CLEARWATER, FLORIDA 16 APRIL 2016

CLEARWATER VERWELKOMT HET NIEUWE APPLIED SCHOLASTICS LEERCENTRUM VOOR DE GEMEENSCHAP

Een nieuw model Leercentrum, het Applied Scholastics Leercentrum voor de Gemeenschap van Clearwater, sluit zich aan bij een groeiend aantal programma’s, scholen en educatieve faciliteiten in de gehele wereld die gebruikmaken van de Studietechnologie ontwikkeld door L. Ron Hubbard. De opening werd mogelijk gemaakt door gulle bijdragen van de leden van de International Association of Scientologists (IAS).

Dit is deels het probleem: 85 procent van de jongeren onder justitieel toezicht zijn praktisch analfabeet. Ongeveer 70 procent van de gevangenen komt qua leesniveau niet verder dan groep 6 van de basisschool. Tweederde van de jongeren die qua leesniveau niet verder komen dan groep 6 van de basisschool, belandt in de gevangenis of in de bijstand.

En dit is een andere dimensie van het probleem: 32 miljoen volwassenen in Amerika kunnen niet lezen – dat is 14 procent van de bevolking.

Leidinggevenden van het Applied Scholastics Leercentrum voor de Gemeenschap en ere-gastsprekers knipten het lint door om de geheel verbouwde faciliteit te heropenen. Het markeert een nieuw tijdperk voor onderwijs en geletterdheid in Clearwater en omstreken.

Op 16 april arriveerde een deel van de oplossing in Clearwater, in de Amerikaanse staat Florida, met de opening van een volledig gerenoveerd Applied Scholastics Leercentrum voor de Gemeenschap. De meer dan duizend mensen die de openingsceremonie bijwoonden, waren er om één reden – om de strijd tegen ongeletterdheid en de gevolgen ervan, armoede en misdaad, aan te gaan.

Het geheel gerenoveerde centrum aan Fort Harrison Avenue in Clearwater, slechts enkele minuten van het centrum, weerspiegelt de voortdurende betrokkenheid van scientologen bij de gemeenschap van Clearwater en omstreken.

De opening komt inderdaad op een cruciaal moment voor leerlingen. In Pinellas County, bijvoorbeeld, haalt slechts 78 procent van de leerlingen hun middelbare schooldiploma.

“We zijn er trots op dit Centrum te openen om daarmee een werkbare Studietechnologie te leveren aan alle kinderen en gezinnen in deze gemeenschap,” zei Pat Harney, gastvrouw van het evenement en Hoofd Externe Zaken van de Scientology Kerk in Clearwater, voordat ze de eerste spreker voor die dag introduceerde: de algemeen directeur van het Leercentrum voor de Gemeenschap, Holly Haggerty.

“We hebben het gevoel dat het van levensbelang is om ongeletterdheid in een vroeg stadium aan te pakken”, vertelde Haggerty het bijeengekomen publiek. “Wanneer je in staat bent om al met kinderen te werken als ze jong zijn, wanneer je ze leert lezen, leert studeren en ze hun basisvaardigheden geeft, geeft dat hen een fundament om voor de rest van hun leven succesvol te zijn.” We zien dat zeer zeker bij onze voormalige leerlingen die nu terug komen met hun kinderen en ons bedanken voor het geven van dat fundament”.

Haggerty’s boodschap werd weerspiegeld in de woorden van gastspreker Rechter Linda Babb van de 6e Arrondissementsrechtbank van de staat Florida, die uit eerste hand de gevolgen van ongeletterdheid in haar rechtszaal ziet: “Een opleiding is het fundament dat men nodig heeft om een succesvol leven op te bouwen,” zei mevrouw Babb tijdens de openingsceremonie. “Echter, als het fundament niet op de juiste manier is gelegd, zal het de rest van de constructie niet ondersteunen. Wanneer een docent tekortschiet, leert een leerling niet en stort zijn leven gewoon een beetje in.

“Dus heet ik dit Leercentrum voor de Gemeenschap van harte welkom in Clearwater. En ik wil jullie aanmoedigen om door te gaan met onze kinderen in contact te komen en hen bij te brengen dat ze kunnen leren. Dit fantastische Leercentrum zal ervoor zorgen dat meer kinderen uit mijn rechtszaal blijven.”

Schenique Harris, gevangenisbewaarder voor de sherrif van Pinellas County en al jarenlang actief in de gemeenschap, vertelde het verhaal hoe zij haar zoon – American Football speler Leonard Johnson – naar het centrum bracht voor hulp.

“Terwijl we baden om een wonder, zag het kind dat nauwelijks kon lezen een bordje met 'Gratis Bijles'. Ons pad naar geluk begon die dag op het Leercentrum voor de Gemeenschap!

“Vanwege het Leercentrum voor de Gemeenschap, de middelen die ze ter beschikking hebben en de technologie die ze gebruiken, heeft het kind dat sommigen een diploma voor ‘speciaal onderwijs’ wilden geven en waarvan anderen dachten dat hij nooit naar de universiteit zou gaan, hun ongelijk bewezen en heeft hij nu zijn diploma Bachelor in Onderwijs gehaald aan de Staatsuniversiteit van Iowa.”

“De kans om door dit nieuwe centrum te lopen, heeft zelfs mij nieuw leven ingeblazen en heeft me herinnerd aan het belang van waar dit centrum voor staat,” voegde mevrouw Harris toe. “Zelfs ik wil weer gaan leren!”

Het hoogtepunt van de feestelijkheden van die dag waren de opmerkingen van de burgemeester van Clearwater, de Edelachtbare George Cretekos, die het evenement aankondigde met de woorden: “Leerlingen, jullie krijgen nu de gelegenheid, jullie zullen het fundament krijgen om te leren. Dit fundament dat je dan hebt zal je de mogelijkheid geven om het goed te doen op school, maar wat veel belangrijker is... je zult de kans krijgen om te dromen, om iets te ontwikkelen wat de wereld zal veranderen.”

Haggerty is heel enthousiast over wat de toekomst in petto heeft voor de leerlingen die het Centrum binnengaan.

“Met deze faciliteiten kunnen we het aantal kinderen vergroten dat met de Studietechnologie zal worden geholpen, en voor ons betekent dat een betere toekomst voor onze gemeenschap,” zei ze. “Er zijn duizenden leerlingen in Clearwater die onze hulp nodig hebben, en nu zijn de medewerkers en vrijwilligers van dit modelcentrum in staat om dat aan hen allen te geven.”

_________________

Het Leercentrum voor de Gemeenschap biedt programma’s voor geletterdheid en bijles, gebaseerd op onderzoek en geschriften van L. Ron Hubbard. Het Centrum is onderdeel van een netwerk van meer dan 1000 Applied Scholastics groepen en afdelingen over de gehele wereld die de Studietechnologie van L. Ron Hubbard gebruiken.

Studietechnologie stelt iemand in staat elk onderwerp met succes te leren, hetgeen hem de mogelijkheid geeft de doelen te bereiken die hij heeft gesteld voor zijn leven ten aanzien van wat hij wil zijn en wat hij wil doen.

Studietechnologie bestaat uit tools en technieken die leraren kunnen gebruiken om de studiesnelheid van een leerling te verbeteren. Deze zelfde tools en technieken kunnen door leerlingen zelf worden gebruikt om hun vermogen te vergroten om de materialen die ze lezen en bestuderen, te begrijpen en gebruiken. En dat blijft van essentieel belang voor voortdurend leren wanneer iemand zijn school heeft verlaten en de uitdagingen van het leven tegenkomt.

Meer dan 100.000 docenten gebruiken deze programma’s om zo'n 36 miljoen leerlingen over de gehele wereld te helpen. Applied Scholastics werd in 1972 opgericht door een groep onderwijzers die ernaar streefden om succesvolle onderwijsmethoden door te voeren. Applied Scholastics wordt bestuurd door de Association for Better Living and Education. Kijk voor meer informatie op AppliedScholastics.org

_________________

Het nieuwe Applied Scholastics Centrum is een van de acht faciliteiten voor sociale en maatschappelijke verbetering die in de afgelopen 9 maanden zijn geopend en worden gesteund door de Scientology Kerk. Elke faciliteit is gewijd aan één wereldwijd humanitair initiatief voor de verbetering van Clearwater en Tampa Bay en omstreken. Dit zijn onder andere:

  • Het nieuwe Narconon Suncoast, slechts 10 minuten van het centrum, onderdeel van een groeiende lijst van centra die de opzienbarende drugsrehabilitatie-technologie gebruiken die is ontwikkeld door L. Ron Hubbard. Het centrum is een waardevolle aanwinst voor de inwoners van de gemeenschap van Tampa Bay en omstreken.
  • Het hoofdkwartier van Criminon Florida, een centraal punt voor het uitvoeren van de missie van het aanpakken van de oorzaken van criminaliteit en het herstellen van zelfrespect van wetsovertreders met behulp van effectieve karaktervormende programma’s. Op dit moment zijn meer dan 1000 gevangenen in Florida ingeschreven op programma’s van Criminon, waarmee ze hun kans vergroten om als productieve burgers in de maatschappij te her-integreren.
  • Een centrum gewijd aan De Weg naar een Gelukkig Leven, de niet-religieuze morele code geschreven door L. Ron Hubbard. Het nieuwe kantoor in Clearwater biedt de gemeenschappen in Tampa Bay normen en waarden gebaseerd op gezond verstand. In een van de gemeenschappen van Pinellas County ging, vanaf het moment dat vrijwilligers een campagne begonnen om inwoners te onderrichten met De Weg naar een Gelukkig Leven, het misdaadcijfer met 56% omlaag.
  • Het nieuwe centrum voor de Foundation for a Drug-Free World, wiens internationale De Feiten over Drugs programma 260 miljoen mensen over de hele wereld heeft bereikt. De Foundation heeft samenwerkingsverbanden gecreëerd met tientallen politie- en justitie-organisaties en meer dan 100 onderwijscentra voor jongeren in heel Florida.
  • Een thuis in Clearwater voor United for Human Rights en Youth for Human Rights – wereldwijde voorlichtingsinitiatieven die eraan werken de rechten van iedere wereldburger te onderkennen en te beschermen. Dit hoofdkwartier heeft samengewerkt met 130 gelijkgestemde groepen en organisaties om effectieve voorlichting over mensenrechten aan jong en oud in de gehele staat Florida te geven.
  • Een museum en operationeel centrum voor de Citizens Commission on Human Rights, sinds 1969 ’s werelds toonaangevende watchdog-groep voor de geestelijke gezondheid. Het informatiecentrum in Clearwater huisvest het museum Psychiatrie: Een Industrie des Doods en dient als onderzoekstak en verwijscentrum toegewijd aan het uitroeien van misstanden in de psychiatrie.
  • En het hoofdkwartier van de Pastoraal Werkers van de Kerk in het centrum, onderdeel van een wereldwijde beweging actief in 120 landen – de grootste onafhankelijke hulporganisatie ter wereld. Alleen al in de regio Tampa Bay maken scientologen meer dan 200.000 vrijwilligersuren per jaar en leven daarmee volgens het motto van de Pastoraal Werkers dat, ongeacht de uitdaging, “Er kan iets aan gedaan worden”.