STUTTGART, DUITSLAND

VRIJHEID HEERST ALS DE SCIENTOLOGY KERK VAN STUTTGART IN DE VOLGENDE VERSNELLING GAAT

9 SEPTEMBER 2018

In het thuis van de auto-industrie, en in het midden van Duitslands industriële hart, biedt een nieuwe Scientology Kerk de gelegenheid voor sociale verbetering en spirituele vooruitgang.

Stuttgart ligt tussen het Zwarte Woud in het westen, en de Zwabische Alpen in het zuiden. Ze staat wijdbeens over de Neckar rivier die door de vallei loopt waarin de stad ligt. Deze staat bekend als “de Heksenketel”. Golvende heuvels en schilderachtige wijngaarden bezaaid met enorme dennenbomen omringen deze Duitse geweldige stad, die naast de vele culturele en culinaire festivals, beroemd is vanwege het produceren van wereldberoemde luxe auto’s.

Zondag 9 september was het moment waarop moderne energie en klassieke geschiedenis zich verenigden toen meer dan 2500 scientologen en gasten bijeenkwamen voor de feestelijke opening van een nieuwe Scientology Kerk in Stuttgart.

Dhr. Miscavige leidt schitterende viering van de nieuwe Scientology Kerk van Stuttgart.

In het licht van dit historische moment zei dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie: “Vandaag wijden we Duitslands fraaiste Scientology Kerk in, een thuis dat passend is voor een land dat een belangrijke steunpilaar is. Het staat voor het feit dat niets groter is dan het nastreven van wijsheid. ... En niets meer duurzaam is dan waardigheid en vrijheid. Wat dat betreft belichaamt deze Kerk de Doeleinden van Scientology: ‘Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.’ ... En dus openen we onze deuren.”

Met precies die passie, ging de feestelijke opening van start, met een traditioneel lied en dans – een eerbetoon aan het culturele erfgoed en de trots van Stuttgart als toonaangevend in de uitvoerende kunsten. De muziek ging toen over op een rock en pop ritme terwijl opwindende klanken de lucht vulden: “Dit is voor ons allemaal – voor nu en voor altijd”. Die geest van hoop en verwachting werd voortgezet tijdens de toespraken van de plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders, die spraken over de impact die dit nieuwe centrum zal hebben bij het helpen van Stuttgart om een veelheid van problemen te confronteren.

Inderdaad, terwijl de stadsbevolking gedijt, blijven drugs, criminaliteit en andere sociale probleemgebieden diepgewortelde zorgenkindjes; en de Kerk staat aan de voorhoede van sociale verbeterings- en humanitaire campagnes om te zorgen dat ze zich niet verder verspreiden.

Alleen al in de laatste paar jaar heeft de Stuttgart Kerk bijgedragen aan het “Zeg Nee tegen Drugs – Zeg Ja tegen het Leven”-initiatief, om mensen voor te lichten over de gevaren van drugs door De Feiten over Drugs boekjes uit te delen, door als gastheer op te treden van open dagen voor drugspreventie, door non-profit commercials te laten zien en door het produceren van films om kinderen en tieners aan te moedigen een gelofte om geen drugs te nemen, te tekenen. Alles bij elkaar heeft Drugsvrije Wereld Stuttgart meer dan 250.000 mensen bereikt met hun Feiten over Drugs boodschap.

De Kerk heeft door het werk van de Citizens Commission on Human Rights, een non-profit waakhond die opgericht werd door de Scientology Kerk, ook meer dan 70.000 inwoners van Baden-Württemberg voorgelicht over de gevaren van psychiatrische medicijnen. Naast het door Kerk gesponsorde Verenigd voor de Mensenrechten programma, die de rechten van alle mensen bevordert; en het De Weg naar een Gelukkig Leven programma, een op gezond verstand gebaseerde gids voor een beter leven, die ook voortdurend actief is in de regio.

Elk van deze activiteiten toont dus de toewijding en fervente betrokkenheid van scientologen om te helpen een groter bewustzijn voort te brengen en een grotere humanitaire inspanning te realiseren voor Stuttgart en haar burgers.

De nieuwe Scientology Kerk is prachtig ontworpen en is bedoeld om als middelpunt te dienen voor partners uit de gemeenschap, en ook om diensten te leveren aan het groeiende aantal scientologen. Deze indrukwekkende, 7200 vierkante meter grote Kerk is een blikvanger en ligt aan één van de belangrijkste verkeersaders van de stad, Heilbronner Strasse.

Verschillende, opmerkelijke burger- en religieuze leiders verwelkomden de scientologen in hun nieuwe thuis. Waaronder: dhr. Samir El Midani, adviseur van het Stuttgart Interreligieuze Centrum; mw. Jirina Hlasivcova, drugsonderwijstherapeut voor jongeren, Centrum voor Drugspreventie en Therapie; dr. Elke Preusser-Franke, voorzitter van de Joodse Vrouwen Associatie van Duitsland; en mensenrechtenadvocaat, dhr. Alexander Petz.

Dhr. El Midani vertelt hoe cruciaal het was geweest om samen te werken met plaatselijke scientologen bij het bevorderen van religieuze tolerantie en vrede onder verschillende geloven: “Mijn gemeente werd niet geaccepteerd vanwege ons geloof, we werden uitgestoten door onze gemeenschap. Maar hoewel velen de rook negeerden, liepen jullie niet weg van het vuur – jullie liepen er recht op af. Jullie hielpen ons onmiddellijk om een informatiecampagne op te zetten om ‘het vacuüm op te vullen’ over wie we zijn als een religie en wat we geloven. En dankzij jullie acties omarmt onze gemeenschap ons niet alleen, maar zij we ook een punt van trots geworden”, zei hij. “Als mensen me vragen om te beschrijven wat scientologen voor mensen zijn, zeg ik hen: ‘Stel je een extreem intelligent persoon voor ... die vriendschap aanbiedt en die het leven met een onmiskenbaar gevoel van idealisme benadert.’ ”

Mw. Hlasivcova zei dat de plaag van drugsverslaving een zware tol legt op de scholen in Stuttgart en veel Duitse families beïnvloedt, waaronder haar eigen leven: “Onze generatie leeft nu in de vergetelheid die ontworpen is en veroorzaakt wordt door drugs. Ook in mijn leven heb ik vanwege het drugsprobleem al lief gehad en verloren. Met elke shot die mijn oom nam, dwaalde hij verder van ons weg, de kou in, en een goede vriend kreeg een hartaanval. Dus mijn pijn veroorzaakte een diepe passie in mij om tegen drugs te vechten. ... En ik zet me nu al acht jaar met jullie in om een drugsvrije wereld te creëren. Samen hebben we de Feiten Over Drugs tours gedaan van Neurenberg naar Leipzig, en deelden we in slechts tien dagen meer dan 50.000 boekjes uit. Dus ja, we maken een generatie wakker met Drugsvoorlichting 2.0.”

Dr. Preusser-Franke, voorzitter van de Joodse Vrouwen Vereniging, sprak over hoe haar leven beïnvloed werd door de niet-religieuze morele code De Weg naar een Gelukkig Leven, die door L. Ron Hubbard is geschreven: “Ik heb het voorrecht gehad om genoeg te leren over hoe de leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven in het leven uitpakken, want ik heb ze door jullie en met jullie ervaren. ... ‘Geef het goede voorbeeld’ terwijl we talloze voorbijgangers hun Weg naar een Gelukkig Leven gaven op de straten van Dresden; ‘Streef ernaar met de waarheid te leven’ terwijl we tentoonstellingen hielden in jullie Kerken om het bewustzijn van de Holocaust te verhogen; en ‘Anderen behandelen zoals zij behandeld willen worden’ terwijl je onze rechten verdedigde op een rondetafeloverleg in de stad, toen anderen weigerden te luisteren naar wat we te zeggen hadden. Dus terwijl jullie leefregel na leefregel tot leven brengen, onderwijzen jullie duizenden mensen over hoe ze met menselijkheid kunnen handelen. En dus, van de noordelijke kust van Hamburg tot de zuidelijke gebieden van München – we zullen de gouden weg van L. Ron Hubbards De Weg naar een Gelukkig Leven nooit vergeten.”

Ter ere van de intense passie die de ceremonie onderstreepte, erkende de mensenrechtenadvocaat, Alexander Petz, de grote betekenis van de dag, in het licht van de historische overwinningen die daartoe hadden bijgedragen: “Samen hebben we geschiedenis geschreven, niet alleen voor Scientology, maar voor de samenleving in het algemeen. We stelden de rechten vast van elke kerk of religieuze associatie om vrijelijk en zonder bemoeienis van de overheid, onder de grondwet, te kunnen opereren. Ons geloof in het wettelijk systeem was gerechtvaardigd. Omdat wij de vrijheid van religie beschermden voor alle scientologen, voor jou, en omdat we precedenten creëerden om de rechten van iedereen en religieuze vrijheid voor elk geloof in Duitsland te waarborgen. Laat dus deze nieuwe Scientology Kerk een symbool van vrijheid zijn voor alle mensen hier in deze stad, in deze regio en in heel Duitsland!”


Terwijl bezoekers Stuttgarts nieuwe Scientology Kerk binnengaan zijn ze getroffen door een palet van staal blauw, chroom en grijstinten die de hightech identiteit van de stad weerspiegelen. De bleke accenten van het gebouw, gemengd met het mahoniehout, geven een rustig, gastvrij aspect aan het Informatiecentrum waar een introductie tot Dianetics en Scientology wordt gepresenteerd. Displays met meer dan 500 films in 17 talen laten de fundamentele geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie zien, alsmede het leven en de nalatenschap van grondlegger L. Ron Hubbard.

In het Informatiecentrum worden tevens de vele humanitaire programma’s die Scientology ondersteunt getoond – waaronder ons wereldwijde initiatief op het gebied van mensenrechtenonderwijs; een verreikend drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma; een wereldwijd netwerk van geletterdheids- en leercentra; en het Scientology Pastoraal Werker programma, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen is.

Het biedt ruimte voor Scientology bijeenkomsten, waaronder zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevingsceremoniën, alsook gemeenschapsevenementen zoals banketten, seminars en workshops waar leden van alle gezindten welkom zijn.

Het Café biedt een ontmoetingsplaats voor degenen die evenementen bijwonen maar ook voor parochianen tijdens pauzes van hun Scientology diensten.

In de nieuwe kerk kunnen alle Introductiediensten worden geleverd. Deze omvatten onder meer Dianetics en Scientology seminars in de middag, avond en het weekend, waarin een overzicht wordt gegeven van grondbeginselen en de toepassing ervan op het leven, alsmede een reeks Scientology Cursussen ter Verbetering van het Leven om elk aspect van iemands leven te helpen verbeteren.

De Stuttgart Kerk heeft verder tientallen speciaal ingerichte kamers die de ideale omgeving vormen voor Scientology auditing (spirituele counseling). Er zijn ook verschillende cursuszalen bestemd voor het trainen van auditors (spirituele begeleiders): scientologen die de technologie van auditing bestuderen, allemaal om anderen te helpen spirituele vrijheid te bereiken. In het nieuwe gebouw zijn zowel scientologen als zij die geïnteresseerd zijn om meer over de Scientology Kerk te leren, welkom.


De opening van de nieuwe Scientology Kerk Stuttgart zet een periode van snelle groei van de religie voort, met 70 nieuwe Scientology Kerken, van Los Angeles naar Tampa, van Londen naar Milaan, van Tel Aviv naar Tokio en van Kaohsiung naar Bogotá.

In het afgelopen jaar hebben er openingen van nieuwe Scientology Kerken plaatsgevonden in: Dublin, Ierland; Birmingham, Engeland; Amsterdam, Nederland; Johannesburg-Noord, Zuid-Afrika; Salt Lake City, Utah; Silicon Valley, Californië; Perth, Australië en Orlando, Florida.

In de komende maanden staan meer openingen op de agenda, in steden in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Afrika.