EAST GRINSTEAD, VERENIGD KONINKRIJK

GROOTS EN FEESTELIJK WEEKEND VIERT HOOGTEPUNTEN UIT MONUMENTAAL JAAR VAN IAS PRESTATIES

7 OKTOBER 2016

Expansie en prestaties stonden in de schijnwerpers tijdens een weekend vol festiviteiten en fanfare, dat 12 maanden van wereldwijde impact aankondigde in de naam van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS).

Gedurende de openingsceremonie begeleid door een doedelzak in een ondergaande zon, stroomden leden en gasten van de Internationale Associatie van Scientologen uit 65 landen het historische Saint Hill binnen, thuis van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard, voor een elektrificerend weekend dat de verjaardag van een nalatenschap markeert. Een die 32 jaar geleden op het terrein van Saint Hill geboren werd toen de IAS werd gevormd.

Het feestelijke evenement omvatte drie dagen en nachten boordevol met erkenningen, reünies en kameraadschap, allemaal ter ere van de nalatenschap van de IAS, die gesmeed werd in het verlangen om op te komen voor sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en een wereld zonder oorlog of criminaliteit, en getemperd werd in een verplichting om te garanderen dat de mensheid de totale vrijheid waar hij naar streeft kan bereiken. De aanwezigen bestonden uit leden van de IAS die in groten getale vanaf zes continenten waren afgereisd, verenigd in de overtuiging dat de empowerment van gemeenschappen, steden, en hele bevolkingen mogelijk is.

Terwijl herfstige winden langs de glooiende heuvels veegden, kwamen goed geklede bezoekers uit de hele wereld de Manor oprit binnen om familie, vrienden en nieuwe kennissen te verwelkomen. Op vrijdagavond, rond 19:00 uur, had de menigte van duizenden zich verzameld in de Grote Tent voor het evenement dat het hoogtepunt was van het weekend.

Dhr. David Miscavige leidde het drie uur durende evenement voor een publiek uit 65 landen. Onder zijn leiderschap heeft de Kerk een jaar van ongekende groei ervaren.

”Welkom tot de glorie van de IAS”, kondigde David Miscavige, de kerkelijke leider van de Scientology religie, aan. "En wat dat betreft, welkom tot een glorie die elke glorie overtreft sinds wij ons voor het eerst aan de mensheid toewijden en aldus deze overtuigingen als vanzelfsprekend hielden, namelijk: dat hij die inbreuk maakt op de rechten van één, inbreuk maakt op de rechten van allen; dat iedereen moet wachten voor de deur naar vrijheid op degenen aan het einde de lijn van de mensheid; en dat het verzuim tot salueren van het laagste menselijke wezen, een falen is om de mensheid in zijn geheel te salueren. Maar in dezelfde adem beloofden we ook plechtig om de magie te herkennen in ieder levend ding, en zodoende, de majesteit van de IAS. Verder nog, laat het gezegd worden dat je dit soort belofte niet maakt tenzij je die ook kunt houden, wat we, natuurlijk, kunnen. En daarvan zul je totaal zeker zijn voordat deze avond voorbij is.”

In de loop van drie uur, detailleerde Dhr. Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, 12 maanden van prestaties en humanitaire acties.

De voornaamste van die prestaties zijn twee uitmuntende, door de IAS-gesponsorde faciliteiten die dit jaar hun deuren openden: De Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum van Harlem, New York hield in juli een grootse opening in Harlem's legendarische 125th Street. Alles bij elkaar, beslaan de twee gebouwen in totaal ruim 20.000 vierkante meter en vormen ze een baken voor betrokkenheid bij de gemeenschap in Oost Harlem.

In september werd de jarenlange expansie van de Kerk bekroond met een geheel nieuw, spiritueel hoofdkwartier voor de Austraal-Azië regio in Sydney, Australië. De prachtige, nieuwe 13.500 vierkante meter grote Hogere Organisatie is het grootste spirituele centrum van de Kerk buiten de Verenigde Staten, en staat op 365 hectares midden in een nationaal bos en slechts tien minuten van het stadscentrum van Sydney vandaan. De aanwezigen zagen hoogtepunten van de openingsceremonies voor beide van deze nieuwe faciliteiten, met emotionele toespraken door plaatselijke en nationale hoogwaardigheidsbekleders ter ere van de gelegenheid.

Dhr. Miscavige kondigde ook de historische opening aan van een Kantoor voor Nationale Zaken voor de Scientology Kerk van Ierland, gelegen aan het iconische Merrion Square in Dublin, in het hart van de stad. De faciliteit is toegewijd aan de onvoorwaardelijke levering van de door Scientology ondersteunde maatschappelijke programma's op het Emerald Island.

Het evenement van vrijdagavond doorkruiste de volledige inboedel van humanitaire prestaties in het afgelopen jaar, en richtte zich op de vermaarde door de IAS-gesponsorde initiatieven, wat begon met een treffend overzicht van de inspanningen om misstanden in de geestelijke gezondheidszorg uit te roeien, door de Citizens Commission on Human Rights (CCHR). Terwijl de avond zich ontvouwde, kwamen er opwindende verhalen te boven, die de Drugs-Vrije Wereld belichten en haar vlijmscherp Feiten over Drugs onderwijsprogramma; United for Human Rights, die de vlam aanwakkeren van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens; De Weg naar een Gelukkig Leven, wat fatsoen en broederschap herstelt onder de mensheid door middel van de 21 universele morele leefregels; en de beantwoording van de oproep van nood door de Scientology Pastoraal Werkers, die helpen in kwesties die variëren van alledaagse conflicten tot verwoestende natuurrampen. Elk programma werd als een krachttoer gepresenteerd, en liet het effect zien op individuele levens waar ze ook heengingen, wat overal is.

Bijvoorbeeld:

  • United for Human Rights hield bijeenkomsten en evenementen ter ere van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens in meer dan 100 steden.
  • Drugsvrije Wereld gaf essentiële drugs voorlichting die meer dan 125.000 Boy Scouts van Amerika hielp om te voldoen aan de eisen om hun tweede klasse rang te bereiken.
  • Venezuela's resort eiland Margarita ervoer de kracht van De Weg naar een Gelukkig Leven toen de nationale politie de 21 leefregels uit het boekje adopteerden en op hun beurt zo'n 180.000 exemplaren uitdeelden, wat bijdroeg aan een 65 procent daling in ernstige misdaden.
  • Scientology Pastoraal Werkers brachten tesamen één-op-één hulp aan meer dan drie miljoen mensen, waaronder slachtoffers die rechtstreeks door natuurrampen getroffen waren.

De festiviteiten van de avond werden kracht bijgezet door drie voorbeeldige Scientologen die uitmuntende humanitaire inzet hadden getoond. Hun prestaties werden erkend met de 2016 IAS Freedom Medal:

  • Shelley Wilkins, uit Australië, zette zich in om schendingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg te onthullen als de Nationale Directeur van CCHR. Door het gebruik van de Australische Freedom of Information Act creëerde ze een mediastorm die verduistering, belangenverstrengeling en de negatieve uitwerking van farmaceutische middelen op minderjarigen blootstelde. Haar hardnekkige achtervolging van misstanden leidde tot hervormingen die de toekomst van Australische jongeren zullen beschermen door middel van een officieel verbod van sterilisatie en elektroshocks aan kinderen.
  • Ben en Meghan Fialkoff, een vader-dochter team uit de stad New York, brachten hetFeiten Over Drugs programma naar kansarme jongeren binnen een netwerk van gemeenschapscentra en scholen verspreid door de hele stad. Ze gingen meer dan honderd partnerschappen aan met groepen, waaronder de School Veiligheidsagenten van het New York Politie Departement, en droegen bij aan de eerste afname van drugsgebruik onder teenagers in meer dan 10 jaar. Ben en Meghan breidden hun drugsvoorlichting activiteiten verder uit naar de Dominicaanse Republiek, Haïti en El Salvador, landen waarlangs handelaren drugs de VS binnensmokkelen. Alles bij elkaar, hebben ze meer dan 30 prijzen en erkenningen ontvangen.
  • Sandra en Felipe Poveda, een Colombiaans broer-zus team, erkende dat hun land worstelde met het onder ogen zien van zulke verschrikkingen als terrorisme, kidnapping, afpersing en het vermoorden van onschuldige burgers gedurende de burgeroorlog in het land. Ze maakten het hun missie om een United for Human Rights educatieve campagne te leveren aan het Colombiaanse leger. De gevaarlijke campagne creëerde workshops en seminars voor soldaten en officieren in elke tak van het leger, wat resulteerde in meer dan 300.000 militairen die de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aannamen en meehielpen om mensenrechten in dat land te transformeren.


Gedurende de nacht werd de Grote Tent omgetoverd voor het IAS Patronsbal. Deze schitterende gala avond wordt jaarlijks gehouden ter erkenning van de nieuwste Patrons en hun toewijding aan de ondersteuning van de humanitaire activiteiten en organisaties die het kenmerk zijn van de Internationale Associatie van Scientologen.

Op de derde en laatste avond, bekroonde het Saint Hill Liefdadigheidsconcert de festiviteiten van het weekend. Zo'n 1500 plaatselijke bewoners woonden het jaarlijkse evenement bij, wat een traditie voortzet die door L. Ron Hubbard zelf begonnen werd ter ondersteuning van gemeenschapsorganisaties in East Grinstead. Vier plaatselijke liefdadigheidsinstellingen werden geëerd tijdens deze avond van muziek en dans, en werd een belangrijke financiering toegekend om hen te helpen bij hun gemeenschapswerk gedurende het komende jaar.


De Internationale Associatie van Scientologen (IAS) – een lidmaatschapsorganisatie die openstaat aan alle scientologen uit alle landen – werd opgericht in 1984. Het doel van de IAS is het verenigen, bevorderen, ondersteunen en beschermen van de Scientology religie en scientologen overal ter wereld om aldus de doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die zijn geformuleerd door L. Ron Hubbard: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar bekwame mensen succesvol kunnen zijn, eerlijke mensen rechten kunnen hebben en waar het de mens vrij staat om zich tot grotere hoogten te verheffen”.