STUDIEVOORBEELDEN

HET VERHELPEN VAN DRUGS & MISDAAD
IN LOS ANGELES

In het licht van de onmiskenbare oorzaak-en-gevolg relatie tussen drugsgebruik en criminaliteit, brachten scientoloogen het “De Feiten over Drugs” programma naar de twee toonaangevende Los Angeles ordehandhavinginstanties die criminaliteit en drugsgebruik bestrijden: de Los Angeles Police Department (LAPD) en de Los Angeles County Sheriff’s Department (LASD).

De LAPD verspreidt duizenden exemplaren van “De Feiten over Drugs” boekjes via politiebureau’s over de hele stad. De LAPD werkt samen met de Foundation for a Drug-Free World door maatschappelijke drugspreventie activiteiten te organiseren zoals “Nationale Night Out” een jaarlijks initiatief voor misdaadpreventie en het veilig houden van de buurt door de bewoners aan te moedigen met elkaar samen te werken. Een politiebureau commandant in Los Angeles beschreef de waarde van het “De Feiten over Drugs” programma in zijn district:

“De informatieve pamfletten en spotjes zijn van onschatbare waarde in het onderwijzen van de gemeenschap op de negatieve gevolgen die illegale drugs hebben op de samenleving.”

MEER DAN
2000
RISICOJONGEREN
hebben het
“DE FEITEN
OVER DRUGS”
programma
in Los Angeles afgemaakt

Met de steun van de Los Angeles Hulp Sheriffs hebben meer dan 2000 kansarme jongeren het “De Feiten over Drugs” voorlichtings programma afgerond.

Een sergeant die dagelijks in zijn werk gebruik maakt van de materialen zei: “Alles in het ‘De Feiten over Drugs’ lesplan is puur goud. Er is geen boodschap over drugsgebruik dat doordringender is dan wat dit programma biedt, het is niet te overtreffen.”

In 2011 gaf de Los Angeles County Sheriff opdracht aan de leden van zijn Multi-Faith Clergy Council om het “De Feiten over Drugs” studieprogramma te doen, om hen aan zo te moedigen het programma ook naar hun buurten te brengen. Honderd geestelijken met een breed scala aan religieuze gemeenschappen, met inbegrip van joden, moslims, christenen en sikhs, namen deel aan de vierweekse cursus.

De Sheriff beschreef de resultaten die verkregen waren na de invoering van het programma op zijn afdeling:

Het ‘De Feiten over Drugs’ voorlichtingsprogramma dat gesponsord wordt door de Scientology kerk betekent heel veel voor de veiligheid van onze scholen en buurten. Het is wereldwijd een buitengewoon succesvol programma en met name een programma dat heel hard nodig is. Daarom hebben we een korps van onze hulpsheriffs getraind in jullie onovertroffen programma.