SYDNEY, AUSTRALIË

SCIENTOLOGY BEKROONT DE RECORDGROEI MET EEN GLOEDNIEUW SPIRITUEEL HOOFDKWARTIER VOOR HET AZIATISCH GEBIED ROND DE STILLE ZUIDZEE

4 SEPTEMBER 2016

De grootse ceremonie luidde een spectaculaire nieuwe Ideale Hogere Organisatie in die onbegrensde expansie van spirituele vooruitgang voor alle scientologen in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië mogelijk maakt.

Maar tien minuten van Sydney's centrum, maar toch een wereld weg temidden van 365 hectare bos in het Nationaal Park Lane Cove, staat het verbluffende nieuwe spirituele thuis voor de Scientology kerk voor dat op 4 september geopend werd in het bijzijn van duizenden.

“Vandaag geven we nogmaals een monumentaal gedaan met een grootse opening die op geen enkele andere lijkt.”, aldus David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie. Want waar elders kun je een even adembenemende Scientology Hogere Organisatie als deze openen? Of wat dat betreft, waar kun je de tijdloze vrijheid van de eeuwigheid aanbieden aan het meest dichtbevolkte gebied op aarde? Wel, dat is precies wat we vandaag inwijden als we het lint doorknippen voor jullie nieuwe Ideale Hogere Organisatie voor Australië en Azië!

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, begroette de meer dan 2500 scientologen uit de hele regio die aanwezig waren om de opening van de nieuwe Ideale Hogere Organisatie voor Australië, Nieuw-Zeeland en Azië te vieren.

Het nieuwste en grootste spirituele centrum van de Scientology kerk buiten de Verenigde Staten is bestemd om een baken van vrijheid te zijn voor de Asia Pacific regio. Een architectureel meesterwerk met hoog oprijzende ramen die een uitzicht bieden op het nationaal park, waar kookaburras fluiten bij zonsopgang en zonsondergang. Het massale en meesterlijk gerestaureerde bijna 13.500 vierkante meter grote gebouw is een fysiek wonder dat betekenis geeft aan het spirituele aspect van Scientology zelf.

Beschrijvend hoe hij “voor het eerst de ogen legde op dit bosrijke paleis dat aan de rand ligt van een eucalyptus wonderland” zei dhr. Miscavige dat “de best beschrijvende zin behalve 'verbijsterend' was, 'buitengewoon perfect.' Wel, zo is ook de timing van jullie grootse opening.”

Het historische evenement is deel van het nieuwe Gouden Tijdperk voor de hogere staten van spiritueel bewustzijn in Scientology. Het is een Gouden Tijdperk waarin nog een monumentale prestatie bereikt is in het beschikbaar maken van Scientology technologie. Daaronder zijn de oorspronkelijke gefilmde Cursussen voor Gevorderden-lezingen van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, nu volledig gerestaureerd en ook de gevorderde materialen die tot boven aan de Brug naar Totale Vrijheid reiken en nu vertaald zijn in 17 talen, waaronder Chinees en Japans. Als gevolg daarvan gaan zeven keer zoveel scientologen de Brug op.

De nieuwe Ideale Hogere Scientology Organisatie is uitgerust voor deze aantallen met faciliteiten, waaronder een Hubbard Begeleidings Centrum compleet met 60 kamers voor spirituele counseling, cursuszalen voor de training en begeleiding van Solo auditing (parochianen die zichzelf door de staat van Clear en hogere niveaus), en cursuszalen voor de training van auditors in Scientology Organisaties verspreid over het Aziatische deel van de Stille Zuidzee.

De uitgebreide faciliteit bevat ook een nieuw Ideale Continental Liaison Office voor het kerkelijk management van iedere sector van Scientology in de regio. Dat omvat Scientology kerken, missies en aangesloten groepen, alsook de vestiging en uitbreiding van door de Kerk gesteunde humanitaire initiatieven en maatschappelijke programma's.

Het ultramoderne gebouw presenteert een minimalistische stijl met meerdere verdiepingen in glas dat zich verliest in een schitterend landschap. Buiten zoekt de Blue Gum Creek zich een weg door bijna 3,5 ha eucalyptus-bos, een echte Hof van Eden in het hart van Sydneys hoofdstedelijke gebied.

Dit unieke toneel was de plek van samenkomst van de meer dan 2500 scientologen en hun gasten die op zondag bijeenkwamen voor de viering van deze opmerkelijke prestatie. Onder hen waren stedelijke en nationale hoogwaardigheidsbekleders die deelnamen aan de gelegenheid.

Mevr. Le Lam, Burgemeester Emeritus en Voorzitster van de Aziatische Culturele Associatie voor Sydney, zei in haar welkomstwoord: “Deze faciliteit die dient als je nieuwe continentale thuis is bijzonder uniek. Zoals je kunt zien, heeft het gebouw zelf vele bijzondere functies - zowel de grootte en ontwerp daarvan zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. In feite werd het genomineerd voor de officiële notering als een ‘significant gebouw in de stad' wat bij zou dragen aan het erfgoed van deze stad. En door dit nieuwe centrum als je spirituele middelpunt te beschouwen, heb je een doel gegeven aan deze grootse faciliteit dat zelfs uitstijgt boven haar fysieke schoonheid.”

Dr. Amin Hady, vroegere religieuze adviseur van de Australische minister-president, erkende ook hoe belangrijk de faciliteit is voor haar rol in het Aziatische deel van de Stille Zuidzee: “Scientology heeft zoveel resources, en ik ben ervan overtuigd dat deze middelen niet alleen hoop bieden, maar ook praktische oplossingen geven aan mensen die een reddingslijn hard nodig hebben. De verantwoordelijkheid voor verandering ligt niet alleen bij overheidsfunctionarissen, maar bij ieder van ons, bij jou en mij - elke burger. Alleen door inspirerende individuen te transformeren van toeschouwers in deelnemers, kunnen we de samenleving winnen die we wensen. En mijn wens is een drugsvrij Indonesië en een drugsvrij Azië. Met de hulp van Scientology en haar programma's, geloof ik dat we dat kunnen bereiken.”

Mevr. Gracelyn Smallwood, internationale mensenrechten activist, ontvanger van de Orde van Australië en een professor aan de James Cook Universiteit, zei dat “De Scientology Pastoraal Werkers gehoor hebben gegeven aan meer dan 40 rampen in Australië en Azië, met inbegrip van de Victoriaanse bosbranden, Japans Fukushima aardbeving en de tsunami in Zuid-Azië. En met je Goodwill Tours die deze landen doorkruisen, hebben de Pastoraal Werkers hun technieken op basisniveau verspreid, en 100.000 inwoners getraind in de praktische en holistische benadering van Scientology. Als je weggaat uit een dorp laat je ze achter in staat om te helpen en zichzelf te genezen. Dus ja, wanneer ik die gele tenten zie, zie ik hoop.”

Dr. Keith Thompson, Associate Dean, Universiteit van de Notre Dame, verwoordde deze gevoelens. “Er wordt gezegd dat 'door hun vruchten zult gij hen kennen'. En vandaag de dag door je nieuwe spirituele centrum voor het Aziatische deel van de Stille Zuidzee en jullie voortdurende toewijding om anderen te dienen, kunnen we getuige zijn van jullie vruchten", zei hij. “Ik ben er zeker van dat je door deze faciliteit een uitwisseling en dialoog zal helpen creëren om een sterke interreligieuze gemeenschap aan te moedigen, een gemeenschap die gebouwd is op respect. En dus wens ik je alle goeds in jullie nobele en heilige inspanningen. Naarmate je verder gaat en ernaar streeft om anderen te helpen de grootheid te realiseren die binnenin hen is, zal je zelf streven naar de eeuwigheid en eeuwige grootheid zelf.”

Dr. David Bennett AC, QC, voormalig Advocaat-generaal van Australië, die de rechtszaak leidde en voor het Hooggerechtshof won, die religie opnieuw definiëerde en een religieuze erkenning voor Scientology grondvestte, zei: “Uit al die rechtszaken waar ik bij betrokken ben geweest, telt je overwinning die bevestigt dat Scientology een religie is als degene die me het meest trots maakt omdat sinds die tijd gerechtshoven over de hele wereld vertrouwd hebben op de Australische definitie. En dus, om dit hier met jullie allemaal te vieren, nou, ik zie gewoon waar een dramatische en revolutionaire overwinning voor de rechtbank in de naam van religieuze vrijheid toe kan leiden. En het maakt me nog trotser om te weten dat wat begon als een gevecht om wat eerlijk is, leidde tot een beslissing die zich heeft verspreid over de hele wereld om de rechten van mensen van alle geloven te garanderen."

Toen hij zich klaarmaakte om het lint door te knippen voor een nieuwe toekomst voor Scientology in Australië, wees Dhr. Miscavige op de betekenis ervan: “En daarmee komen we bij de laatste minuten voordat die deuren van de eeuwigheid worden geopend. Dit is het perfecte ogenblik om terug te kijken naar wat het betekent om een Ideale Advanced Org te bezitten die vrijwel niet van deze wereld is. En dus, ter ere van de eeuwige droom van onze Grondlegger, draag ik hierbij deze nieuwe ideale spirituele toegangspoort op in de naam van L. Ron Hubbard en Totale Vrijheid.”


De opening van de Ideale Hogere Organisatie en Saint Hill voor Australië, Nieuw-Zeeland en Azië is onderdeel van een periode van stormachtige groei van de religie. Onder de visie en het leiderschap van dhr. Miscavige, heeft de Scientology Kerk de deuren van meer dan 50 nieuwe Ideale Kerken op zes continenten geopend. Recente openingen zijn Harlem, New York, Budapest, Hongarije, Atlanta, Georgia, Milaan, Italië, Tokio, Japan, Bogotá, Colombia en Bazel, Zwitserland.

Ook heeft de Kerk recentelijk Scientology Media Productions geopend, een technologisch geavanceerde studio in Hollywood, Californië op een terrein van 2 hectare waarin de boodschap van de religie wordt verkondigd via radio en tv-uitzendingen, internet en sociale media, en elke andere media platform.

Meer Ideale Org openingen zijn gepland in het komende jaar voor culturele epicentra in Nieuw-Zeeland, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.