VILLA VICTORIA, MEXICO

Narconon Latijns-Amerika bekommert zich om de behoeften voor Drugsrehabilitatie in 21 landen

12 SEPTEMBER 2015

De 1,6 hectare grote landelijke haciënda opent haar deuren in Villa Victoria in Mexico, om als thuisbasis voor de nieuwe Continentale Narconon Latijns-Amerika te dienen. Ze gaat graag in op de uitdaging die deze regio biedt om te voorzien in de dringende behoefte naar drugsrehabilitatie. De opening werd mogelijk gemaakt door gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists.

Op zaterdag 12 september opent midden in Mexico het Continentale Narconon voor Latijns-Amerika haar deuren in het bijzijn van honderden blije en feestvierende Narconon supporters, hoogwaardigheidsbekleders, gasten en 150 leden van de Mexico State Special Auxiliary Police Force.

Deze nieuwe faciliteit in Villa Victoria, die voorheen in het bezit was van een beroemde matador, werd in 1880 gebouwd en is ontworpen om de beroemde drugsrehabilitatiemethoden van Narconon te leveren en in een afleidingsvrije omgeving die uitstekend geschikt is om degenen die in nood verkeren te helpen om van hun drugsverslaving af te komen zodat ze een leven zonder drugs kunnen leiden. Gebouwd rondom een binnenplaats, omringd door klassieke loopbruggen, geeft de schoonheid en de rust van deze afgelegen Narconon Latijns-Amerika de studenten een rustige en unieke persoonlijke sfeer.

Op zaterdag 12 september verzamelden zich honderden Narconon supporters, hoogwaardigheidsbekleders en gasten om de feestelijke opening bij te wonen van het nieuwe Continentale Narconon dat zal fungeren als hoofdkwartier voor alle 21 landen van Latijns-Amerika.

 

Narconon Latijns-Amerika opent haar deuren in een periode waarin het Narconon wereldwijde netwerk, dat het effectieve programma biedt dat gebaseerd is op de ontdekkingen en geschriften van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, alsmaar groeit. Het zal tevens training bieden aan specialisten die van plan zijn een nieuw Narconon-centrum op te zetten in steden in de 21 landen van Latijns-Amerika.

Dat is wat de President of the Association for Better Living and Education International (ABLE) zei tijdens zijn officiële toespraak: “Deze nieuwe Narconon is een nieuw soort centrum – het is een regionaal centrum dat niet alleen rehabilitatiediensten biedt maar ook professionals traint van zover als het zuidelijke punt van Chili en Argentinië, tot aan Brazilië, Venezuela en Colombia en natuurlijk heel Centraal Amerika en Mexico. Drugs- en alcoholgebruik hebben een verwoestend effect op de samenleving dat veel verder reikt dan de greep waarin het individu zich bevindt als hij verslaafd is. De missie van Narconon is om mensen een effectieve weg te bieden om hen van hun drugsgebruik af te helpen en om de samenleving te helpen de wereldwijde plaag van drugs het hoofd te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat jullie deze missie allemaal steunen.”

Mevr. Zuveldia Lizarraga, Algemeen Directeur van Narconon Latijns-Amerika heette alle aanwezigen van harte welkom. Ze zei: “We zijn er heel trots op u dit prachtige centrum te mogen presenteren. We zullen met het Narconon-programma en de tools die we hebben niet alleen Mexico helpen, maar heel Latijns-Amerika. Het Narconon-programma werd door L. Ron Hubbard ontwikkeld en heeft een ongeëvenaard slagingspercentage. Deze unieke benadering die zonder medicijnen wordt gedaan, heeft tienduizenden mensen en gezinnen geholpen die gebukt gingen onder drugsverslaving. Alle ruimtes in ons nieuwe centrum zijn ontworpen met de behoeften van onze studenten en stagiairs als uitgangspunt. Het is er helemaal op gericht om deze gemeenschap en het hele continent te helpen.”

Congreslid Mevr. Ana Luisa Valdés sprak over haar toewijding over Narconon: “Ik was in staat om een door de overheid gesteund Narconon-centrum te vestigen om de drugsproblemen die onze samenleving omringen te verhelpen. Meer dan 10 jaar lang heeft mijn Narconon-centrum het ene succes na het andere geboekt bij het rehabiliteren van drugsverslaafden. Met Narconon bieden wij een antwoord op het drugsprobleem waar de samenleving geen raad mee weet. Narconon dient via allerlei media te worden gepromoot, op elke tv-zender en op elk mogelijk kanaal. Ik hoop dat we straks in elke stad van Latijns-Amerika een Narconon-centrum hebben.”

Voortbordurend op de inspirerende toespraak van het Congreslid benadrukte de Region XIX Police Commander Benjamin Salvador Jimenez het belang van een drugsvrije samenleving. Hij kwam ook om te vertellen waarom hij persoonlijk vereerd was om Narconon in zijn land te verwelkomen.

“Drugs en misdaad vormen een duivels duo”, zei Commander Jimenez. Hij heeft van zeer dichtbij waargenomen wat het Narconon-programma kan betekenen. “Omdat iemand die aan drugs verslaafd is op illegale wijze er alles aan doet om aan drugs te komen, verwoest drugsverslaving onze samenleving. Gelukkig zijn er mensen die er alles aan doen om deze epidemie een halt toe te roepen. En degene die er het meest uitspringt is Narconon. Toen ik over Narconon hoorde kon ik al gauw zien wat voor een briljant en essentieel programma de heer Hubbard heeft ontwikkeld. Ik vind het dan ook een grote eer dat jullie Mexico voor dit centrum hebben uitgekozen. Ik hoop dan ook van harte dat deze Narconon als voorbeeld zal dienen voor de opening van meerdere Narconon-centra in alle steden van Mexico en alle landen van Latijns-Amerika.”

De heer Napoleon Yañez die de stad Villa Victoria vertegenwoordigt, zei het volgende: “Het is geen geheim dat het drugsgebruik een van de grootste uitdagingen vormt waar elke overheid mee te kampen heeft. Drugs beïnvloeden jongeren en volwassenen uit alle lagen van de samenleving. Daarom, en waar Narconon voor staat, had ik niet gelukkiger kunnen zijn met deze faciliteiten die ik hier in Villa Victoria met open armen ontvang. Het is echt een gevoel van trots dat een internationale drugsrehabilitatie organisatie zoals Narconon, die decennia aan ervaring heeft, onze gemeenschap als hoofdkantoor voor Latijns-Amerika heeft uitgekozen.”

De laatste spreker, Mevr. Rosi Orozco – voormalig Congreslid en Voorzitster van een Commissie tegen Mensenhandel – deelt haar eigen passie voor het Narconon-programma en wat het betekent voor een land dat in elke laag van de samenleving zo door drugs wordt bedreigd.

“Kartels verdienen hun inkomsten steeds meer met mensenhandel en het is niet gek om te zien dat dit hand in hand gaat met drugsverslaving”, aldus Mevr. Orozco. “Een van de grootste frustraties in mijn werk is dat ik niet de gelegenheid heb om de meisjes te helpen die het slachtoffer van mensenhandel zijn en ook nog eens verslaafd aan drugs. Drugs zijn voor criminele organisaties een middel om hun prooi mee te vangen. We zijn van plan om het eerste toevluchtsoord voor slachtoffers van mensenhandel op te zetten dat ook als een Narconon rehabilitatiecentrum kan dienen. Ik weet in mijn hart dat door Narconon te steunen, dit onze grootste kans is om de verdorven cyclus van drugsverslaving en mensenhandel te doorbreken. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat Narconon de oplossing is.”

Mevr. Orozco is niet de enige die hiervan overtuigd is. Bijna 50 jaar lang heeft Narconon het leven van ontelbare mensen gered waarvan men dacht dat ze voor altijd verslaafd zouden blijven aan drugs. De missie van Narconon is om mensen een effectieve weg te bieden om hen van hun drugsgebruik af te helpen en om de samenleving te helpen de wereldwijde plaag van drugs het hoofd te bieden.

_________________

Narconon noemt de deelnemers aan het programma liever studenten dan verslaafden of slachtoffers en het enige doel is om mensen de tools aan te reiken om een bestaan zonder drugs te leiden. Er is met elk detail rekening gehouden zodat studenten de stabiliteit en het comfort krijgen dat ze nodig hebben om hun verslaving achter zich te laten en een leven op te bouwen zonder drugs.

Het Narconon-programma begint met een procedure om studenten te helpen van de drugs af te komen, waarbij geen medicijnen of vervangende drugs worden gebruikt en om deze verslaving zo snel en zo comfortabel mogelijk te boven te komen. Hierop volgt een heel bijzondere methode om iemand te ontgiften, die speciaal bestemd is om druggebruikers te helpen de achtergebleven stoffen, waardoor hunkeringen kunnen ontstaan, in het lichaam af te voeren. Tegelijkertijd wordt het lichaam met voedingssupplementen ondersteund. Het laatste onderdeel van het programma bestaat uit een aantal Cursussen ter Verbetering van het Leven om de deelnemers (“studenten”) van hulpmiddelen te voorzien om de rest van hun leven drugsvrij te blijven.

Niets omzeilt de barrières van ongeletterdheid en brengt sneller een beter begrip tot stand dan audiovisuele middelen. Daarom werden er voor de verschillende onderdelen van het Narconon-programma 23 instructiefilms gemaakt in 29 talen en dialecten.

De opening van dit nieuwe state-of-the-art Narconon-centrum in Mexico Latijns-Amerika, werd mogelijk gemaakt door de gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists. Dit is het derde centrum dat in de afgelopen week werd geopend, wat de enorme groeifase van het Narconon-netwerk onderschrijft. Het werd op 5 september voorafgegaan door de opening van Continentaal Narconon Europa en Narconon UK. De volgende opening is van een Narconon-centrum dat bovenop de bergen van Ojai, Californië ligt en drugsrehabilitatiediensten aan kunstenaars en gemeenschapsleiders gaat leveren.

Tegenwoordig zijn Narconon-centra actief in 23 landen op zes continenten. Ga voor meer informatie naar narconon.org.