DE FEITEN OVER DRUGS:
WERELDWIJDE DRUGSVOORLICHTING

Elke 12 seconden experimenteert een ander schoolkind met illegale drugs voor de eerste keer, een grimmige herinnering aan hoe alomtegenwoordig drugsgebruik is onder jongeren.

Om deze epidemie tegen te gaan sponsort de Scientology Kerk de grootste niet-gouvernementele anti-drugs voorlichting- en preventiecampagne ter wereld. Het is bewezen dat wanneer jonge mensen worden voorzien van de waarheid over drugsgebruik, wat drugs zijn en wat ze doen, het aantal gebruikers evenredig daalt. Enquête laat zien dat de Drugsvrije Wereld campagne tot nu toe zo'n 500.000 jonge mensen verhinderd heeft van recreatief drugsgebruik, of erger.

Er is echter nog veel meer te doen. Deel van het oorspronkelijke initiatief van Dhr. Miscavige was een garantie dat de educatieve onderdelen van de campagne beschikbaar zijn, kosteloos, voor iedereen die erom vraagt. Daarom biedt de Scientology kerk de publicaties (die het Scientology geloof noch bevat, noch promoot) aan, aan gelijkgestemde anti-drugs coalities, overheidsinstellingen, maatschappelijke groepen en scholen. Deze materialen zijn onder meer De Feiten over Drugs serie van 13 educatieve boekjes die de grootste "drugs van keuze" beslaan en gepresenteerd zijn op een eenvoudige manier om jonge mensen te onderwijzen over de werkelijke effecten van drugs.

Er is ook een studie gids, activiteiten handleiding en een leraren kit. Deze materialen bieden leerkrachten, rechtshandhaving en buurtorganisaties effectieve instrumenten om jongeren in te lichten en hen het juiste idee over drugs te geven.

Tenslotte is er de onlangs vrijgegeven 90-minuten durende documentaire ter begeleiding van en om De Feiten over Drugs boekjes aan te vullen. Elk videohoofdstuk biedt een diepgaande blik op een bepaalde drug, zoals verteld door degenen die de verslaving overleefden.

Samengevat vertegenwoordigt de Drugsvrije Wereld campagne een enorme stap in de richting van het opvoeden van een generatie die vrij zal blijven van de verwoestingen van drugsmisbruik.