WAT ZIJN SAINT HILL EN HOGERE ORGANISATIES?

Saint Hill Kerken bevinden zich één niveau hoger dan klasse V Kerken.

De oorspronkelijke Saint Hill Kerk ligt in East Grinstead, Sussex, in Engeland. De heer Hubbard woonde hier van 1959 tot 1966. Op Saint Hill deed de heer Hubbard een aantal van zijn grootste ontdekkingen op het gebied van het verstand en het spirituele. Hij onthulde zijn ontdekkingen in zijn lezingen die hij dagelijks gaf aan gevorderde studenten uit hele wereld. Vandaag staat deze verzameling Scientology geschriften bekend als de Saint Hill Special Briefing Course. Het is de meest uitgebreide auditortraining in Scientology en bestaat uit bijna 450 opgenomen lezingen en andere geschreven materialen. Deze kerken leveren ook een aantal van de hoogste niveaus van auditing. 

De Hogere Organisatie en Saint Hill, in Engeland
De Hogere Organisatie en Saint Hill, in Engeland

Naast de Saint Hill Kerk in East Grinstead zijn dergelijke Kerken ook te vinden in Kopenhagen, Los Angeles en Sydney.

Hogere Scientology Organisaties leveren zeer geavanceerde auditing en training en leveren training tot aan Klasse-VIII en auditing tot aan Nieuwe OT V. Deze Hogere Organisaties zijn eveneens te vinden in East Grinstead, Kopenhagen, Los Angeles en Sydney. De Saint Hill organisaties en de Hogere Organisaties zijn in East Grindstead, Kopenhagen en Sydney in één gebouw ondergebracht.

In een Hogere Organisatie kan iemand verloren bekwaamheden terugwinnen en nieuwe inzichten krijgen in de aard van zijn eigen spiritualiteit, zijn relatie met anderen, het fysische universum en de Achtste Drijfveer. Het is dan ook niet verrassend dat er in deze kerken een atmosfeer van spirituele ontdekking hangt. Degenen die een Hogere Organisatie bezoeken, hebben hard en lang gestudeerd om dat punt van de Brug te bereiken en het is een grote stap voorwaarts als zij langs de OT niveaus omhoog klimmen. Hier herwinnen mensen de volledige zekerheid over hun eigen spiritualiteit en krijgen zij vertrouwen in hun vermogen het levensspel te spelen en te winnen, niet alleen vandaag maar zelfs tot in de verre toekomst.