LOS ANGELES, CALIFORNIË

VREDE BRENGEND EN BESCHAVINGEN OPBOUWEND: SCIENTOLOGY KERK NEEMT AFSCHEID VAN 2016, EEN JAAR VAN EINDELOZE GROEI EN SUCCES

31 DECEMBER 2016

De Nieuwjaarsviering liet een toename van nieuwe Kerken zien en gaf twaalf maanden van prestaties weer over elk aspect van de religie.

Naarmate duizenden scientologen en hun gasten samenkwamen in het Shrine Auditorium in Los Angeles voor de live Scientology Nieuwjaarsviering, was de hele zaal vol van opwinding en nieuwsgierigheid. Voorbij is – nog een recordjaar die alle verwachtingen te boven ging. Nog voor de boeg ligt – een niet-aflatende stuwkracht die voorbestemd is om alle voorgaande jaren te overtreffen.

“Hoe de wereld daarbuiten de laatste 12 maanden ook bekijkt”, verklaarde dhr. David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie, “of dit nu in termen is van moeilijke tijden, wanhopige tijden, pauzetijd, hoog tijd, sluitingstijd, een te gekke tijd, of volgende keer beter tijd – nou, wij doen het anders. Wij zouden er geen tijd aan verspillen om te kijken wat de heersende wijsheid denkt over dit jaar, want wij weten dat de tijd altijd aan onze kant staat. En als je nog steeds niet zeker bent waarom 2016 als een droom voorbijging, hoef je alleen maar uit te rekenen hoe we de ‘oneindigheid’ in deze 12 maanden hebben gestopt en daarmee een jaar zoals deze hebben gecreëerd.”

Dhr. David Miscavige gaf een overzicht van het afgelopen jaar wat een verhaal van onbeperkte expansie en prestaties was aangaande elk element en elke drijfveer van de religie.

En daarmee lanceerde dhr. Miscavige deze Nieuwjaarsviering – een boeiend overzicht van 2016 dat verteld werd in termen van geïllustreerde verhalen die 38.000 km van de Scientology wereld omvatten.

In het Shrine Auditorium volgde de ene staande ovatie op de andere, elk daarvan benadrukte weer een “win” voor zowel Scientology als voor de mensheid in het algemeen.

De presentatie, waarin de vele humanitaire programma’s van Scientology in beeld waren gebracht, leverde een intrigerend overzicht van de verbluffende expansie van de religie. Er was ook te zien dat er grote aantallen nieuwe mensen naar de Kerken gaan en gebruikmaken van de spirituele technologie van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard (LRH). Dat bleek uit het feit dat in 2016 meer dan 10 maal zo veel scientologen de “Brug naar Totale Vrijheid” van de religie opgingen in vergelijking met voorgaande jaren.

Die groei wordt versterkt door de snelle opeenvolging van nieuwe “Ideale” Kerken – en, zoals dhr. Miscavige benadrukte, werd 2016 verder gekenmerkt met openingen van spectaculaire nieuwe religieuze faciliteiten, waaronder:

  • De opening op 2 april van de eerste Ideale Scientology Kerk voor het Zuiden in Atlanta, Georgia.
  • De opening op 28 mei in Hollywood, Californië, van Scientology Media Productions – een technologische state-of-the-artstudio van 2 hectare van waaruit de boodschap van de religie zal worden verkondigd via radio- en tv-uitzendingen, internet, sociale media en elk ander mediaplatform.
  • De grootse opening van twee historische monumenten in Clearwater, Florida, die het bestuurlijke centrum van het internationale spirituele hoofdkantoor van Scientology vormen.
  • De inwijding op 23 juli van een Ideale Kerk in Boedapest, wat een mijlpaal voor spirituele vrijheid in Hongarije betekende.
  • Net een week later, op 31 juli, was er de opening van de Ideale Kerk en Gemeenschapscentrum in Harlem, het culturele hart van Zwart Amerika en het thuis van Spaans Harlem.
  • De grootse opening op 4 september van geheel nieuwe spirituele hoofdkantoren en een Ideale Advanced Organization voor de Azië-Pacific regio, te midden van 365 hectare nationaal bos in Sydney, Australië.
  • En op 15 oktober het doorknippen van het lint van een Scientology Kantoor Nationale Aangelegenheden in Dublin aan het iconische Merrion Square – een opvallend gebouw in Georgiaanse stijl voor de permanente levering van de maatschappelijke programma’s van Scientology voor het Eiland van Smaragd.

Zoals gebruikelijk is voor de Scientology Nieuwjaarsviering, gaf dhr. Miscavige vervolgens inzicht in wat er gebeurt wanneer de technologieën van L. Ron Hubbard worden toegepast in de maatschappij:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – waar seculiere en liefdadige programma’s levensveranderende strategieën gebruiken om drugsverslaving, ongeletterdheid en misdaad te verhelpen en uit te roeien. In Latijns-Amerika zorgden Narconon drugsbehandelingsprogramma’s niet alleen in het hele continent voor de training van teams van specialisten, maar kregen ook een officieel sponsorschap en volledige ondersteuning toegekend voor elke Narconon-student in de Mexicaanse staat Sonora. In Oregon zorgden de doorbraken van L. Ron Hubbard voor een heropleving in het 21e-eeuwse onderwijs en daarmee stegen de examenresultaten bijna 400 punten boven het landelijk gemiddelde. In Zuid-Los Angeles, waar de gezond verstand gids van L. Ron Hubbard, De Weg naar een Gelukkig Leven, door leden van de Kerk en door vrienden werd verspreid in crisispunten in de binnenstad, waarmee een wapenstilstand tussen gangs tot stand werd gebracht en gewelddadige misdaad met 40 procent werd gereduceerd.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – een van de verhalen van dit jaar die de doeltreffendheid van L. Ron Hubbard’s technologie voor welvaart benadrukte, is van een Hongaarse firma in verlichting die een revolutie teweegbracht in het ontwerpen van kroonluchters. Op dezelfde manier was er een vooraanstaand Scandinavisch dakbedekkingsbedrijf dat twee jaar achterelkaar onderscheiden werd met “Zweedse Ambachtslieden van het Jaar”, en dat 30 maal geëxpandeerd was. En dan is er de Italiaanse Chef-kok Academie waar 2700 elite chefs gradueerden en zo voor een culinaire aanwezigheid zorgden in 1800 cafés, bistro’s en restaurants – waarvan een aantal de trotse bezitter zijn geworden van Michelin-sterren.
  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) en Scientology Missions International (SMI) – De voorhoede van Scientology ten behoeve van de mensheid. De teams van SMI en I HELP uit 2016 die belicht werden omvatten scientologen uit Sint-Petersburg, Rusland, die spirituele hulp brengen naar mensen over 11 tijdzones. In Slowakije, waar de Missie van Levice meer dan 10.000 mensen hielp met hun nationale Pastoraal Werkers programma – een programma dat meer dan 4000 lezingen in drugsonderwijs heeft gegeven, en daarmee het illegale drugsgebruik met 50 procent terugbracht. Ten slotte is er de Ideale Missie voor Orange County’s South Coast in Californië, die haar deuren in oktober opende en met een factor vijf is geëxpandeerd.

Ook werd er een recordaantal Power Veldstafleden bevestigd die afkomstig waren uit 37 landen. Ieder van hen kwam het podium op voor het helpen van meer dan 100 mensen en die zo de Brug naar Totale Vrijheid opgegaan zijn.

Ten slotte presenteerde dhr. Miscavige nog een historische prestatie voor de religie: de onthulling van de nieuwste Ideale Org – de Scientology Kerk van San Diego. Het markeerde de 55e van een dergelijke “Ideale” faciliteit en de vervulling van L. Ron Hubbard’s visie van een Scientology Kerk die zijn technologie perfect weerspiegeld.

In een zeer toepasselijke samenvatting van deze Scientology Nieuwjaarsviering 2016, herinnerde dhr. Miscavige alle aanwezigen eraan dat wat in deze tumultueuze tijden de mensheid aangaat, onvermijdelijk ook de scientologen aangaat.

“Zoals je wellicht wel of niet is opgevallen, wordt de wereld daarbuiten geteisterd door tegenwinden. Maar hoe je het huidige politieke klimaat ook bekijkt, wij zijn niet politiek van aard. Wij zijn scientologen – en wij staan voor wat LRH weergaf in de Code van een Scientoloog en het Credo van onze Kerk.

En zodoende: wij van deze Kerk geloven in mensenrechten. Wij geloven in raciale gelijkheid. Wij geloven in vrijheid, eeuwigheid en de waardigheid van de Mens.

En die dingen zijn niet onderhevig aan een politiek debat. Deze dingen zijn onaantastbaar.

Dus vanuit welke hoek de winden van de geschiedenis ook waaien, ons platform is onwankelbaar:

En we stoppen nergens voor om onze doelen te bereiken – een wereld zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog.

En dat we alle mensen bijstaan die eraan werken om die betere wereld te maken.

Want alleen uit wederzijds begrip komt vriendelijkheid voort...

Waaruit vrede en ware vrijheid voortkomt.”

Dat sloot deze Scientology Nieuwjaarsviering 2016 af... En in diezelfde geest begint de Kerk met 2017.