EAST GRINSTEAD, ENGELAND

VERBAZINGWEKKENDE PRESTATIES: HUMANITAIR SUCCES WORDT OP PRACHTIG IAS WEEKEND GEVIERD

7 OKTOBER 2018

Tijdens de 34e jaarlijkse viering van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS) worden alle historische hoogtepunten van één jaar samengepakt in drie luisterrijke dagen in het zuiden van Engeland.

Het stadje East Grinstead lijkt alsof het uit een verhalenboek komt, een middeleeuwse markt in de noordoostelijke hoek van West Sussex – ten zuiden van Londen, ten noorden van Brighton, weelderige landbouwgrond, bomen en botanische tuinen. Het is per slot van rekening een stadje waarvan de naam betekent “groene plek”. Het grenst aan een nationaal erkend Area of Natural Beauty (AONB, Gebied van Natuurlijke Schoonheid) met het Ashdown Forest genoemd in oude overleveringen.

De uiteindelijke bestemming ligt buiten de gebaande paden, net ver genoeg om heerlijk vredig te zijn, maar nog steeds op korte afstand van Piccadilly Circus. Dus gleed er een trein van lichtjes door de kronkelende landweggetjes die uiteindelijk bij de grote poorten aankwam. Golf na golf kwamen mensen vol verwachting binnen.

Dit is Saint Hill Manor, het huis van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard. En nu opnieuw het podium voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Internationale Associatie van Scientologen. Het weekend lange gala is een gelegenheid voor parochianen uit alle hoeken van Engeland en uit meer dan 65 landen over de hele wereld om de humanitaire doelstelling en prestaties te vieren. En terwijl het geknars van het grind onder de laarzen en hoge hakken over de oprijlaan echoden, en de schemering overging in de nacht, begon er een avond van verwondering.

Dhr. Miscavige heeft de leiding over de jaarlijkse bijeenkomst in Saint Hill ter ere van de nalatenschap van de IAS. Deze nalatenschap bestaat uit een voortdurende doelstelling om “De Scientology religie en scientologen overal ter wereld te verenigen, vooruit te helpen, te ondersteunen en te beschermen om de doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die door L. Ron Hubbard werden verwoord”.

“Zoals het de traditie is, reizen we vanavond 38.000 kilometer door ons IAS-land en volgen we het spoor van iedere vector van wereldwijde redding”, begon dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie. “Onze poging is deze wereld te ontdoen van drugsgebruik; ons mensenrechten mandaat; en hetzelfde voor de normen en waarden zoals die worden verkondigd in de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven. Het punt is, ben je oprecht van mening dat geschiedenis altijd moet rijmen op verdoemenis? En dat conflict en onrechtvaardigheid onvermijdelijk zijn? Nou, LRH dacht dat nooit en de IAS ook niet.”

De IAS begon in 1984. Het werd in Saint Hill gesticht om de Scientology religie en scientologen overal ter wereld te verenigen, vooruit te helpen, te ondersteunen en te beschermen om de doeleinden van Scientology te bereiken. Ter ere van die traditie gaf dhr. Miscavige dit jaar een overzicht van een jaar van buitengewone successen, gedreven door een onbedwingbare kracht waarbij alle vooruitgang in de richting van humanitaire redding en expansie lag.

Een van de belangrijkste successen was de historische grootse opening van een prachtige nieuwe Kerk in Stuttgart, Duitsland. Aan het begin van september werd het lint doorgeknipt van het 7200 vierkante meter grote gebouw in het centrum van de industriële hoofdstad. De hoogtepunten van de inwijdingsceremonie werden getoond aan de gasten van de verjaardagsviering op vrijdagavond in East Grinstead. Er waren boeiende toespraken van hoogwaardigheidsbekleders ter ere van deze gelegenheid, die gedenkwaardig is voor zowel het verleden, het heden als de toekomst van niet alleen Duitsland maar van heel Europa.

De avond werd in een opwaartse koers voortgezet, over een landschap vol met de humanitaire successen van de afgelopen 12 maanden en met dank aan de legendarische IAS gesponsorde initiatieven. Het begon allemaal met de levensreddende inspanningen van de Citizens Commission on Human Rights om misstanden in de geestelijke gezondheidszorg uit te roeien.

Bijzondere verhalen over hulp, steun en menselijke broederschap toonden de Stichting voor een Drugsvrije Wereld, en haar nooit aflatende acties om De Feiten Over Drugs te verspreiden; Verenigd voor de Mensenrechten, die opkomt voor het feit dat alle mannen, vrouwen en kinderen beschermd worden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens; De Weg naar een Gelukkig Leven, het fenomeen dat over de hele wereld te zien is, en dat een niet-religieuze morele code bevat, geschreven door L. Ron Hubbard, om het fatsoen en het vertrouwen in de Mensheid te herstellen; en de constante stroom van Scientology Pastoraal Werkers die in het afgelopen jaar hulp verleenden in 19 verschillende rampgebieden.

Bij elke campagne werden ongeëvenaarde successen behaald, waarbij nieuwe locaties werden bereikt en waarbij duizenden mensen over de hele wereld werden geholpen. In het overzicht van de afgelopen 12 maanden dat dhr. David Miscavige beschreef waren:

 • Verenigd voor de Mensenrechten die bijeenkomsten en evenementen organiseerde in locaties over de hele wereld, waaronder Mexico, Gambia, India, Taiwan, Washington, DC, en in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Dat vertegenwoordigt een wereldwijde beweging die toegewijd is aan het bouwen van “een eerlijke en vrije wereld”.
 • In Costa Rica, waar het Jongeren voor Mensenrechten boekje een officiële publicatie werd van het nationale voetbalteam dat naar het wereldkampioenschap ging. Dat begon een beweging in alle 82 districten en daarbij werden in het totaal 2 miljoen mensen bereikt.
 • De Weg naar een Gelukkig Leven Nepal die meer dan 100.000 scholieren empowerde met de 21 leefregels. Dit had een significante daling tot gevolg in het pesten op school en dat resulteerde in een samenwerkingsverband tussen de overheid en alle scholen in het land.
 • Drugsvrije Wereld Maleisië ging op tournee met een Punk Rock themasong: “Do Music, Not Drugs”. Die song werd afgespeeld voor duizenden plaatselijke scholieren en 1,2 miljoen burgers, en dat zette aan tot een afname van het aantal drugsgerelateerde misdaden.
 • Bij Drugsvrije Wereld demonstraties en evenementen in Zuid-Afrika en over het hele continent werden bijna 140.000 De Feiten over Drugs boekjes verspreid. Bij Drugsvrije Gelofte acties in Colombia werden 50.000 handtekeningen vergaart. Drugsvrije Wereld teams, tijdens Super Bowl 52 in Minnesota, VS, deelden 230.000 boekjes uit. En tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland werden meer dan een half miljoen boekjes uitgedeeld, van de Zwarte Zee tot aan het Rode Plein. Dat alles bij elkaar wil zeggen dat er het afgelopen jaar meer dan 15 miljoen mensen in 19 tijdzones De Feiten over Drugs boekjes hebben ontvangen.
 • De Scientology Pastoraal Werkers (PW’s) hebben bij rampen over de hele wereld geholpen, waaronder bij aardbevingen in Taiwan, moessons in Nepal, orkanen in Japan en branden in Griekenland en Californië.
 • In Porto Rico kwamen Pastoraal Werkers nadat de dodelijke orkaan Maria het eiland vol trof, onmiddellijk in actie om meer dan 150.000 essentiële voorraden af te leveren. Vervolgens begonnen ze een “doe-het-zelf” zonne-energiebeweging, waarmee ze zo’n 300.000 huizen van licht voorzagen.
 • Na een aardbeving van 7,5 op de schaal van Richter die Papoea-Nieuw-Guinea op haar grondvesten deed schudden, werkten Pastoraal Werkers met een opsporings- en bergingsprogramma waarbij ze vijf ton voedsel en voorraden dropten, en hulp verleenden aan 18.000 eilandbewoners in 19 opvangcentra.
 • En in de nasleep van de uitbarstingen van Guatemala’s “moeder der vulkanen” deelden Pastoraal Werkers aan de voet van de vulkaan meer dan 10 ton aan kleding, voedsel, hygiënekits en medische benodigdheden uit. Ze bouwden bijna 200 huizen en trainden plaatselijke hulpverleners om hun regio weer op te bouwen.
 • In het totaal reisden Scientology Pastoraal Werkers 1 miljoen kilometer om hulp te bieden aan meer dan 5 miljoen mensen die getroffen werden door natuurlijke of door de mens veroorzaakte rampen.

De ontvangers van de drie IAS Freedom Medals dit jaar toonden hun moed. Daarmee werd het thema van de avond onderstreept, de niet-aflatende toewijding in de richting van het bereiken van vrede, onderwijs, fatsoen, sociale gerechtigheid en een bestaan vrij van drugs en criminaliteit over de hele wereld. Dhr. Miscavige introduceerde elk van hen afzonderlijk, en er waren speciale videopresentaties die hun onverschrokken toewijding aan de mensheid toonde:

 • Lee Spiller uit Austin, ontvanger van de Freedom Medal en Algemeen Directeur van CCHR Texas, leidde een niet-aflatend offensief om een einde te maken aan de psychiatrische misstanden in de geestelijke gezondheidszorg in de staat. Lee richtte zich op meerdere voorvallen van foltering en onmenselijke behandeling van weeskinderen en ouderen. Vervolgens openbaarde hij het grote plan van financiële bijdragen die de zakken van de artsen vulden. Uiteindelijk zag hij erop toe dat 172 criminele geestelijke gezondheidszorgfaciliteiten werden gesloten en dat 43 wetgevende maatregelen werden goedgekeurd om mensen te beschermen – allemaal in naam van het hooghouden van de mensenrechten.
 • Jorge Perez de Tagle introduceerde de hoofdcommissaris van de politie van Davao in de Filipijnen aan de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven. Hij begon toen met een pilotprogramma waarbij agenten op de deur van mensen klopten die verdacht werden van drugshandel, en hen dan het boekje gaven. Dit resulteerde in een significante daling van het aantal moorden. Jorge nam het programma vervolgens naar Manilla. Hij onderwees duizenden politieagenten in de leefregels. Daarna ging hij verder en bracht zijn boodschap van normen en waarden naar de nationale strijdkrachten. Al met al bracht de Tagle een beweging op gang waarbij miljoenen mensen in zijn land werden bereikt en die hielp om een 38 procent daling van de criminaliteit in de Filipijnen te bereiken.
 • En in Mexico waren de tweelingbroers Dan en Ari Agami aan het werk om een onrustbarend hoog nationaal drop-outcijfer te verlagen door de introductie van L. Ron Hubbards Studietechnologie in lokale scholen. Vanwege het effect werden onmiddellijk leraren in 600 scholen getraind – waarna deze Mexicaanse staat direct naar de top van de nationale onderwijsranglijst klom. Ze kanaliseerden hun vaart door 21 educatieve films te maken voor studenten in 17 landen. Alles bij elkaar trainden Dan en Ari 33.000 mensen, empowerden ze 60.000 leraren en plaveiden ze de weg naar een nieuwe toekomst voor meer dan 1,6 miljoen scholieren.

Deze avond vol met doelstellingen en passie bereikt dan zijn hoogtepunt wanneer dhr. Miscavige een voorproefje geeft van het nieuwe hoofdstuk van het Scientology Network met de aankondiging van de première van het herfstseizoen, maandag, 8 oktober. Tientallen nieuwe afleveringen zullen de komende maanden elk aspect van ’s werelds jongste grote religie en haar wereldwijde humanitaire missie onder de aandacht brengen. Sinds de lancering op 12 maart 2018 is het Scientology Network in 237 landen en gebieden over de hele wereld en in 17 talen bekeken.


De geest van de festiviteiten van de eerste avond ging direct over in de zaterdagavond waar de grote tent was omgevormd voor het jaarlijkse IAS Patronsbal. Tijdens het traditionele black tie diner en het entertainmentgala werden de steeds groter wordende aantallen leden die de humanitaire successen jaarlijks ondersteunen in het zonnetje gezet, waarna feestvierders tot laat in de avond op de dansvloer te vinden waren.

Het weekend werd afgesloten met het jaarlijkse liefdadigheidsconcert, een vreugdevol muzikaal evenement waarbij zo’n 1500 plaatselijke bewoners aanwezig waren. Tijdens het concert traden tv-sterren, zangers en internationaal bekende artiesten op en werden verschillende muziekgenres gespeeld, van swing tot jazz. Maar de ware supersterren van die avond waren de vijf liefdadigheidsinstellingen die donaties in ontvangst namen om hun plaatselijke activiteiten te versterken, in overeenstemming met de traditie die hier in zijn huis, door L. Ron Hubbard begonnen was.


De IAS, de officiële lidmaatschapsorganisatie van Scientology, staat open voor alle scientologen uit elk land en werd in 1984 opgericht. De doelstelling van de IAS om de Scientology religie en scientologen overal ter wereld te verenigen, vooruit te helpen, te ondersteunen en te beschermen om de doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die door L. Ron Hubbard werden verwoord: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar bekwame mensen succesvol kunnen zijn, eerlijke mensen rechten kunnen hebben en waar het de Mens vrij staat om zich tot hogere niveaus te verheffen”.