DAVID MISCAVIGE:
HET INTERNATIONALE DISSEMINATIE & DISTRIBUTIE CENTRUM
OPLOSSINGEN VOOR MILJOENEN MENSEN

Het nieuwe 17.000 m2 tellende Internationale Disseminatie en Distributie Centrum van de Scientology Kerk is een unieke druk- en productiefaciliteit. Het huisvest fabricage, distributie en administratie, allemaal onder één dak en wordt volledig bemand door personeel van de Kerk. Dit nieuwe centrum maakt disseminatiematerialen voor meer dan 10.000 Scientology kerken, missies en aangesloten groepen over de hele wereld, waarmee deze organisaties in staat zijn om aan de ongekende vraag naar Scientology diensten en programma’s te voldoen.

De 121 ton wegende rotatiepers maakt gebruik van 10 kilometer lange rollen papier en kan 55.000 pagina’s per uur afdrukken in meer dan tien talen.

Het pronkstuk van de drukkerij is een speciaal ontworpen 121 ton wegende rotatiepers. Naast alle andere materialen print het tijdschriften in 15 talen, met een wereldwijde miljoenenoplage. Door het vermogen om automatisch over te schakelen naar een andere taal, voorziet deze faciliteit in alle behoeften. Deze drukfaciliteit kan 55.000 pagina’s per uur afdrukken. De drukkerij beschikt over zowel papier- als digitale drukpersen, waarmee ze honderdduizenden informatieve teksten kan printen die de kerken gebruiken om hun gemeenschappen te informeren over de Scientology religie en haar diensten. 

Het Scientology Disseminatie en Distributie Centrum produceert alle educatieve materialen voor de door de Kerk gesponsorde sociale verbeteringsprogramma’s, met inbegrip van ’s werelds grootste non-gouvernementele mensenrechteninitiatief en ’s werelds grootste non-gouvernementele antidrugsprogramma. De Kerk biedt deze educatieve materialen gratis aan, aan scholen, burgergroepen, regeringen, ordehandhavingsinstanties en instanties in de privésector. Doordat alle materialen nu in-house worden gemaakt, tegen dezelfde kosten die voorheen werden gemaakt om 3,5 miljoen Feiten over Drugs boekjes te maken, kan de Kerk er nu 35 miljoen produceren en dus 10 maal zoveel risicojongeren bereiken.

De faciliteit omvat verder een magazijn en de distributieafdeling. De frankeermachine is volledig geautomatiseerd en is in staat om elke acht uur 150.000 stukken te verwerken. De hele verzendlijn is in staat om meer dan 500.000 dozen en afzonderlijke items per week te versturen.

Het Centrum heeft daarnaast ook faciliteiten voor het vervaardigen van pasklaargemaakte uniformen voor het groeiende aantal vrijwilligers voor de door de Kerk gesteunde programma’s, waaronder t-shirts, petjes, jacks en emblemen voor United for Human Rights (Verenigd voor de Mensenrechten), Youth for Human Rights (Jongeren voor Mensenrechten), Feiten over Drugs alsook voor de Scientology Pastoraal Werkers.

Met het nieuwe Scientology Disseminatie en Distributie Centrum heeft de Kerk het vermogen om hulp te bieden aan miljoenen mensen op elk continent bij het bereiken van haar doeleinden: Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.