LOS ANGELES, CALIFORNIË

TIJD VOOR FEEST: SCIENTOLOGY VIERT JAAR VAN RECORDGROEI EN VERWELKOMT EEN 2018 VOL MOGELIJKHEDEN

OUDJAARSDAG 2017

Duizenden luiden het nieuwe jaar in en denken terug aan een aantal grenzeloze prestaties in de naam van een betere wereld.

De sfeer was geladen en de gespannen verwachtingen waren bijna tastbaar, terwijl een record aantal scientologen bijeen kwam in het Shrine Auditorium voor de live Scientology Nieuwjaarsviering. Voor de Scientology Kerk was het einde van 2017 wederom een moment om een periode te vieren van behaalde verwachtingen, bereikte doelstellingen en uiteraard, om nieuwe doelstellingen neer te zetten.

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van het Religious Technology Center, was de ceremoniemeester van de Nieuwjaarsviering van 2018.

“Ja, vanavond is de avond dat we het nieuwe jaar inluiden en het oude uitluiden”, verklaarde de heer David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie. Terwijl anderen het hebben over Vadertje Tijd, de Heer van de Tijd, de lengte van tijd, onbeperkte tijd, mettertijd en ‘net op tijd’, nou, dan zijn we de uitzondering op de regel dat: ‘tijd wacht op niemand’, al was het alleen maar omdat tijd altijd aan onze kant staat. Dus, terwijl ieder ander een ‘vreselijke tijd’ heeft om te begrijpen wie wij zijn als ‘meesters van de tijd’ en ‘bewakers van de klok’, laten we gewoon zeggen: in het licht van alles wat we de afgelopen twaalf maanden bereikt hebben, is het nu showtime!”

En op die manier bereidde de heer Miscavige de weg voor een groots feest. De visuele hoogtepunten die de ene na de andere minuut voorbij rolden werden met enthousiasme begroet. De ene na de andere prestatie onderstreepte een ongeëvenaard jaar. Verder werden de beroemde internationale humanitaire inspanningen van de Scientology Kerk in de schijnwerpers gezet, en werd een adembenemend overzicht gegeven van de meer dan vijfenveertig duizend vierkante meter aan nieuwe kerken die in het afgelopen jaar zijn geopend. De verschillende grootse openingen in 2017 waren:

  • Op 21 januari, een nieuwe Kerk in één van de oudste parochies van Scientology op het zuidelijk halfrond, in Auckland, Nieuw-Zeeland.
  • Op 19 maart, de grootste Scientology Kerk van Noord-Amerika in het hart van de San Fernando Valley.
  • Op 29 april, de grootse opening van een imposant zeven verdiepingen tellende Kerk aan de US Highway 1, in Miami Coconut Grove.
  • Op 27 mei in Denemarken, een historisch monument en de nieuwe Scientology Kerk in Kopenhagen aan de beroemde winkelstraat.
  • De opening op 14 oktober van een nieuwe Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum, die door Scientology gesponsorde programma’s aanbiedt en een centrum is voor maatschappelijke activiteiten en evenementen om de gemeenschappen in Dublin en Ierland te versterken.
  • Precies een week later, op 21 oktober, de opening van de nieuwe Scientology Kerk van Birmingham. Dit is een volledig gerenoveerd historisch monument op een terrein van 2,4 hectare grond in het hart van de Midlands.
  • En het weekend daarna, op 28 oktober, de opening van een prominente, nieuwe Scientology Kerk aan de Amsterdamse Knowledge Mile.

Deze constante stroom van expansie zorgt ervoor dat de religie in landen over de hele wereld officieel wordt erkend. Want als kroon op de prestaties van 2017 maakte de heer Miscavige aan de onstuimige menigte een grote prestatie bekend. Deze volgt in het kielzog van religieuze erkenningen in Macedonië en Colombia. Want op 30 oktober 2017, gaf Mexico de Scientology Kerk volledige religieuze erkenning – een mijlpaal voor Scientology en godsdienstvrijheid.

Naast de aankondigingen en presentaties werd de avond doorspekt met een interculturele voorbeelden van de toepassing van L. Ron Hubbards technologie die de culturele bloeiperiode in talloze landen stimuleert:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – Waar seculiere en liefdadigheidsprogramma’s strategieën gebruiken om drugsverslaving, ongeletterdheid en misdaad tegen te gaan en uit te roeien. In East Sussex, Engeland, gebruikte een prestigieuze kostschool haar nationaal erkende leerplan, gebaseerd op L. Ron Hubbards Studietechnologie, om examencijfers te halen die zeventig procent boven het landelijke gemiddelde liggen en inspireert zo een nieuwe generatie Britse denkers. In Tegucigalpa, Honduras, gebruikte een minister De Weg naar een Gelukkig Leven en haar 21 leefregels in tweeduizend van ’s werelds meest gewelddadige scholen, waarna een twintig procent daling in de criminaliteit in het land het gevolg was. En in continentaal Europa heeft Narconon via een netwerk van twintig rehabilitatiecentra zo’n veertigduizend mensen van verslaving gered.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – In het kader van de technologie van L. Ron Hubbard voor succes in het werk gebruikte een ondernemer uit centraal Florida de bestuurlijke tools om spannende activiteiten te stroomlijnen in de snelst groeiende avonturenparken in Amerika. Op soortgelijke wijze paste een Zuid-Afrikaanse ondernemer LRH Bestuurlijke Technologie toe in een reeks slapende granietgroeven, en bereikte zo een groei van 40X in slechts drie jaar en leverde de hoogste kwaliteit graniet aan meer dan zevenhonderdvijftig internationale ondernemingen. En dan is er de Japanse CEO die organisatorische vaardigheden gebruikt voor het oogsten, de kwaliteitscontrole en zelfs het verpakken van zo’n zevenenzeventig groene thee-producten. Daarbij wordt drie en een half miljoen kilo thee per jaar verwerkt om zodoende de nummer één groene thee-onderneming in de wereld te creëren.
  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) en Scientology Missions International (SMI) – De voorhoede van Scientology ten behoeve van de mensheid. Een van de succesverhalen gaat over een Indiase beoefenaar die een multireligieuze groep studenten formeerde en zo uiteindelijk tweehonderdduizend sikhs, moslims, hindoes en christenen bereikte met Dianetics: de Leidraad voor het Menselijk Verstand. In Quito, Ecuador, in het midden van een cocaïne-corridor waar zesjarige kinderen drugsgebruikers werden, werkte één Algemeen Directeur van een missie samen met de nationale politie. Ze organiseerde dat Scientology gesponsorde humanitaire programma’s overal in haar stad werden geïmplementeerd en bereikte zo uiteindelijk 40% van het land. Ten slotte werden er in de afgelopen paar maanden drie opvallende nieuwe missies van Scientology geopend: in Louisiana, VS, Senigallia, Italië en Taichung, Taiwan, die sinds de opening allemaal vijf keer zo groot zijn geworden.

Een recordaantal Power Field Staff Members (FSM’s) uit zevenendertig landen werd beloond voor het begeleiden van ten minste 100 mensen op de Brug naar Totale Vrijheid. Voorts haalden dit jaar een ongekend aantal van vier mensen de status van Elite FSM, met de erkenning van het feit dat zij ieder 1000 mensen op de Brug hebben geholpen.

Met een finale vol met knipperende lichten, confetti en gezang, viel het doek voor zowel een geweldige viering als een volprezen 12 maanden voor de religie die nauwelijks in één avond kon worden samengepakt. Als 2017 een indicatie is, is het geen verrassing dat scientologen over de hele wereld al uitkijken naar 2018 die alle eerdere verwachtingen zal overtreffen.