EEN BIOGRAFIE OVER DAVID MISCAVIGE
HET CREËREN VAN EEN NIEUW TIJDPERK VAN EXPANSIE

De heer David Miscavige werkt voor – en beantwoordt – de miljoenen parochianen van Scientology. Hij is onverbiddelijk bij het dienen van hun belangen en de belangen van de religie. De periode van enorme groei waaraan hij leiding geeft, werd beschreven als niets minder dan de renaissance van de Scientology religie.

Als de drijvende kracht achter een wereldwijd programma om alle Scientology Kerken uit te breiden om hun gemeenschappen beter te dienen, leidde de heer Miscavige de creatie van een nieuw soort Scientology kerken. Deze kerken staan als punten van steun waar iedereen welkom is. Dit zijn ook de kerken van waaruit scientologen hun sociale verbeteringsprogramma's aanbieden om onverdraagzaamheid, analfabetisme, immoraliteit en drugsgebruik te beperken.

L. Ron Hubbard stelde het doel van Scientology bij het creëren van kerken die fysiek weerspiegelen wat ze spiritueel leveren:

“Jullie creëren een oase van vriendelijkheid, fatsoen en steun in de woestijn van een gewelddadige wereld. ... Ergens in de toekomst zullen die oases de hele woestijn beslaan”.

Om dit doel te bereiken heeft de heer Miscavige in 2004 een programma opgezet met het gestelde doel om van elke Scientology Kerk een ideale Scientology Kerk te maken – ideaal in locatie, ontwerp, kwaliteit van religieuze diensten en sociale verbeteringsprogramma's.

Elke Kerk is uniek geformeerd om plaats te bieden aan de volledige reeks van Scientology diensten voor zowel parochianen als de omringende gemeenschap.  In elk ervan huizen uitgebreide publieke informatie multimediadisplays die elk facet van Dianetics en Scientology introduceren. Bovendien dienen bibliotheken, seminariezalen en kapellen als plaatsen om zondagsdiensten en andere kerkelijke bijeenkomsten te houden. De eerste golf van deze nieuwe Kerken siert nu culturele centra overal ter wereld, waaronder Madrid, Londen, Berlijn, New York, Rome, Washington DC en Brussel.

Vele anderen zijn aan de horizon, aangezien scientologen samenkomen ter ondersteuning van een wereldwijde beweging van Ideale Kerken om hun gemeenschappen tot ver in de toekomst te dienen. (Zie: David Miscavige: Aan het Roer in het Tijdperk van Expansie)