WAT IS FLAG?

Flag (the Flag Service Organisatie) is een religieus toevluchtsoord in Clearwater, Florida, VS. Het dient als spiritueel hoofdkwartier voor Scientologen. Het is de grootste Scientology Kerk ter wereld. Flag is het centrum van de wereldwijde Scientology gemeenschap en is een dynamische organisatie die in vele talen haar diensten kan leveren. Flag levert niet alleen de allerhoogste trainingniveaus ter wereld, maar ook alle hogere auditingniveaus tot aan nieuwe OT VII.

De Flag Service Organization in Clearwater, Florida
De Flag Service Organization in Clearwater, Florida

Flag dankt haar naam aan het feit dat de hoogste organisaties van de Scientology Kerk zich vanaf het eind van de jaren '60 tot halverwege de jaren '70, op zee bevonden. Ze voerde een vloot schepen aan. Het 112 meter lange schip genaamd Apollo deed in die tijd dienst als het huis van L .Ron Hubbard. Daarom was het toentertijd de hoogste Scientology Kerk. Het stond bekend als het "vlaggenschip" van de vloot of, in het kort, "Flag" (in het Engels is vlaggenschip "Flagship" vandaar de verkorte vorm "Flag").

In die periode werden de speciale gevorderde auditing- en trainingsdiensten alleen maar aan boord van Flag gegeven. Maar aangezien de vraag naar deze diensten bleef toenemen, moest men naar het vaste land verhuizen. In 1975 vestigde de Flag Service Organisatie zich in Clearwater, Florida, in het elf verdiepingen hoge Fort Harrison Hotel. Sindsdien is Flag continue blijven groeien. Vandaag de dag is het ook gevestigd in het Sandcastle Hotel, waar geavanceerde auditing wordt geleverd en in het Coachman-Building, dat dienst doet als trainingscentrum voor duizenden scientologen. Daarnaast heeft het nog vele andere ondersteunende gebouwen.

Gezien de groeiende internationale congregatie van Flag, de afgelopen jaren uitgebreid verbouwd om nog meer faciliteiten beschikbaar te stellen voor parochianen.Op 1 januari 2008 werd de volledig gerenoveerde Oak Cove geopend, een gebouw van 53.000 vierkante meter. Het biedt accommodaties aan bezoekende scientologen en het voorziet in extra werkruimte voor de religieuze diensten van Flag.

Op 14 maart 2009 werd na een restauratie van 2 miljoen manuren het lint doorgeknipt van het 86.000 vierkante meter grote Fort Harrison. Er zijn hotelkamers en restaurants voor scientologen die religieuze diensten ontvangen. Dit historische gebouw staat ook open voor publiek en er kunnen liefdadigheidsevenementen worden bijgewoond en rondleidingen worden verkregen.

Nadat de restauratie van het Fort Harison was afgerond, begon men onmiddellijk aan de laatste bouwfase van het 125.000 vierkante meter grote Flag gebouw. Als het af is zal het 22 verschillende cursuszalen hebben die plaats zullen bieden aan 1800 studenten en 300 auditingkamers waarin nog eens 1200 mensen diensten kunnen ontvangen.

Flag telt op dit moment zo'n 40 gebouwen die een gezamenlijke omvang hebben van zo'n 650.000 vierkante meter. Per week levert ze diensten aan zo'n 2700 Scientologen en doet dit in vele talen.

Flag is ook het centrum voor de lokale Scientology gemeenstap en ze sponsort verschillende lokale vrijwilligersactiviteiten voor mensen die hulp nodig hebben. Scientology artiesten en entertainers geven regelmatig tentoonstellingen of concerten waarop de lokale bevolking welkom is.

Flag is het spirituele hoofdkwartier van Scientology. Hoewel het zich richt op het leveren van de hoogste spirituele niveaus van Scientology, levert het alle stappen van de Brug. Elke scientoloog, waar ook ter wereld, streeft ernaar naar Flag te gaan. En vroeg of laat zullen ze allemaal arriveren.