CLEARWATER, FLORIDA, V.S. 11 JULI 2015

SCIENTOLOGY KERK OPENT NIEUW
DYNAMISCH INFORMATIECENTRUM IN DE BINNENSTAD
VOOR CLEARWATER EN TAMPA BAY

De zes humanitaire wereldwijde hulpprojecten van de Kerk zijn in Florida op één plaats bij elkaar gebracht ten behoeve van alle burgers. Die plaats, op het kruispunt van hulp en hoop, vormt de zeer noodzakelijke plaatselijke thuisbasis voor alle internationale hulpprojecten die door de Kerk worden gesponsord.

Vierduizend scientologen en hun gasten kwamen op 11 juli in de binnenstad van Clearwater bijeen om de openingsceremonie van het nieuwe Informatiecentrum van de Scientology Kerk bij te wonen. Het is een uitbreiding van de vermaarde humanitaire hulpprogramma’s die wereldwijd effectief zijn, direct naast het spirituele hoofdkwartier van de religie, namelijk de Flag Land Base.

De Clearwater Building en het Informatiecentrum vormen de voltooiing van weer een stap in de bouwfase van de Kerk en omvat de zes kenmerkende gebouwen die zijn bestemd voor de plaatselijke ondersteuning van de wereldwijde humanitaire hulpprojecten van de Kerk. Deze stap volgt op de opening van het Flag-gebouw in november 2013, het internationale geestelijke hoofdkwartier van de Kerk; de opening van het historische Coachman Building in 2014 met zijn permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Clearwater; de volledige renovatie en heropening van het historische Fort Harrison, dat met een brug over de Fort Harrison Avenue is verbonden met het Flag-gebouw; en de opening van de Oak Cove, een religieuze retraite.

De Clearwater Building staat als oriëntatiepunt pal aan de binnenstadzijde van de Cleveland Street en de Fort Harrison Avenue. Het gebouw werd in 1918 gebouwd en het werd prachtig gerestaureerd, en zijn grote lobby werd omgebouwd tot een Scientology Informatiecentrum. Clearwater vormt het spirituele hoofdkwartier van de Scientology Kerk en om de vragen van de inwoners en de toeristen die de stad bezoeken te beantwoorden, heeft de Kerk dit informatiecentrum geopend.

“Vandaag is het voor de stad Clearwater, de thuisbasis van ons spirituele hoofdkwartier, een gedenkwaardig dag. We hebben internationale steunpunten opgezet om drugsgebruik, ongeletterdheid, immoreel gedrag en schending van de mensenrechten aan te pakken. We werken in de ergste probleemgebieden van de wereld – de grote steden op aarde. En de parochianen van ons Spirituele Hoofdkwartier Flag hebben bij hun reizen over de hele wereld vrijwillig hun tijd beschikbaar gesteld om deze humanitaire hulpprogramma’s uit te voeren. En door in gedachten te houden wat hieruit ontstaat, brengen we nu alles wat onze hulpprogramma’s kunnen bewerkstelligen naar deze stad, de stad waarin wij wonen, ons thuis – Clearwater, Florida.” – Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, zei tegen de toegestroomde menigte: “Vandaag is het voor de stad Clearwater, de thuisbasis van ons spirituele hoofdkwartier, een gedenkwaardig dag.

Naarmate Scientology zich over de wereld verspreidt, stellen wij ook onze oplossingen ter beschikking aan iedereen die deze dringend nodig heeft. We hebben internationale steunpunten opgezet om drugsgebruik, ongeletterdheid, immoreel gedrag en schending van de mensenrechten aan te pakken. We werken in de ergste probleemgebieden van de wereld – de grote steden op aarde.

En de parochianen van ons Spirituele Hoofdkwartier Flag hebben bij hun reizen over de hele wereld vrijwillig hun tijd beschikbaar gesteld om deze humanitaire hulpprogramma’s uit te voeren”, zo zei hij. “En door in gedachten te houden wat hieruit ontstaat, brengen we nu alles wat onze hulpprogramma’s kunnen bewerkstelligen naar deze stad, de stad waarin wij wonen, ons thuis – Clearwater, Florida.”

In het Informatiecentrum, dat is opgezet als een informele ontmoetingsplaats die voor iedereen toegankelijk is, neemt een complete biografische tentoonstelling een belangrijke plaats in. Deze tentoonstelling belicht het buitengewone leven en de nalatenschap van L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology, vanaf zijn jeugd tot aan zijn carrière als schrijver, vóór de komst van Dianetics en Scientology, alsook zijn opzienbarende werken betreffende het stichten en het beschrijven van de religie zelf.

De inwoners van Clearwater en bezoekers aan de binnenstad treffen in het informatiecentrum displays aan met zo’n 300 documentaires over:

  • De grondbeginselen van Dianetics en Scientology waaronder de kernpunten en meest wezenlijke overtuigingen;
  • Het steeds groter wordende netwerk van Scientology kerken en groepen en de wereldwijde omvang van Scientology als religieuze beweging;
  • De diverse humanitaire hulpprogramma’s die tegenwoordig het kenmerk van de Kerk over de hele wereld vormen.

Elk van die humanitaire hulpprogramma’s is nu ondergebracht in zijn eigen gebouw dat maar een paar stappen is verwijderd van het Informatiecentrum. Nog nooit waren er zoveel afzonderlijke gebouwen voor de door de Kerk gesponsorde humanitaire hulpprojecten op dezelfde plaats neergezet met als doel om iedereen die op zoek is naar hulp en begeleiding van dienst te zijn. Ze worden gezien als de helpende hand voor Clearwater en de grotere gemeenschappen van Tampa. Met dat voor ogen omarmt de Kerk haar rol van samenwerking met plaatselijke ordehandhavers en overheidsfunctionarissen, alsook kerkelijke en andere groeperingen en alle liefdadigheidsorganisaties, en levert ze haar aandeel bij het helpen om er een bruisender stad van te maken.

De Scientology Kerk, die nu een wereldwijde beweging is, verspreid over 184 landen, is een vertrouwd gezicht in Clearwater en speelt daar al bijna 40 jaar een hoofdrol. Clearwater is de permanente verblijfplaats van meer dan 10.000 scientologen. Bovendien komen er elk jaar tienduizenden scientologen vanuit de hele wereld naar de stad, om aan religieuze diensten in de spirituele verblijfplaats van de Kerk mee te doen. De Kerk neemt haar verantwoordelijkheid serieus en is geïnteresseerd in de toekomst van dit gebied.

Met de opening van het Informatiecentrum werden tegelijkertijd ook zes gebouwen aan de Fort Harrison Avenue geopend, die elk gewijd zijn aan een wereldwijd humanitair hulpproject en volledig zijn gericht op het verbeteren van Clearwater en de omgeving van Tampa Bay.

Deze zes projecten bestaan uit:

  • Het nieuwe onderkomen van de pastoraal werkers van de Kerk, onderdeel van een wereldwijde beweging en actief in 120 landen – de grootste onafhankelijke hulporganisatie ter wereld. Alleen al in het Tampa Bay-gebied besteden scientologen meer dan 200.000 uur per jaar aan vrijwilligerswerk, onder het motto “Er kan iets aan gedaan worden”.
  • Een museum en tevens centrum van Citizens Commission on Human Rights (CCHR), de grootste organisatie die sinds 1969 toezicht houdt op de geestelijke gezondheidszorg, heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 181 wetten zijn aangenomen om mensen te beschermen tegen de misstanden of dwangbehandelingen in de psychiatrie. Een belangrijke plaats in het informatiecentrum in Clearwater wordt ingenomen door het Psychiatrie: een Industrie des Doods museum.
  • Een nieuw onderkomen voor Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), een wereldwijd initiatief dat voorlichting geeft over de mensenrechten die de bewoners van deze planeet beschermen en dus ook elke inwoner van Pinellas County waar de schendingen van mensenrechten en mensenhandel één van de ernstigste zijn in de Verenigde Staten. Met dit hoofdkantoor wordt er alles aan gedaan om deze gewetenloze vormen van misbruik te bestrijden.
  • Het nieuwe plaatselijke centrum voor de Stichting Geen Drugs, Wel Leven, die met haar internationale De Feiten over Drugs-programma 260 miljoen mensen over de hele wereld heeft bereikt. Het programma is erop gericht het drugsgebruik uit te roeien en om jongeren zinvolle voorlichting over drugs te geven.
  • Een gebouw bestemd voor De Weg naar een Gelukkig Leven, gebaseerd op de niet-religieuze morele code geschreven door L. Ron Hubbard. De 21 leefregels die zijn vertaald in 112 talen, hebben rust gebracht in gemeenschappen die door geweld waren verscheurd, hebben vrede gebracht in gebieden die door burgeroorlogen waren verwoest en hebben miljoenen mensen zelfrespect bijgebracht. Het nieuwe centrum in Clearwater zal alle morele steun bieden waar in de omgeving behoefte aan is.
  • Vanuit het hoofdkantoor van Criminon in Florida wordt alles gecoördineerd om haar missie uit te voeren, namelijk het aanpakken van de oorzaken van criminaliteit en het herstellen van zelfrespect van misdadigers met behulp van doeltreffende karaktervormingsprogramma’s.

Het doel van de Kerk is om door middel van deze net-geopende gebouwen hulp te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft in Clearwater en in de grotere Tampa Bay-omgeving.

Met deze opening op zaterdag werd ook de opening gevierd van de Osceola Courtyard, een groene oase op de hoek van de Fort Harrison Avenue en Drewstreet, die een trefpunt is voor de gemeenschap en de stad verfraait. Tijdens feestdagen zullen er voor elk humanitair hulpprogramma dat door de Kerk wordt gesponsord, tenten worden opgezet. Het park zal ook worden gebruikt voor een Winter Wonderland, een populaire traditie voor gezinnen die al 25 jaar lang door scientologen voor de gemeenschap wordt georganiseerd.

_________________

Scientology is in de afgelopen 10 jaar sneller gegroeid dan in de voorgaande 50 jaar bij elkaar. Het is dan ook zo dat de eerste helft van 2015 werd gekenmerkt door gedenkwaardige prestaties van Scientology. Deze omvatten de opening dit weekend van het Scientology Informatiecentrum in de gerestaureerde Clearwater Building samen met zes nieuwe centra die de door de Kerk gesponsorde humanitaire hulpprogramma’s makkelijk toegankelijk maken voor de gemeenschap van Clearwater; de opening van de indrukwekkende Ideale Scientology Kerk in Bogotá, Colombia, op 5 juli, en twee maanden geleden de opening van nog een Ideale Scientology Kerk op de plaats waar Frankrijk, Duitsland en Zwitserland samenkomen, namelijk Bazel, Zwitserland. In de komende maanden staan er nog meer openingen op stapel in Azië, Europa en Noord-Amerika.