CLEARWATER, FLORIDA, V.S. 11 JULI 2015

NIEUW SCIENTOLOGY PASTORAAL WERKERS
CENTRUM REIKT IN CLEARWATER DE
HELPENDE HAND MET DE BOODSCHAP:
“ER KAN IETS AAN GEDAAN WORDEN”.

Dit met Scientology verbonden wereldwijde programma biedt onvoorwaardelijke hulp aan het hele Pinellas County met een nieuw centrum dat op 11 juli in het centrum van Clearwater werd geopend.

Om grote betrokkenheid te tonen met de mensen uit de stad die de afgelopen 40 jaar het thuis is geweest van haar spirituele hoofdkwartier, opende de Scientology Kerk op 11 juli een nieuw centrum voor pastoraal werkers in het centrum van Clearwater. Het verschaft, zoals het wel wordt omschreven, een uniek soort “spirituele eerste hulp” aan iedereen in de grotere Tampa Bay-regio, zodat ze allemaal kunnen profiteren van de hulp die al zolang de pastoraal werkers over de gehele wereld kenmerkt.

Het Pastoraal Werkers-programma werd mid-jaren 70 door L. Ron Hubbard opgestart met de opdracht “op vrijwillige basis te helpen door aan het leven van anderen weer een doel, waarheid en spirituele waarden te geven”. Dhr. Hubbard omschreef de pastoraal werker als iemand die “zijn ogen niet sluit voor de pijn, het kwaad en de onrechtvaardigheid van het bestaan”. Pastoraal werkers zijn getraind om anderen te helpen verlichting van de ontberingen van het leven te verkrijgen alsook nieuwe persoonlijke kracht te vinden.

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, verklaarde zaterdag in zijn inwijdingstoespraak voor het nieuwe centrum: “In tijden van rampspoed, of die nu hele bevolkingen of een enkel huishouden treffen, bewijzen onze pastoraal werkers dagelijks dat ‘er iets aan gedaan kan worden’. We discrimineren niet. We oordelen niet. Het enige waar we om geven, is helpen. En, zoals we talloze keren hebben laten zien, leveren we deze hulp om het even waar. En hier is dus ons nieuwe hoofdkwartier voor pastoraal werkers, midden in het centrum van Clearwater, ten behoeve van alles en iedereen.”

Gezien de aanwezigheid van Scientology in Clearwater – meer dan 10.000 scientologen noemen deze stad hun thuis – belichaamt de nieuwe faciliteit voor de pastoraal werkers de hartstochtelijke omarming van haar rol om aan iedereen in de samenleving oplossingen te bieden.

Dagelijks zullen pastoraal werkers oproepbaar zijn om persoonlijke verlichting te bieden met Scientology “assisten” – technieken die door L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology, werden ontwikkeld, die zich richten op de emotionele en spirituele factoren die verband houden met verwondingen en ziekten.

Mensen uit de buurt kunnen op ieder moment langs komen om hulp met welk probleem dan ook te krijgen – een moeder wiens kind studiemoeilijkheden heeft, een familie die treurt om het verlies van een dierbare en zelfs huiselijk geweld. Het niet-religieuze centrum is vanaf nu open voor hulp.

Het centrum geeft tevens gratis training in de 19 onderwerpen van Het Scientology Handboek om mensen de vaardigheden bij te brengen om de problemen en uitdagingen van alledag te overwinnen. Hieronder vallen het opvoeden van kinderen, het oplossen van conflicten, het verbeteren van relaties en het overwinnen van de algemene ups en downs in het leven.

Bij het uitvoeren van haar missie hebben de wereldwijde hulptroepen van pastoraal werkers gereageerd op iedere grote ramp in de wereld sinds 2001. De pastoraal werkers uit Clearwater en Tampa Bay speelden een belangrijke rol bij de hulpverlening na de tragedie met het World Trade Center in New York, de tsunami in 2004 in Zuid-Azië, de orkaan Katrina en in honderden andere rampgebieden.

  • Volgend op de herstelwerkzaamheden na orkaan Charley in augustus 2004, presenteerde de toenmalige gouverneur Jeb Bush de pastoraal werkers uit Tampa Bay met een Points of Light “Orkaan Helden” onderscheiding.
  • Toen in 2010 de aardbeving in Haiti plaatsvond, waren er 350 pastoraal werkers – waaronder velen uit Clearwater en Tampa Bay – onder de eersten die reageerden. Uiteindelijk bezorgden zij 130 ton medische voorraden en noodmateriaal, vervoerden meer dan 450 medische professionals en hielpen 600.000 overlevenden met lichamelijke en spirituele hulpverlening.
  • Wereldwijd hebben pastoraal werkers meer dan 27 miljoen vrijwilligersuren geleverd, waarmee ze meer dan 29 miljoen mensen in duizenden gemeenschappen, bijna overal ter wereld, broodnodige hulpverlening hebben geboden.

Geheel conform het motto van de pastoraal werkers, “Er KAN iets aan gedaan worden”, symboliseert het nieuwe centrum in Clearwater een belofte om deze hulp aan de gehele gemeenschap van Clearwater aan te bieden.


Kom meer te weten over de pastoraal werkers die op grote schaal effectieve hulp bieden op zowel lichamelijk als geestelijk vlak – en die op een doeltreffende manier te hulp schieten, wanneer en waar het ook maar nodig is. De pastoraal werkers vormen een van de grootste onafhankelijke hulporganisaties ter wereld.

Bekijk deze video

Het nieuwe centrum van de pastoraal werkers is een van de zes nieuwe faciliteiten die elk zijn gewijd aan het verhelpen van de urgente problemen die zo’n groot effect hebben op Clearwater en de Tampa Bay-regio:

  • Een museum en tevens centrum van Citizens Commission on Human Rights (CCHR), de grootste organisatie die sinds 1969 toezicht houdt op de geestelijke gezondheidszorg, heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 181 wetten zijn aangenomen om mensen te beschermen tegen de misstanden of dwangbehandelingen in de psychiatrie. Een belangrijke plaats in het informatiecentrum in Clearwater wordt ingenomen door het Psychiatrie: een Industrie des Doods museum.
  • Een nieuw onderkomen voor Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), een wereldwijd initiatief dat voorlichting geeft over de mensenrechten die de bewoners van deze planeet beschermen en dus ook elke inwoner van Pinellas County waar de schendingen van mensenrechten en mensenhandel één van de ernstigste zijn in de Verenigde Staten. Met dit hoofdkantoor wordt er alles aan gedaan om deze gewetenloze vormen van misbruik te bestrijden.
  • Het nieuwe plaatselijke centrum voor de Stichting Geen Drugs, Wel Leven, die met haar internationale De Feiten over Drugs-programma 260 miljoen mensen over de hele wereld heeft bereikt. Het programma is erop gericht het drugsgebruik uit te roeien en om jongeren zinvolle voorlichting over drugs te geven.
  • Een gebouw bestemd voor De Weg naar een Gelukkig Leven, gebaseerd op de niet-religieuze morele code geschreven door L. Ron Hubbard. De 21 leefregels die zijn vertaald in 112 talen, hebben rust gebracht in gemeenschappen die door geweld waren verscheurd, hebben vrede gebracht in gebieden die door burgeroorlogen waren verwoest en hebben miljoenen mensen zelfrespect bijgebracht. Het nieuwe centrum in Clearwater zal alle morele steun bieden waar in de omgeving behoefte aan is.
  • Vanuit het hoofdkantoor van Criminon in Florida wordt alles gecoördineerd om haar missie uit te voeren, namelijk het aanpakken van de oorzaken van criminaliteit en het herstellen van zelfrespect van misdadigers met behulp van doeltreffende karaktervormingsprogramma’s.