CLEARWATER, FLORIDA

INSPIRERENDE VERJAARDAGSVIERING HULDIGT VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST VAN DE NALATENSCHAP VAN L. RON HUBBARD

13 MAART 2017

Clearwater, Florida wordt middelpunt van de viering van de Kerk ter ere van het buitengewone leven van de Grondlegger van Scientology.

Ter ere van zijn verjaardag, op 13 Maart 1911, komen elk jaar scientologen uit zestig landen samen in het spirituele centrum van de religie in Clearwater, Florida, tijdens een weekend ter viering van het leven van hun grondlegger. Dit jaar bevestigden zij de schijnbaar eindeloze prestaties van de heer Hubbard. En werpen een blik in de richting van een grenzeloze toekomst, geïnspireerd door het leven en de werken van L. Ron Hubbard.

LRH, zoals zijn talrijke volgelingen hem kennen, was een veelzijdig man, iemand met een brede kennis en opleiding. LRH werd de jongste Eagle Scout in de Amerikaanse geschiedenis (het werd een paar dagen na zijn 13e verjaardag toegekend). Tegen de tijd dat hij vijftien was had hij het religieuze landschap van Azië onderzocht. De heer Hubbard staat in het Guinness Book als de meest vertaalde auteur, en houdt ook het record van auteur met de meeste luisterboeken.

Zijn werk in de richting van de redding van de mensheid blijft miljoenen mensen over de hele wereld inspireren. Deze jaarlijkse weekendviering toont opeenvolgend zijn onderzoek naar de mens als spiritueel wezen en zijn technische nalatenschap die anderen instaat stelt hun aangeboren spirituele capaciteiten te identificeren, onderzoeken en te realiseren. Dit alles liet L. Ron Hubbard na aan een verontrustende wereld.

Het weekend dient ook als een update van de snel groeiende wereld van Scientology en als eerbetoon aan LRH.

De heer David Miscavige leidde een inspirerend, twee en een half uur durend huldebetoon aan L. Ron Hubbard. De avond was een viering van een goed geleefd leven – een leven dat geleefd was ten behoeve van de gehele mensheid, en een leven dat geleefd was zonder enige aarzeling om mensen te helpen.

“Als deze wereld ooit L. Ron Hubbard nodig had, dan is het nu, vanavond en over de hele wereld”, zei David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, toen hij aan de agenda van deze inspirerende avond begon. “Maar gelukkig is dat vanaf deze avond precies zijn kaliber. En dan verwijs ik niet alleen naar zijn technische nalatenschap, zijn literaire impact, of zijn tools voor fatsoen, moraliteit en culturele heropleving. Nee, ik bedoel de man zelf. Ik bedoel zijn karakter, uitstraling en beingness. Ik bedoel alles wat hij nu geworden is en voor altijd zal zijn.”

De avond gaf niet alleen maar een inzicht in L. Ron Hubbards invloed op het leven van individuen, maar gaf ook een grote vloed van levensechte verhalen over hoe hij anderen raakte... al was het maar voor even. Maar waarmee hij in belangrijke mate het verloop van hun bestemming veranderde.

De LRH Biograaf, Dan Sherman, opende de deur naar die wereld van L. Ron Hubbard en nodigde het publiek uit naar binnen te lopen. De pijlers van zijn presentatie waren de camera-interviews van een aantal voorbeelden van mensen die echt bij LRH waren geweest, tijdens veelzeggende momenten in de loop van zowel hun eigen leven als dat van hem: “Vanavond is de avond om de vraag te stellen: 'Wat als er getuigen waren?'”, begon de heer Sherman. “Wat als er mensen waren, die wellicht niet begrepen wat er toen gebeurde, maar die nu toch bij ons zijn om te vertellen wat ze ‘lang geleden’ hebben gezien.”

Gedurende een uur deelde de heer Sherman een reeks imponerende verhalen met ons van deze genoemde getuigen – getuigen van LRH’s geschiedenis, van onderzeebootjagers in de Tweede Wereldoorlog, en militaire hospitalen bij de Baai van San Francisco, tot Hell’s Kitchen in New York en zelfs het ontstaan van Amerika’s na-oorlogse counter-culture beweging. Elk op zichzelf benadrukte dat waar LRH ook liep en hoe willekeurig hij de levens ook aanraakte, hij een onuitwisbaar stempel achterliet.

Omdat dit per slot van rekening zijn verjaardagsviering was, werd er die avond ook de presentatie gegeven van de jaarlijkse winnaars van het Verjaardagsspel. Daarmee werd de traditie voortgezet, die veertig jaar geleden begonnen was ter ere van de heer Hubbard, om elk jaar expansie in elke Scientology Kerk over de hele wereld te realiseren. De geest van het spel wordt benadrukt met expansiestatistieken die regelrecht omhoog gaan – dat is precies waar de overwinning van afhangt.

Dat was die drijvende kracht die de winnaars van het spel in 2017 eruit lichtte. De wapperende vlaggen van de deelnemers in elke categorie van Scientology Kerk kwamen van landen uit Noord-Amerika, Europa en Australië: de Ideale Missie van Belleair, Florida; de Ideale Scientology Kerk van Milaan; en, na de feestelijke opening van nog geen zes maanden geleden, zowel de Ideale Hogere Organisatie als de Ideale Continental Liaison Office voor Austraal-Azië. Vertegenwoordigers van ieder van deze organisaties kwamen op het podium onder applaus van de levendige menigte.

De schijnwerpers die avond bleven voortdurend gericht op de grootte en omvang van Scientology vandaag de dag, geïnspireerd door L. Ron Hubbard’s nalatenschap. Zijn nalatenschap werd voortreffelijk uitgedrukt in de onthulling van de nieuwste Ideale Organisatie (Org) in Auckland, Nieuw-Zeeland. De Kiwi-gemeente vormde in 1955 de tweede kerk ter wereld en de heer Miscavige sprak uitvoering over hun nieuwe huis in Auckland. Daarbij merkte hij op dat “prominent niet eens in de buurt komt van een goede beschrijving” van het historische monument, dat stamt uit 1844, dat nu de nieuwste Ideale Scientology Kerk is. Aanwezigen waren vervolgens getuige van de emotionele grootse openingsceremonie met plaatselijke beroemdheden die het moment inluidden als een grote, opmerkelijke verandering voor hun eilandstaat.

De heer Miscavige merkte op dat er meer dan 50 Ideale Kerken in het laatste decennium geopend waren. Verder kondigde hij de aankomende nieuwe Ideale Kerken aan in San Fernando Valley in Los Angeles; in Miami, Florida en Kopenhagen, Denemarken.

De avond was een viering van een goed geleefd leven – een leven dat geleefd was ten behoeve van de gehele mensheid, en een leven dat geleefd was zonder enige aarzeling om mensen te helpen. Verjaardagen zijn traditioneel een tijd om te bevestigen wat iemand heeft gedaan en hoe ze invloed hebben gehad op het leven van anderen. Maar aangezien LRH overal aan voorbij gaat, wordt zijn verjaardagsviering uiteindelijk het beste weergegeven in wat zijn leven en werk zullen blijven betekenen voor de toekomst.


De festiviteiten breidden zich uit naar de Scientology campus in het centrum van Clearwater, waar alle zes Flag accommodaties, met inbegrip van de historische Fort Harrison, Oak Cove en Sandcastle religieuze retraites, uitpuilden met leden die deze gelegenheid vierden.

Het jaarlijkse Patronsbal van de Internationale Associatie van Scientologen besloot de activiteiten van dit weekend. Tijdens het stijlvolle evenement die avond werden scientologen bedankt, die door hun buitengewone bijdragen, de talloze humanitaire initiatieven mogelijk maakten, die door de Kerk en haar leden worden uitgevoerd en die miljoenen mensen over de hele wereld hielpen.


Alles bij elkaar was het een viering in naam van het helpen van mensen om hun eigen potentieel eer aan te doen – van het maken van een wereld waar de mensheid naar verlangt, die hij verdient.