EAST GRINSTEAD, VERENIGD KONINKRIJK

DE INTERNATIONALE ASSOCIATIE VAN SCIENTOLOGEN SLUIT JAAR VAN ONVERGELIJKBARE IMPACT OP HELE WERELD AF

23 OKTOBER 2015

Tijdens de viering van de 31e verjaardag van de IAS in Saint Hill, in het Verenigd Koninkrijk, wordt een helder licht geworpen op de historische groei en de nog nooit eerder vertoonde reikwijdte van Scientology. Daarmee vormt het een hoogtepunt van 12 maanden aan buitengewone verrichtingen over de hele wereld.

Meer dan 7500 scientologen kwamen op vrijdag 23 oktober in Saint Hill in het Verenigd Koninkrijk bijeen om 31 jaar van grootse verrichtingen en spectaculaire triomfen van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS) te vieren, om daarmee tegelijkertijd de voortdurende groei van de Scientology religie en de impact als wereldwijde groep voor humanitaire vooruitgang en maatschappelijke verbetering te eren.

Het afgelopen jaar zou inderdaad weleens het jaar met de grootste groei en de meeste successen kunnen zijn in de geschiedenis van Scientology – een periode die gekenmerkt wordt door monumentale successen zowel in termen van groei van de Kerk, als met haar dynamische, onophoudelijke inzet tegen drugsgebruik en schendingen van mensenrechten (zoals op het gebied van geestelijke gezondheidszorg), het terugbrengen van moreel besef, en het verlichten van noden in de nasleep van een ramp.

Toen de IAS in 1984 werd geformeerd, kon men Scientology in 39 landen in de wereld aantreffen. Tegenwoordig komen de leden van de associatie uit meer dan 130 landen over de hele wereld. Daarmee is het aanzien van de Kerk veiliggesteld als de enige wereldreligie die in de 20e eeuw is ontstaan en die in de eerste 15 jaar van de 21e eeuw nog steeds groeit, zich ontwikkelt en floreert.

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, beschreef de ongeëvenaarde verrichtingen van het afgelopen jaar.

De viering werd geleid door de heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, die de ongeëvenaarde verrichtingen van het afgelopen jaar beschreef. De heer Miscavige introduceerde ook drie heldhaftige IAS Freedom Medal winnaars die een lichtend voorbeeld zijn van de moed en toewijding om een betere wereld te creëren en elk aspect van de groei van de religie sinds afgelopen oktober onderstrepen.

“Terwijl we vanavond naar 31 jaar IAS kijken, in deze indrukwekkende begintijd van de Scientology-geschiedenis, vieren we tegelijkertijd een periode van 12 maanden die wordt gekenmerkt door exponentiële groei die in ieder opzicht ideaal gebleken is”, zei de heer Miscavige. “We hebben nu Ideale Organisaties met een reikwijdte tot in elke culturele hoofdstad van de wereld en nieuwe Ideale Sea Org bases die over de hele wereld de continentale groei aansturen. En met de inwijding vorige week van de Ideale Hogere Organisatie Saint Hill UK, is de cirkel voor Saint Hill rond. Het laat ontegenzeggelijk de manieren zien waarop Scientology tot grote hoogte stijgt, als een wereld met een oneindig aantal beginpunten en onbeperkte mogelijkheden – een wereld in wording die eindelijk gearriveerd is.”

Eén van de belangrijkste prestaties die het afgelopen jaar werd behaald was de opening van twee door de IAS gesponsorde Ideale Scientology Kerken. In juli werd het lint doorgeknipt van de eerste Ideale Scientology Organisatie in Zuid-Amerika – in de zich snel ontwikkelende Colombiaanse hoofdstad Bogotá – en in augustus opende de beeldschone eerste Ideale Organisatie voor Japan haar deuren in het kloppend hart van Tokio. Tijdens het evenement van afgelopen vrijdag kon men nationale leiders uit beide landen zien en horen die het moment als doorslaggevend voor hun toekomst verwelkomden.

In de afgelopen 12 maanden werden ook drie spectaculaire Continentale Narconon-centra geopend – in het Verenigd Koninkrijk, in Denemarken en Mexico – en ook een vierde centrum, het modelcentrum, op een adembenemende heuveltop in Ojai, Californië (om diensten te verlenen aan artiesten en leiders in de samenleving). Deze door de IAS gesponsorde centra gebruiken de beroemde technologie voor drugsrehabilitatie van de Scientology Grondlegger L. Ron Hubbard in de strijd tegen drugsgebruik. De dynamische faciliteiten verruimen in grote mate de reikwijdte en impact van het Narconon-programma in heel Europa en Latijns-Amerika.

En zo vulde de uitgebreide lijst van Scientology-resultaten in 2015 het bijna drie uur durende evenement, om te beginnen met de onovertroffen inspanningen van de Citizens Commission on Human Rights (CCHR) om schendingen van mensenrechten binnen de psychiatrie over de hele wereld uit te roeien – door direct de daders voor het gerecht te slepen en de slachtoffers te ondersteunen. De baanbrekende kruistocht van CCHR om de psychiatrie onder de wet te plaatsen, nam ook dit jaar weer dramatisch in omvang toe.

Het was ook in 2015 dat permanente faciliteiten voor de door Scientology gesponsorde humanitaire initiatieven en maatschappelijke verbeteringsprogramma’s werden gevestigd, naast een Scientology Informatiecentrum in Clearwater, Florida – het spirituele hoofdkwartier van de Scientology religie. Deze dienen als model voor het naar een hoger niveau tillen van complete gemeenschappen met deze uiterst effectieve campagnes.

De vertegenwoordigde programma’s zijn: De Feiten over Drugs, een anti-drugsprogramma dat ontworpen is om het sterk toenemende gebruik van verdovende middelen te bestrijden; Verenigd voor de Mensenrechten, waarmee hele bevolkingen worden voorgelicht over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens; De Weg naar een Gelukkig Leven, waarvan de 21 universele morele leefregels helpen om de menselijke banden en het normale fatsoen onder mensen te herstellen; en de Pastoraal Werkers van Scientology, die noodhulp bieden aan hen die geruïneerd en getraumatiseerd zijn en die verlichting brengen in tijden van nood, zowel acuut als in het leven van alledag.

Tijdens de presentatie werden voorbeelden gegeven van de enorme impact van deze initiatieven, onder andere:

  • De De Feiten over Drugs campagne bereikt iedere vijf seconden een potentiële gebruiker in gebieden waar veel drugs verhandeld worden, in 58 landen.

  • Alleen al in Togo zijn meer dan 70.000 kinderen in 40 scholen voorgelicht over hun onvervreemdbare mensenrechten.

  • De Weg naar een Gelukkig Leven is nu een permanent onderdeel van de samenleving op de Westelijke Jordaanoever in het Midden-Oosten om te helpen rust te brengen in een instabiele regio, met volledige erkenning als charitatieve organisatie door de Palestijnse Nationale Autoriteit.

  • Pastoraal Werkers reisden meer dan 480.000 kilometer om meer dan 50.000 mensen over de hele wereld te trainen hoe ze de tools van de Pastoraal Werkers kunnen gebruiken.

Pastoraal Werkers volhardden tijdens één van hun grootste uitdagingen dit jaar, tijdens de nasleep van de verwoestende aardbeving (7,8 op de Schaal van Richter) in Nepal afgelopen april. Tijdens de aardbeving waren er meer dan 9.000 doden gevallen en 23.000 gewonden. Meer dan 2 miljoen mensen bleven dakloos achter. Echter, binnen 24 uur had het internationale hoofdkwartier van de Pastoraal Werkers Mexico’s beroemde Los Topos en CINAT (Círculo Nacional de Auxiliadores Técnicos, Nationale Cirkel van Hulp-technici) gemobiliseerd en vanuit Columbia uitgestuurd. Pastoraal Werkers vanuit Pakistan, India en Thailand sloten zich bij de zoektocht naar overlevenden aan, tezamen met teams uit Columbia, Australië, Europa en de Verenigde Staten.

Tijdens het IAS evenement verklaarde de heer Miscavige: “Er is een permanent hoofdkwartier voor de Pastoraal Werkers opgezet in Nepal als vastberaden antwoord op alle toekomstige overstromingen, droogtes, cycloonwinden en aardbevingen. Momenteel zijn zeventig groepen Pastoraal Werkers onderdeel geworden van de cultuur van dit land. Dit is gebeurd na 420.000 diensturen en meer dan 2 miljoen mensen die geholpen zijn en bijstand hebben ontvangen in momenten van de allerhoogste nood.”

De uitsmijter van de avond vormden de IAS Freedom Medal winnaars. De presentaties van deze winnaars waren door de avond heen verweven. Deze medaille wordt toegekend aan scientologen die de doelstelling van de IAS vooruit helpen door hun medemens te helpen. Dit jaar waren de ontvangers:

  • Steve Green, geboren en getogen in Auckland in Nieuw-Zeeland, en al jarenlang de Algemeen Directeur van de afdeling van de Citizens Commission on Human Rights in dat land. Hij stelde in zijn land de psychiatrische wreedheden tegen de mensenrechten aan de kaak, zoals Deep Sleep Therapy [Diepe Slaap Therapie] (waarbij patiënten tegen hun wil gedrogeerd worden tot ze in een coma terechtkomen en dan aan elektroshocks worden blootgesteld). Steve speurde zonder genade voormalig slachtoffers in het hele land op en creëerde sensatie in de media waardoor de praktijk werd veroordeeld en tegelijkertijd iedere overlevende een schadevergoeding kreeg. Zijn inspanningen legden ook de misdaden van diverse beruchte psychiatrische ziekenhuizen bloot – waaronder het afschuwelijke Lake Alice. Als gevolg daarvan werden deze psychiatrische ziekenhuizen permanent gesloten.

  • Mario Chinnos, een Venezolaan, groeide op in de buurt van de grens met Columbia. Hij verloor twee neven aan de drugskartels die een steeds groter wordende grip op zijn land hebben. Omdat hij zich zorgen maakte over het gebrek aan informatie over drugs voor jonge kinderen en omdat hij vastbesloten was om een verschil te maken, tekende Mario voor de functie van hoofd Drugsvrije Wereld Venezuela en werd hij een eenmansvoorlichtingsmachine. Hij begon met de anti-drugsbeweging in zijn geboortestad Maracaibo. Hij nam het vervolgens naar de klaslokalen, politiebureaus, het leger en de media in heel Venezuela. Zijn inspanningen leidden tot een nieuwe wet die drugsvoorlichting verplicht maakt in elke school in het hele land.

  • Rohit Sharma, inwoner van New Delhi in India, maakte, nadat hij in 2007 Scientology ontdekte via de Goodwill Tour van de Pastoraal Werkers, het tot zijn missie om tegen de cultuur van corruptie, genotzucht en Westers materialisme in zijn land te strijden. Hij herkende De Weg naar een Gelukkig Leven als het middel om het morele verval in zijn land te keren. Nadat hij de eerste Stichting De Weg naar een Gelukkig Leven in India had opgericht, bracht Rohit de 21 op gezond verstand gebaseerde leefregels naar de scholen, om eerst leerlingen en daarna leraren te onderwijzen over het maken van de juiste keuzes in het leven. Vervolgens ging hij met zijn beweging naar politiebureaus. Daarbij hervormde hij diegenen die te gronde waren gegaan door oneerlijkheid. Uiteindelijk bereikte hij 70 miljoen inwoners van India met De Weg naar een Gelukkig Leven.

_________________

De IAS gesponsorde projecten voor de nabije toekomst omvatten onder andere:

  • De opening van drie nieuwe door de IAS gesponsorde Ideale Organisaties, waarvan de eerste die zal open gaan in het centrum van Harlem, New York, ligt;

  • Nog eens vijf Ideale Narconons staan gepland om het komende jaar open te gaan;

  • De opening van drie Ideale Hogere Organisaties: in Sydney, Australië, met uitzicht op het nationale park Lane Cove, om diensten te verlenen aan scientologen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Oceanië en Azië; nog eentje in het Kyalami kasteel in Zuid-Afrika om diensten te verlenen aan het hele Afrikaanse continent; en nog eentje in Mexico Stad voor geheel Latijns-Amerika.

_________________

De volgende avond, 24 oktober, verzamelden zich meer dan 2000 scientologen voor het IAS Patrons-bal. Het was een stijlvol gebeuren in galakleding in de Grote Feesttent, waar de nieuwste Patrons werden erkend voor hun toewijding om de humanitaire beweging van de IAS verder vooruit te helpen en tegelijkertijd de Scientology doeleinden voor een betere wereld te bevorderen.

_________________

De Internationale Associatie van Scientologen (IAS) – een lidmaatschapsorganisatie die openstaat voor alle scientologen uit alle landen – werd opgericht in 1984. De doelstelling van de IAS is het verenigen, vooruit helpen, ondersteunen en beschermen van de Scientology religie en scientologen overal ter wereld om aldus de doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die zijn vastgelegd door L. Ron Hubbard: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar bekwame mensen succesvol kunnen zijn, eerlijke mensen rechten kunnen hebben en waar het de Mens vrij staat om zich tot grotere hoogten te verheffen”.