EAST GRINSTEAD, GROOT-BRITTANNIË

30 JAAR IAS: EEN NALATENSCHAP VAN WERELDWIJDE VERBETERING

17 OKTOBER 2014

Het begon allemaal in 1984. In die tijd was Scientology in slechts 39 landen te vinden. Dertig jaar later komen leden van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS) uit 130 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië en versterken het belang van de Kerk als de enige wereldreligie die in de 20e eeuw is ontstaan en ook nu in de 21e eeuw goed gedijt.

Hoe het komt dat de Scientology Kerk zich steeds presenteert als een zich steeds ontwikkelende en uitbreidende internationale kracht, werd getoond in een 2 1/2 uur durende viering op 17 oktober 2014 in Saint Hill, het huis van L. Ron Hubbard, de Grondlegger van Scientology. Zo’n 7500 leden van de kerk, afkomstig uit alle delen van de wereld, kwamen bij elkaar in het Verenigd Koninkrijk om de 30e verjaardag van de Internationale Associatie van Scientologen te vieren met een pakkende en gedenkwaardige presentatie die de beweging die nu alle uithoeken van de aarde omspant, eer aan deed.

“Vanavond vieren we drie decennia van de IAS. Daarin hebben we iets bereikt wat je je 30 jaar geleden totaal niet kon voorstellen”, begon dhr. Miscavige. Hij merkte op dat Scientology “de enige beweging is die over alle nationale, culturele en demografische grenzen heen stapt... en dan tellen we niet eens mee waar we overheen zijn gestapt in termen van het fysisch universum in ruimte en tijd”.

De Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, de heer David Miscavige, leidde het evenement dat zich richtte op de enorme dingen die de IAS in zijn eerste 30 jaar heeft bereikt. Hij zette ook drie buitengewone personen in het zonnetje die de Freedom Medals van 2014 toegekend kregen voor hun onvermoeibare werk voor Scientology en de door de IAS gesponsorde humanitaire campagnes. Er werd ruim aandacht besteed aan het solide en dynamische werk dat Scientology voor heel de wereld doet wat betreft het bestrijden van drugsmisbruik, overtredingen van mensenrechten en de plaag van psychiatrische onmenselijkheid.

“Vanavond vieren we drie decennia van de IAS. Daarin hebben we iets bereikt wat je je 30 jaar geleden totaal niet kon voorstellen”, begon dhr. Miscavige. Hij merkte op dat Scientology “de enige beweging is die over alle nationale, culturele en demografische grenzen heen stapt... en dan tellen we niet eens mee waar we overheen zijn gestapt in termen van het fysisch universum in ruimte en tijd”.

Maar gebaseerd op wat we in de komende twee uur gaan zien, schijnen de grenzen van ruimte en tijd wel degelijk overschreden te zijn als we kijken naar wat we alleen al in het laatste jaar hebben bereikt en naar de ambitieuze plannen die we voor het komende jaar hebben.

Dat omvat ook het voortdurend op touw zetten van campagnes om de wereld te bevrijden van misstanden in de psychiatrie; een antidrugsprogramma dat ontworpen is om het wild om zich heen grijpende misbruik van verdovende middelen te bestrijden met het De Feiten over Drugs programma; een kruistocht voor mensenrechten; De Weg naar een Gelukkig Leven campagne, waarvan de leefregels helpen om de banden tussen mensen en het normale fatsoen weer te herstellen; en de Pastoraal Werkers die 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar staan om hulp te bieden aan hen die geruïneerd en getraumatiseerd zijn in tijden van grote nood. Wat met de campagnes bereikt werd, werd gepresenteerd met een adembenemende serie multiraciale en multi-etnische videopresentaties en uitvoerige statistische gegevens.

Het leidde allemaal tot de introductie door dhr. Miscavige van een monumentaal succes: een netwerk van Ideale Narconon trainingscentra ten dienste van elke continentale zone. Deze keten van faciliteiten dient om die mensen te helpen die gevangen zitten in de greep van drugsmisbruik om zowel hun geest als lichaam weer te herstellen. Elk van deze centra is elegant ingericht en ligt in ongerepte landelijke gebieden. Het betreft landgoederen in East Sussex in Engeland; Ontario in Canada; Hovedstaden in Denemarken; Mexico State in Mexico; New South Wales in Australië; Gauteng in Zuid-Afrika en ten slotte een landgoed bovenop een heuvel in het schilderachtige Ojai in Californië. Elk van deze faciliteiten, op zichzelf al een kroonjuweel, biedt schitterende uitzichten en luxe accommodaties waar je kunt ongiften en afkicken.

Dhr. Miscavige onthulde verder een toekomstige Ideale Hogere Organisatie en Continentale basis voor Australië en het Aziatische gebied. Deze faciliteit markeert een nieuw tijdperk voor Scientology in het zuidelijk halfrond. Het strekt zich uit over een gebied van 1,2 ha en kijkt uit over het Lane Cove National Park van Sidney. Hier kunnen scientologen van Tasmanië tot Tokio de bovenste delen van de Brug naar Totale Vrijheid opgaan.

De avond werd opgeluisterd door de drie IAS Freedom Medal winnaars, wier toespraken door de avond heen verweven waren. Deze medaille wordt toegekend aan scientologen die het doel van de IAS vooruit helpen door hun medemens te helpen. Dit jaar zijn de drie ontvangers:

  • Vlastimil Spalek, een Tjechische “wielrenner” die zijn natie per fiets en te voet doorkruiste om een De Feiten over Drugs-beweging op gang te brengen om een halt toe te roepen aan het drugsmisbruik in de Tsjechische republiek. Bij zijn dankwoord zei Spalek: “Ik ben heel trots om onderdeel van dit programma te zijn en om L. Ron Hubbard te helpen om een planeet zonder verdovende middelen te creëren. Echt drugsonderwijs behoort iedereen toe. Alle leeftijden en standen. Door hen dat te geven, komt er begrip en een vermogen tot confronteren.”
  • Maria Lara, een magnifieke actrice uit Bogota in Colombia, gebruikte de op gezond verstand gebaseerde waarden uit De Weg naar een Gelukkig Leven om industrieën en militair personeel in actie te brengen. Bij haar dankwoord legde Lara er de nadruk op: “Toen ik Scientology ontdekte, ontdekte ik wat het werkelijk betekent om artiest te zijn. De enige reden om op deze aarde macht te hebben is om te helpen.”
  • Kate Ceberano is een Australische musical superster die al dertig jaar onvermoeibaar Scientology bepleit als een humanitaire stem voor vrijheid. Bij het aanvaarden van haar Freedom Medal vertelde ze de aanwezigen: “Velen hebben geholpen om de boel op de rit te houden. Daarmee bedoel ik dat drie generaties van mijn familie de IAS steunen en dat ze dat zullen blijven doen tot de samenleving alle tools heeft die nodig zijn voor geestelijke gezondheid en een verbeterde cultuur.”

De volgende avond, op 18 oktober, verzamelden zich meer dan 2000 scientologen voor het IAS Patronsbal, een stijlvol gebeuren in galakleding dat in de Grand Marquee werd gehouden. De nieuwste patrons werden daar erkend voor hun toewijding om de humanitaire beweging van de IAS verder vooruit te helpen die de Scientology doeleinden voor een betere wereld bevordert.

_________________

De Internationale Associatie van Scientologen (IAS) – een lidmaatschapsorganisatie die openstaat voor alle scientologen uit alle landen – werd opgericht in 1984. Het doel van de IAS is het verenigen, bevorderen, ondersteunen en beschermen van de Scientology religie en scientologen overal ter wereld om aldus de doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die zijn vastgelegd door L. Ron Hubbard: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar bekwame mensen succesvol kunnen zijn, eerlijke mensen rechten kunnen hebben en waar het de Mens vrij staat om zich tot grotere hoogten te verheffen”.