LOS ANGELES, CALIFORNIË

SCIENTOLOGY VERWELKOMT 2016, EEN JAAR DAT VOLGT OP ÉÉN VAN NIET EERDER VERTOONDE GROEI EN VOORUITGANG.

31 DECEMBER 2015

Duizenden aanwezigen herdachten twaalf maanden van inspirerende prestaties bij een Nieuwjaarsvieringsgala in het legendarische Shrine Auditorium in Los Angeles, waarin 2015 als punt van een periode van historische groei van de religie werd neergezet.

Nu het oude jaar ten einde spoedt en een nieuw begint, is het tijd om successen te vieren en te besluiten om vooruit te blikken naar de mogelijkheden van het komende jaar. Scientologen kwamen dit weekend bij elkaar om een levendige waardering uit te drukken voor een zegevierend jaar waarin veel tot stand is gebracht en een erkenning van een recordgroei en een wereldwijde prestatie van sociale hervorming.

Gemeenteleden en hun gasten vulden het Shrine Auditorium in Los Angeles om eer te betuigen aan de niet eerder vertoonde groei van 2015 en het momentum dat het toneel inluidt voor 2016 en later.

“We zijn aan het eind gekomen van een bijna mythisch jaar. Het is niet alleen een jaar dat gelijk staat aan duizend jaar van triomfen, niet alleen een jaar dat beter was dan welk jaar ooit, maar ook een jaar om ons eraan te herinneren dat tijd gemakkelijk samengeperst kan worden, vooral wanneer je met lichtsnelheid werkt.”
– De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center
 

De heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, vatte de uitgelaten stemming samen voor degenen die op voor de jaarlijkse Nieuwjaarsviering waren gekomen.

“We zijn aan het eind gekomen van een bijna mythisch jaar.” begon de heer Miscavige. Het is niet alleen een jaar dat gelijk staat aan duizend jaar van triomfen, niet alleen een jaar dat beter was dan welk jaar ooit, maar ook een jaar om ons eraan te herinneren dat tijd gemakkelijk samengeperst kan worden, vooral wanneer je met lichtsnelheid werkt.”

De heer Miscavige stak verder van wal met een levendige samenvatting van een episch 2015, een jaar dat werd bekroond met de historische aankondiging van een nieuw Gouden Tijdperk voor de hogere staten van spiritueel bewustzijn in Scientology, de OT (Opererende Thetan) niveaus. Als gevolg daarvan zijn de oorspronkelijke gefilmde Cursussen voor Gevorderden-lezingen van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, volledig gerestaureerd en zijn de gevorderde materialen die tot boven aan de Brug naar Totale Vrijheid reiken nu beschikbaar in 17 talen. Daardoor gaan nu vijf keer zoveel scientologen elke volgende stap op dan eerst, terwijl ze stoutmoedig verder gaan naar de bovenkant van de Brug.

Er werd ook gesproken over een spectaculair aantal nieuwe faciliteiten die hun deuren in 2015 naar de wereld openden, alleen al 40 in de afgelopen 12 maanden. Zij vertegenwoordigden elk niveau van Ideale Organisaties van de Scientology Kerk (Orgs) en door de kerk gesponsorde programma's voor sociale verbetering.

Dit grootse seizoen van groei omvatte:

Deze buitengewone prestaties van dit jaar omvatten ook de opening van Narconon drugsrehabilitatiecentra, mogelijk gemaakt door gulle bijdragen van leden van de Internationale Associatie van Scientologen.

De heer Miscavige liet daarna de aanwezigen bij het Nieuwjaarsevenement een serie foto's zien van wonderen die het gevolg zijn van de toepassing van de technologie die door L. Ron Hubbard is ontwikkeld en inspirerende schetsen van grote vooruitgang van personen, groepen en de maatschappij.

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – waar wereldlijke en liefdadigheidsprogramma’s technologieën gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn om misstanden aan te pakken die de maatschappij ontwrichten, waaronder drugsgebruik, ongeletterdheid en misdaad. In Denver in Colorado zorgden de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven ervoor dat het percentage recidivisten naar nul ging onder hen die het programma deden. Zich voortwoekerende ongeletterdheid in de Tsjechische republiek werd compleet omgedraaid door de Studietechnologie van L. Ron Hubbard. Narconon Suncoast, een paar minuten van het centrum van Clearwater in Florida werd gevoegd bij een zich uitbreidend netwerk van centra die als een baak van goede hoop dienen voor de drugsverslaafden.

  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – succesverhalen illustreerden feilloos de bestuurlijke grondbeginselen van Hubbard, alsook hun aanhoudend vermogen om succes te maximaliseren in wat voor onderneming dan ook. Deze omvatten 's werelds belangrijkste fabrikant van banjo's die het instrument ver boven zijn zuidelijke wortels tot een universele populariteit heeft gebracht. Het jaar zette ook een bedrijf in het licht dat de camerabeweging bij filmen revolutionair heeft veranderd, met nooit eerder vertoonde toestellen die nu ook, buiten de filmindustrie, worden gebruikt bij sportevenementen en internationale bijeenkomsten; en een Japans bedrijf dat consultancy levert en de technologie gebruikt om 650 nieuwe bedrijven te laten slagen in een markt waar starters meestal ten onder gaan.

  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (IHELP) en Scientology Missions International (SMI) – als getuigenis van de technologie van het leven zelf lieten drie succesverhalen uit 2015 een schitterend beeld zien van de zich uitbreidende reikwijdte van Scientology om mensen in alle lagen van de bevolking te helpen. Ze lieten het Reinigingsprogramma zien in een twaalftal steden om de schadelijke gevolgen van straling en vervuiling terug te draaien in de Siberische steppen, het aanpakken van sociale achteruitgang in de straten van Guatemala City en de opening van de eerste Scientology missie van Spanje in Valencia, waar ze de weg baant van vrijheid voor de mensen in die stad.

Een record aantal Power-Veldstafleden werden in de loop van het Nieuwjaarsevenement in het zonnetje gezet. Ze kwamen uit 32 landen, waar zij elk verantwoordelijk zijn om mensen te helpen samen meer dan 100 stappen de Brug van Scientology op te zetten.

Het hoogtepunt van deze Nieuwjaarsviering van de introductie door de heer Miscavige van's werelds grootste Ideale Org die werd geopend op 31 oktober in de culturele hoofdstad van Italië, Milaan. Met een oppervlakte van ruim 9000 m2 op een grondgebied van 0,6 ha is de nieuwe Ideale Org opvallend aanwezig en sluit een jaar voor de Scientology kerk af dat gekenmerkt werd door spectaculaire groei en zet het toneel voor een nieuw jaar van inspirerende groei waarin veel wordt bereikt.