DAVID MISCAVIGE:

DE FREEWINDS
SCIENTOLOGY RELIGIEUZE RETRAITE OP ZEE

De volledig gedigitaliseerde brug van de Freewinds is voorzien van het geavanceerde Kelvin Hughes Radarsysteem en de panoramische ramen bieden een uitzicht van 360 graden.

De Freewinds begon in 1988 dienst te doen als religieuze retraite van de Scientology kerk. Het 134 meter lange motorschip biedt parochianen een omgeving zonder afleiding om te studeren en het hoogste niveau van spirituele counseling te ervaren dat in de Scientology religie beschikbaar is.

Het schip onderging, na haar eerste 20 jaar dienst, een volledige refit en renovatie.

De refit was de grootste in haar geschiedenis. Veel meer dan een cosmetische ingreep, werd het schip volledig gestript, van voor- tot achtersteven, van beneden de waterlijn tot de top van haar schoorstenen – alle zes dekken. Ze kwam tevoorschijn als een volledig opnieuw ontworpen, technisch ver ontwikkeld vaartuig – de ideale religieuze retraite voor het verschaffen van religieuze diensten.

In juni 2008 werd Dhr. Miscavige vergezeld door de huidige en voormalige Premier van de Nederlandse Antillen in de thuishaven van de Freewinds Curaçao om de Freewinds te herdopen op haar 20e verjaardag en haar Maiden Voyage te vieren als een volledig ge-refit schip.