LOS ANGELES, CALIFORNIË

SCIENTOLOGY KERK VIERT HET BESTE JAAR IN DE GESCHIEDENIS EN DE DAGERAAD VAN EEN VEELBELOVEND 2019

31 DECEMBER 2018

Na 365 dagen vol wapenfeiten is de cirkel rond met een viering van expansie en sociale vooruitgang om de wereld van vandaag te verheffen en te inspireren.

Voor de Scientology Kerk was het jaar 2018 altijd al “buitengewoon”, dus toen meer dan 6000 scientologen in het Shrine Auditorium bijeenkwamen om de afgelopen 12 maanden opnieuw de revue te laten passeren en ervan te genieten, heerste er een feestelijke en vreugdevolle stemming. Van een internationale reeks nieuwe Kerken tot het wereldwijde bereik van het Scientology Network, dit is het jaar dat alles veranderde.

“Welkom op de nieuwjaarsviering waarop je altijd hebt zitten wachten”, zei de heer David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie. Niet alleen 365 willekeurige dagen, niet alleen 12 wispelturige maanden, en het omslaan van een kalenderpagina, maar, empirisch bewijs dat als snelheid de snelheid van het licht benadert, tijd tot nul vertraagt. Anders is er namelijk geen enkele andere uitleg mogelijk over hoe we zo veel gedaan kregen, terwijl deze aarde in een baan rond de zon pendelde.”

Dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van Scientology, geeft het startsein voor de nieuwjaarsviering in het Shrine Auditorium in het centrum van Los Angeles om het beste jaar in de geschiedenis van de religie te vieren.

Sterker nog, de zwierende baan van 2018 waarin door de religie geschiedenis werd geschreven, was vastgelegd in een serie verbluffende visuele hoogtepunten die door de heer Miscavige gepresenteerd werden. Ze laten een jaar zien van wereldwijde expansie, zowel op de grond als via de ether. De uit meerdere delen bestaande samenvatting bevatte absoluut de lancering van het eigen tv-kanaal van de Kerk, het Scientology Network, in reactie op de overweldigende wereldwijde nieuwsgierig naar de religie. Het netwerk heeft sindsdien een nieuwe betekenis gegeven aan religieuze omroepen. Kijkers worden de religie binnen genomen om zo de religie zelf te zien en te ervaren. Op zijn beurt heeft de paradigma verschuivende tv-content kijkers in 24 tijdzones bereikt en 24 onderscheidingen ontvangen voor innovatie, buitengewone productie en uitmuntende uitzending.

De groei van de religie in 2018 werd verder geïllustreerd met zes nieuwe Kerken die aan het Scientology firmament kwamen te staan en die samen een ring rond deze wereld vormen:

Als dat de steeds maar groeiende voetafdruk van expansie van Scientology is, is er ook nog alles wat 2018 vertegenwoordigt met L. Ron Hubbards technologie, die aanzet tot een renaissance van menselijk streven naar sociale verbetering en industriële en spirituele vooruitgang:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – Programma’s gericht op het omkeren van drugsgebruik-, analfabetisme, immoraliteit- en criminaliteitscijfers. Zo begon de avondpresentatie met verhalen van ABLE in actie, in de Dominicaanse Republiek, waar een directeur in het Ministerie van Binnenlandse Zaken zich aansloot als een De Weg naar een Gelukkig Leven Ambassadeur. Hij gaf seminars over de 21 leefregels van universele normen en waarden, en bereikte meer dan 100.000 ambtenaren, gemeenschapsleiders, leraren en studenten. Daarna in Kopenhagen, Denemarken, waar een prestigieuze groep scholen L. Ron Hubbards Studietechnologie toepaste om de testresultaten omhoog te duwen naar 200 procent boven het nationale gemiddelde. En in Puebla, Mexico, daar opende een voormalige Minister van Infrastructuur een 5,6 hectare groot Narconon drugsrehabilitatiecentrum in een Trans-Mexicaanse Vulkanengordel die bekendstaat als de Sierra Norte. Op de voet gevolgd door nog twee faciliteiten die dit jaar geopend werden – één in wat beschouwd wordt als de mondiale cocaïnehoofdstad in Rome, Italië, en de andere langs de handelsroutes van illegale witte heroïne in de noordelijke provincie Lombardije in Italië.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – L. Ron Hubbards Bestuurstechnologie voor voorspoed. Onder de verhalen die avond is er één van een tegels-ambachtsman in Minneapolis, Minnesota, die bestuurstools gebruikt in elke fase van de vervaardiging van mozaïekkunst voor Fortune 500 retailgiganten, en die uiteindelijk de productie bijna 40 keer vergroot. Ook is er een ondernemer in down-under die L. Ron Hubbard Bestuurstech toegepast om zijn “moeilijke toegang” onderhoudsbedrijf te expanderen tot de top in de branche, om door middel van het abseilen van torenflats de wereldberoemde skyline van Sydney te herstellen en te restaureren. Dat alles vond zijn hoogtepunt in het verhaal van een Russisch echtpaar agrarische ondernemers die Bestuurstech procedures toepassen om hun bedrijf 300 keer te expanderen en zo een top 10 onderneming te worden in de Russische Federatie.
  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) en Scientology Missions International (SMI) – De beweging op grote schaal om de praktische tools van de religie aan gemeenschappen over de hele wereld te geven. Onder de hoogtepunten van I HELP en SMI van dit jaar is een Dianetics Groep in Ghana die de technologie van Dianetics en dus een boodschap van hoop naar meer dan 100 scholen en meer dan 9000 studenten brengt. Daardoor ontvangen ze de dankbaarheid van het Ministerie van Onderwijs van hun land voor het geven van de “ware oplossing voor een geteisterde samenleving”. In Kiev, Oekraïne, reikte de Scientology Missie van de hoofdstad naar iedereen in de stad met morele opvoedingsactiviteiten, drugsvoorlichtingscampagnes en mensenrechtenbijeenkomsten, waarmee ze een impact heeft op de levens van meer dan 1,5 miljoen Oekraïners, en waarmee ze onderscheidingen ontvangen van de politie, het leger en zelfs van de federale regering. Het succesverhaal van SMI wordt voortgezet met vier pittoreske missies die in de afgelopen maanden zijn ingewijd: in het hart van de culturele hoofdstad van Slowakije, Košice; aan de oevers van de hoofdstad van luxe en levensstijl in Italië, aan het Comomeer; midden in het drukke district Da-An in Taipei; en aan de oevers in een historisch centrum in Duitsland, in de stad Ulm.

Als blijk van een recordjaar voor de religie werden meer dan 200 Power Veldstafleden van Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Austraal-Azië onderscheiden omdat ze elk ten minste 100 mensen op De Brug naar Totale Vrijheid hadden gezet. Onder dit ongekende aantal Power Veldstafleden waren twee “Elite Veldstafleden”, die onderscheiden werden vanwege het feit dat ze meer dan 1000 mensen op de Brug hielpen.

En als dat nog niet genoeg was, werd de avond afgesloten met een verbluffend voorproefje van wat er direct aan het begin van 2019 in het verschiet ligt: de imponerende opening van een nieuwe Advanced Organization. Haar is toevertrouwd om de hogere spirituele niveaus van Scientology in Afrika te leveren. Het kerkgebouw, bekend als Castle Kyalami, staat halverwege tussen Pretoria en Johannesburg bovenop een heuvel, op een 9 hectare groot terrein, en kijkt uit op traditioneel Zoeloeland. Het bouwwerk vertegenwoordigt een geheel nieuw Scientology hoofdkantoor en een gloednieuwe hoop voor spirituele vrijheid in Afrika.

“Laten we 2019 beginnen met dit – een nationaal geregistreerd kasteel, bovenop de hoogste top van de regio ... om de legendarische bakermat van de beschaving op het continent van Afrika te sieren”, zei de heer Miscavige. “Maar voorlopig, en ongeacht wat er nog komen gaat, laat dit mijn slotwoord zijn van de afgelopen 12 maanden: We hebben inderdaad zojuist ons meest fantastische jaar in de geschiedenis van Scientology afgesloten.”