EAST GRINSTEAD, ENGELAND

HEROÏSCHE MENSLIEVENDHEID: IAS 35E VERJAARDAG, VIERING VAN DE ENORME VOORUITGANG VAN EEN WERELDWIJDE BEWEGING

13 OKTOBER 2019

De Internationale Associatie van Scientologists (IAS) komt samen in East Grinstead, in het zuiden van Engeland, om een jaar van ongeëvenaarde successen in de naam van het verheffen van de Mensheid, te vieren.

Opzwepende doedelzakken doorbreken de stilte van de bosrijke gebieden van West Sussex, aan de rand van East Grinstead, een stadje gelegen aan de grens van het eeuwenoude Ashdown Forest, dat zo uit een verhalenboek kon komen. Het ritmische getrappel van paarden en het geklik van hoge hakken snijden door de heldere herfstlucht. Een verwachtingsvol gegons en de klanken van een bonte verzameling van meer dan een tiental talen weerklinkt door de grote poorten en over de kronkelende paden van dit bijna 300 jaar oude landgoed.

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, opent de vrijdagavond van de IAS 35e Verjaardag voor een menigte die meer dan 65 landen vertegenwoordigt.

De 35e Verjaardag van de Internationale Associatie van Scientologists (IAS) is op Saint Hill aangekomen, het thuis van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, en de aloude achtergrond voor een galaweekend dat Scientologists en gasten uit meer dan 65 landen trekt. Wanneer gasten de drempel van de Grote Tent overstappen, kunnen ze niet anders dan denken dat er iets speciaals, zo niet iets magisch, in de lucht hangt.

Terwijl hij een kort overzicht geeft van de avond, zei dhr. David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie: “Net zoals we Scientology verenigen, vooruit helpen, ondersteunen, en beschermen, zo moeten we hetzelfde voor de hele mensheid doen. Want, en letterlijk, zo niet axiomatisch, iedere keer als er iemand daarbuiten lijdt, zo zijn wij des te minder. Terwijl omgekeerd, iedere keer als er iemand gebruikmaakt van onze hulp en slaagt, gesteund is, bijgestaan is, ontlast is, en verlicht is, zo zijn wij des te meer.”

1984, toen de IAS werd opgericht, was het moment waarop een paar moedige mensen in Saint Hill bijeenkwamen, en beloofden om zich met onwankelbare inzet te verenigen voor het welzijn van mensen van iedere geloofsovertuiging en natie, om zo de Doeleinden van Scientology te bereiken. Als blijk van die toewijding presenteerde dhr. Miscavige een IAS-jaar vol mededogen en hulp waar de mensheid het het meest nodig had.

Het eerste onderwerp van de avond ging over het onverschrokken werk van de Citizens Commission on Human Rights en haar 50-jarige jubileum van de bestrijding van misstanden in de geestelijke gezondheidszorg. Onder de successen die genoemd werden, waren:

 • De nu verplichte FDA-black-box-waarschuwingen voor elk antidepressivum, die de levensbedreigende bijwerkingen laten zien.
 • De Amerikaanse Child Medication Safety Act, die het gedwongen toedienen van medicijnen aan schoolgaande kinderen verbiedt.
 • De nieuwe voorschriften van het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken die fysieke en chemische dwangmaatregelen verbieden.

Om die 50 jaar van successen te bekronen, onthulde CCHR een spiksplinternieuwe, avondvullende documentaire die het gezaghebbende exposé is over de hedendaagse marteling van elektroconvulsietherapie (ECT).

De avond ging verder met een steeds groter wordend uitzicht over de humanitaire prestaties door initiatieven gesponsord door de IAS: Verenigd voor de Mensenrechten, een onderwijsprogramma gericht op De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens dat de implementatie ervan door regeringen over de hele wereld bepleit; Stichting voor een Drugsvrije Wereld, het grootste non-gouvernementele drugsonderwijsprogramma ter wereld; en De Weg naar een Gelukkig Leven, L. Ron Hubbards niet-religieuze morele code, bestaande uit 21 leefregels die een gids voor een beter leven vormen, gebaseerd op gezond verstand.

De jaarlijkse terugblik bleek stralender dan enige voorgaande twaalf maanden, met hoogtepunten zoals:

 • De 17e Wereldtop van Winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede overhandigde de ‘Medaille van de Vredestop voor Sociaal Activisme’ aan Jongeren voor Mensenrechten en haar voorzitter, Mary Shuttleworth. De onderscheiding, die persoonlijk door Nobelprijswinnaars wordt toegekend, vertegenwoordigt een belangrijke bijdrage aan vrede en mensenrechten.
 • Jongeren voor Mensenrechten wakkerde een bewustwording aan van jonge burgers op de Salomonseilanden, waarbij ze in slechts 2 weken 10 procent van de bevolking bereikten en waar het Ministerie voor Vrouwen, Kinderen en het Gezin het programma in het hele land bekrachtigt.
 • Verenigd voor de Mensenrechten die over de hele wereld rally’s en evenementen organiseerde, met als bekroning de Mensenrechtenconferenties in Mexico, Nepal en Washington, DC, en in het hoofdkwartier van de VN in New York. In meer dan tien jaar van onvermoeibaar werken heeft de campagne geholpen om het wereldwijde besef van mensenrechten te verhogen, van 4 procent naar meer dan 50 procent van de wereldbevolking.
 • De Weg naar een Gelukkig Leven dringt door tot zones met religieuze conflicten in Sri Lanka, met meer dan 40 maatschappelijke en overheidsinstanties en meer dan 100.000 burgers die de 21 leefregels omarmen. Dit werk culmineerde in een ongekende Interreligieuze Conferentie, waar alle grote religies zich verenigden met een plechtige gelofte om vrede en solidariteit aan te moedigen met behulp van De Weg naar een Gelukkig Leven.
 • Drugsvrije Wereld voorziet de Taiwanese politiedistricten van ‘Feiten over Drugs’-materialen om 30 districten en 7 steden te verzadigen, waarna er een daling van 42 procent was in het drugsgebruik onder jongeren. Geïnspireerd door dergelijke resultaten werkt nu elke tak van de Taiwanese strijdkrachten samen met de campagne om het ‘Feiten over Drugs’-leerplan te implementeren, waarbij al meer dan 7000 militairen getraind zijn.
 • Drugsvrije Wereld uitdeelrally’s vormen een internationaal front tegen drugsgebruik, van motorcavalcades aan de uitlopers van de Italiaanse Alpen, tot de aanname van het programma door de politie in de Filipijnen, en een anti-drugsdrumkorps op Times Square. Alles bij elkaar heeft de stichting 9000 evenementen georganiseerd in meer dan 100 landen, waardoor in het afgelopen jaar 22 miljoen ‘Feiten over Drugs’-boekjes werden verspreid.

Scientology Pastoraal Werkers vormden nog een ander episch hoofdstuk van de avond. Zonder onderscheid te maken helpen ze zowel met de problemen van alledag als op locaties met rampen, die door de mens of door natuurlijke oorzaken veroorzaakt zijn.

 • Ze bieden hulp en bijstand in rampgebieden over de hele wereld, of dat nu aardbevingen in Haïti zijn, of orkanen in Florida, branden in Californië, cyclonen in Mozambique, stortregens en modderstromen in Oeganda, moessons in Nepal, of de superstorm die de Bahama’s verwoestte.
 • In Indonesië, in de nasleep van een drietal natuurrampen (een aardbeving van 7,0 op de schaal van Richter, een tsunami en de dodelijkste vulkaanuitbarsting van deze eeuw), brengen Scientology Pastoraal Werkers noodpakketten en verlichten ze het trauma van meer dan 93.000 getroffen burgers.
 • In Mumbai, India, werkten Pastoraal Werkers samen met het hoofd van de brandweer van de staat, waarbij ze de Scientology Pastoraal Werkers-technologie integreren in het leerplan voor brandweermannen, voor een grotere efficiëntie in het redden van levens.
 • Alles bij elkaar, van West-Siberië en Guinea aan de westkust van Afrika, tot het Andesgebergte en de noordelijke regionen van Scandinavië, reisden Scientology Pastoraal Werkers meer dan 640.000 kilometer om in het afgelopen jaar hulp zonder onderscheid te bieden en meer dan 150.000 mensen te trainen.

Kenmerkend voor wat de IAS als geheel vertegenwoordigt, zijn de individuele verhalen van de IAS Freedom Medal Winners van 2019:

 • In Oekraïne onthulden CCHR-pioniers Anton Batalin en Anastasiia Vilinskaya onophoudelijk psychiatrische misstanden in hun land. Ze vormden allianties met het Ministerie van Gezondheid, het Nationale Anti-Corruptie Bureau, en ’s werelds grootste intergouvernementele veiligheidsorganisatie, ze wonnen rechtszaken met beslissingen van het gerechtshof die ingrijpende hervormingen vastlegden van de landelijke wetgeving over geestelijke gezondheidszorg.
 • In Mexico, gebruikten Rosalba en José Cordero De Weg naar een Gelukkig Leven voor de reclassering van gevangenen, waarbij ze het boekje eerst implementeerden in de gevangenissen van Mexico-Stad en de staat Mexico. Daarna nam het ‘draaideur’-recidivisme onder geslaagden van het programma af tot slechts 1 procent. Vervolgens brachten ze de 21 leefregels naar de Nationale Commissie voor Mensenrechten, wat zorgde voor de aanname van het ‘Weg naar een Gelukkig Leven’-leerplan in alle staats- en federale gevangenissen in het hele land.
 • In Oost-Afrika werd Daniel Okello de eerste Scientology Pastoraal Werker. Hij gebruikte de Scientology tools om het zakenleven, de kerken, gevangenissen, scholen en maatschappelijke groeperingen in heel het westen van Kenia te empoweren. Door middel van meer dan 600 seminars trainde hij meer dan 50.000 Oost-Afrikanen in de PW-technologie en vestigde hij voor het eerst een netwerk van PW-groepen, van de oevers van het Victoriameer tot de Indische Oceaan.

Daarna werd er aandacht besteed aan het epische verhaal van de Advanced Organization en Saint Hill voor Afrika. Ze werd op 1 januari 2019 geopend in Johannesburg, met sponsoring van de IAS. Sindsdien is de organisatie opgerezen als een generatiepunt voor actie in de gemeenschap in alle lagen van de samenleving: in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse Nationale Politie om 400.000 mensen te bereiken met drugsonderwijs, en met het opzetten van een interreligieuze alliantie met geestelijken van 16 verschillende geloofsovertuigingen, om waardevolle tools voor het leven uit Het Scientology Handboek beschikbaar te maken aan meer dan 100 kerkgenootschappen. Daarop steeg het aantal aanwezigen in die kerken met meer dan 60 procent. Ook werd er vermeldt hoe er aan een speciaal verzoek werd voldaan, voor distributie van De Weg naar een Gelukkig Leven tijdens de eerste openbare presidentiële inwijding sinds het einde van apartheid. Met boekjes in handen van iedere aanwezige, droeg De Weg naar een Gelukkig Leven bij aan een inwijding zonder incidenten, wat nog nooit eerder was voorgekomen.

Ten slotte, en om het avontuur van een boeiende avond af te ronden, kwam de aankondiging van het nieuwe seizoen van het Scientology TV Network waarvan de première is op 21 oktober. Dhr. Miscavige liet een preview zien van wat binnenkort in de ether te zien is en belooft een doortastende reeks van nieuwe afleveringen en geheel nieuwe series die zullen voldoen aan de nieuwsgierigheid en die een dieper inzicht zullen bieden in de wereldwijde religie.


Zaterdagavond was er een galadiner om de standvastige toewijding van diegenen die de IAS-beweging van energie voorzien, te bevestigen. In één nacht werd de Grote Tent getransformeerd in een majestueuze setting voor het IAS Patronsbal. Tijdens de avond werden top-Patrons in het zonnetje gezet. Ze werden getrakteerd op een concert met internationale sterren uit Australië, Europa, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, met festiviteiten die tot laat in de avond doorgingen.

Het weekend werd afgesloten met het Saint Hill Liefdadigheidsconcert, waar 1500 plaatselijke bewoners het vaak aangekondigde jaarlijkse evenement bijwoonden. De sterren waren een dynamische reeks van bekroonde artiesten, met songs van Broadway tot jazz. Een lijst van vooraanstaande liefdadigheidsinstellingen waren de begunstigden van donaties om hun activiteiten uit te breiden zodat ze hun gemeenschap beter kunnen dienen, in overeenstemming met de traditie die L. Ron Hubbard begon tijdens de jaren dat hij Saint Hill zijn thuis noemde.


De IAS, de officiële lidmaatschapsorganisatie van Scientology, staat open voor alle Scientologists uit elk land en werd in 1984 opgericht. De doelstelling van de IAS is om de Scientology religie en Scientologists overal ter wereld te verenigen, vooruit te helpen, te ondersteunen en te beschermen, om zo de Doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die door L. Ron Hubbard zijn verwoord: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.”