arrowhead opgezet. Het is gesitueerd op 98 hectare bosgebied in het zuidoosten van Oklahoma en is in zijn klasse de grootste faciliteit ter wereld.