EAST GRINSTEAD, VERENIGD KONINKRIJK

IAS GALA WEEKEND VIERT JAAR VAN HUMANITAIRE HULP EN VOORUITGANG

8 OKTOBER 2017

De Internationale Associatie van Scientologen (IAS), een steeds groter wordende kracht voor het goede binnen de wereldwijde humanitaire gemeenschap, verzamelde zich in East Grinstead, in het zuiden van Engeland, tijdens het eerste weekend van oktober om een jaar van expansie en prestaties te vieren.

Op een vrijdagavond in het begin van de herfst, stonden de smalle, oude koetsweggetjes, die door de dorpjes en langs de boerderijen van West Sussex slingeren, vol met auto’s en bussen, terwijl duizenden scientologen, gasten en vrienden het goed-verzorgde terrein van Saint Hill Manor, het thuis van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard, binnenstroomden.

Door de openingen in de dichtbegroeide heggen en bomen die langs de wegen staan, konden bezoekers in de verte de contouren van het elegante Saint Hill zien, helder verlicht aan de glooiende horizon, alsof het de gloed is van een ver vuur in het afnemende herfstlicht.

Door de poorten van de Manor, voorbij de ingangen en via de lange, glooiende oprijlaan naar het paviljoen en de Grote Hal, kom je bij het podium dat onder de beschutting van een enorme tent staat opgesteld. De diverse talen van de leden van de Internationale Associatie van Scientologen uit meer dan 65 landen vulden de lucht. Dit terwijl ze de arena met één doel binnenliepen, hun menselijkheid en dat van de hele mensheid te vieren.

Deze viering van 2017 markeerde de 33e sinds 1984, toen de IAS op Saint Hill werd opgericht om de jongste en snelst groeiende, grote religie van de wereld te verenigen, te bevorderen, te ondersteunen en te beschermen. Leden en gasten kwamen ook bij elkaar om diegenen te eren die zorgden voor een jaar van hoop en prestaties voor de Kerk op het pad naar de doelen van Scientology voor een beter leven voor iedereen.

In een tijdspanne van twee en een half uur, onthulde de heer Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, de toenemende expansie van de Kerk en haar humanitaire missie, zoals die in de gevarieerde verhalen en presentaties van die avond weerspiegeld werd.

“Ja, je bent in dit Koninkrijk van de IAS aangekomen”, zei David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie.

“Waar alle overeenkomsten met het fysisch universum puur toeval zijn...

Waar IAS-leden van over de hele wereld, binnenkomen en plaatsnemen: van Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië, van honderd steden van Europa en van over heel het Verenigd Koninkrijk.

Want alles bij elkaar vieren we nu een aanwezigheid van de IAS, die niemand ooit zal vergeten in 147 landen.”

En dus gaf de heer Miscavige, gedurende twee en een half uur van massief op elkaar gepakte energie, een gedetailleerd overzicht van alle punten van die aanwezigheid. Die avond werd in feite het koninkrijk van humanitaire betrokkenheid in kaart gebracht, van de hooglanden tot de lagergelegen gebieden op aarde. Ook werd er gefocust op de expansie van de religie zelf. Een expansie die zoals nooit tevoren naar afgelegen gebieden heeft plaatsgevonden.

De toenemende snelheid van de expansie van de Kerk en haar humanitaire missies wordt ook weerspiegeld in het verslag van verhalen met diverse uitingen van sociale goodwill. Elk verhaal is op zichzelf een topper, maar alles bij elkaar vormen ze een symfonie van humanitaire hulp, op alle gebieden van de vermaarde IAS gesponsorde initiatieven. Het begon allemaal met verhalen over misstanden in de geestelijke gezondheidszorg en hoe de Citizens Commission on Human Rights (CCHR) deze snel hervormde.

Andere campagne-acties waarover werd gesproken waren: Drugsvrije Wereld en een krachtige beweging die De Feiten Over Drugs voortdrijft, om het tij van drugsmisbruik te keren; Verenigd voor de Mensenrechten, om de vlam van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens brandende te houden; De Weg naar een Gelukkig Leven om een morele heropleving te realiseren met behulp van de 21 leefregels die van toepassing zijn op al het leven; en de enorme dienstverlening door Pastoraal Werkers bij de 21 grote rampen in het afgelopen jaar, maar ook bij de ontelbare momenten van persoonlijke problemen voor mensen over de gehele wereld.

Tijdens de presentatie werden voorbeelden gegeven van de enorme impact van deze initiatieven, onder andere:

  • De Weg naar een Gelukkig Leven ambassadeurs betreden onbekend terrein in de Filipijnen. Ze zorgen voor algemene acceptatie en zo’n 29.000 politieagenten worden getraind in de universele morele leefregels die in het boekje staan.
  • In Zambia, een land waar overleven een dagelijkse inspanning is, zette een anglicaanse geestelijke 70 De Weg naar een Gelukkig Leven groepen op. Hij zette een boodschap van de kansel om in een tienvoudige productiviteitstoename over een gebied van 4600 km².
  • Verenigd voor de Mensenrechten onderricht en empowert meer dan 19.000 Pakistaanse studenten en stelt de “Punjab Wet ter Bescherming van Vrouwen tegen Geweld” op, die vervolgens wordt aangenomen. Daarmee worden hun rechten voor eeuwig gegarandeerd.
  • 5000 vrijwilligers van Drugsvrije Wereld leidden een campagne tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Meer dan 2 miljoen boekjes van De Feiten over Drugs werden er in São Paulo en Rio de Janeiro verspreid.
  • Scientology Pastoraal Werkers doorkruisten 300.000 km² en brengen daarbij leven en hoop naar bijna 4 miljoen mensen, waaronder aan hen die het ergst getroffen waren door een enorme hoeveelheid rampen, zowel natuurlijke rampen als die door de mens zijn veroorzaakt.

Dit zorgde voor veel verhalen, verhalen zoals die van de sterren van deze heldere en dynamische avond. Namelijk, die van de drie IAS Freedom Medal Winners, die elk een typisch voorbeeld zijn van de onophoudelijke voortgang in de richting van de doelen van de religie, om een wereld te creëren die vredig is, waar mensen productief kunnen zijn, waar geen misdaad is en waar sociale rechtvaardigheid heerst. Terwijl de heer Miscavige ze één voor één introduceerde, was het uit hun verhalen duidelijk dat ze allemaal arbeidsethos, moed, volharding en toewijding gemeen hadden.

  • De ontvanger van de Freedom Medal uit het Verenigd Koninkrijk, Brian Daniels, pakte onder het CCHR vaandel de misstanden in psychiatrische ziekenhuizen in zijn land aan. Hij legde het wangedrag van psychiaters bloot en dwong daardoor hervormingen af. Zo zorgde hij voor een reeks nationale exposés over het verband tussen bewustzijnsveranderende drugs en een toename van zelfmoord onder kinderen. Dit leidde op zijn beurt tot zogenaamde “black box waarschuwingen”. Deze zwartomrande waarschuwingen in bijsluiters van farmaceutische middelen beschermen voor altijd de Britse jeugd.
  • Vredestichter en activist voor mensenrechten, eerwaarde Tony Muhammad, startte een Weg naar een Gelukkig Leven beweging in de binnenstad van Los Angeles, de wereldhoofdstad van gangs. Hij organiseerde 50 vredesritten verspreid over 33 beruchte buurten, wat resulteerde in een ongekende daling van de criminaliteitscijfers met 40 procent. Tony volhardde in zijn poging strijdende gangs samen te brengen om het geweld tussen hen onder ogen te zien en zo een wapenstilstand en vredesakkoorden te bereiken tussen de verbeten en rivaliserende Crips en Bloods.
  • Binod Sharma, een inwoner van Nepal, stuurde zijn PW-team uit in reactie op de enorme aardbeving in 2015 en bracht zo in de eerste vijf dagen van de rampenbestrijding, hulp aan 15.000 inwoners. Binod leidde zijn teams daarna naar 101 anders vergeten dorpen en streken die door de natuurramp waren getroffen. Op die manier bracht hij hulp aan 4 miljoen Nepalezen. In de nasleep, en om te zorgen dat er permanente hulp geboden werd, zette hij een Pastoraal Werker hoofdkwartier op. Hij richtte ook 169 groepen op verspreid over het hele land.

De viering van vrijdagavond werd op zaterdagavond voortgezet tijdens het jaarlijkse IAS Patronsbal in de grote tent, die daarvoor werd omgebouwd. Het spectaculaire black tie galadiner met entertainment wordt gehouden om die IAS-leden te onderscheiden die de humanitaire initiatieven ondersteunen, die tijdens het weekend worden gevierd.

Het traditionele Saint Hill liefdadigheidsconcert was het hoogtepunt van het weekend van festiviteiten en werd door 1500 mensen uit de omgeving bijgewoond. Tijdens de avond vol met muziek en dans werden er donaties toegekend aan vijf liefdadigheidsinstellingen, zodat ze hun activiteiten ten dienste van de plaatselijke gemeenschap kunnen uitbreiden. Dit was helemaal in overeenstemming met de traditie die door  L. Ron Hubbard, tijdens de jaren dat hij Saint Hill zijn thuis noemde, begonnen was.


De IAS, de officiële lidmaatschapsorganisatie van Scientology, staat open voor alle scientologen uit alle landen en werd in 1984 opgericht. Het doel van de IAS is het verenigen, bevorderen, ondersteunen en beschermen van de Scientology religie en scientologen overal ter wereld om aldus de doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die zijn vastgelegd door L. Ron Hubbard: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar bekwame mensen succesvol kunnen zijn, eerlijke mensen rechten kunnen hebben en waar het de Mens vrij staat om zich tot grotere hoogten te verheffen”.